Kouzelnická Kouzla

Iluze zbraně *Illusion weapon* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 22

Skupina: Iluzivní magie

Past: není

Dosah: 1

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Tímto kouzlem kouzelník vytvoří iluzi zbraně. Kouzelník může vytvořit jakoukoli zbraň kterou už někdy viděl a kterou unese. Vytvořená zbraň se objeví v rukou kouzelníka. Zbraň nezpůsobuje žadné zranění, ale může třeba vystršit nepřítele apod. Iluze zbraně je dokonalá, takže nelze okem rozpoznat od skutečné. Zbraň může používat kdokoliv jiný, ale vždy se objeví v rukou kouzelníka.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 22

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ziluznění zbraní
*Skoroarmus*

Magenergie: 35 magů
Past: Roz + Int ~ 7 ~ 0
Dosah: 20 sáhů
Rozsah: zbraně v okruhu 5 sáhů od cílového bodu
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 10 kol
Obor: IL

Popis:

Toto kouzlo překryje všechny právě netřímané zbraně komplexní iluzí těch samých zbraní, avšak v malinko jiné poloze. Když po nich pak jejich majitelé sáhnou, nahmátnou místo skutečných zbraní právě tyto iluze (pokud tedy neuspějí v hodu proti pasti). Tyto iluzivní zbraně nezpůsobují žádné zranění, ani neposkytují bonusy za obranu zbraní. Hodí se tedy pro chvíle nečekaných přepadů, kdy napadení mají zbraně odložené, nebo zasunuté v pochvách.


 Uživatel úrovně 5

Dílo má několik problémů - není napsáno trvání, je dle mého příliš zaměřené (malá použitelnost). Těžko říci, zda je to chyba autora, či redaktora, který se to nesnažil opravit.

Také chybý, zda se jedná pouze o zrakovou iluzi nebo i hmatovou (odhadl bych že jen zrakovou, kdo meč "chytí" pozná nulovou váhu.

Moc situací mě nenapadá, jak kouzlo efektivně použít: 1,5*


 Uživatel úrovně 0

tady bych ocenil příběh, jako ukázku použití... Zdá se mi to totiž jako poměrně nevěrohodné... Když někdo stojí beze zbraně, řekne pár slov a najednou tu zbraň má... Tomu může uvěřit leda kroll. Chtělo by to uvýst past na Int uvěřil/neuvěřil.


 Uživatel úrovně 0

Pekne, dobry napad, len si to mohol obsirnejsie popisat.


 Uživatel úrovně 0

Dá se to ale raději bych udělal nějaký předmět s touto schopností - prostě tyčku která by se měnila... To by pak kouzelník chodil s válečnou sekyrou přes rameno... Ale je to blbost, trochu sem se zasnil :-) 3*


 Uživatel úrovně 0

Vyjíma toho, že tu nejsou ty parametry (smety a cranich měli byste s tim něco udělat) to nemá zas až tak špatný nápad. Ale zpracování se mi rozhodně nelíbí.
Iluce je dokonalá. No to je dobré, ale pro které smysly ? Protože pokud není komplexní, tak asi nikoho nezažene. aLe na druhou stranu komplexní za 3 magy ?
Kterou kouzelník unese. No když tam píšeš zastrašit. Tak tu pro zastrašní máme tesák, dýku, hvězdici, kovanou hůl.
Ale jinak, jsi nenapsal, jestli zbraň něco váží, já jsem si pro to uněse vybral pravidla, ale třeba to může být podle hmotnosti.
Chtělo by to domyslet a vysvětlit.


 Uživatel úrovně 0

cranich: ...nezobrazil...


 Uživatel úrovně 0

Lidi zobrazil se vam tam dosah,trvani a skupina???Me ne jak to??? (ale poslal jsem ho tam)....to je divny zase jim to blbne...


 Uživatel úrovně 0

Jinak mi to prijde dosti nedokonale, za 3mg - malo a spatne popsane, takze davam 1* (rozkol mezi iluzivni a materialni, chybejici past...)...


 Uživatel úrovně 0

Dal bych past (cili se jedna o iluzi), potom, kouzelnik a ti kdoz uspeji v hodu proti pasti vedi, ze se jedna o iluzi, ti, co v pasti neuspeji, by si ji i teoreticky mohli \"vypujcit\", a samozrejme, pri zasahu touto zbrani by utocnik i obrance okamzite poznali, ze se jedna o iluzi, jeste bych tam dopsal dovetek, ze se jedna o normalni klasickou nezdobenou zbran, cili ne zadne artefaktove mece (kdyz je kouzelnik videl apod.)...