Kouzelnická Kouzla

Záblesk *trós* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Energetická magie

Past: INT. (podle dodané magenergie)

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Během vyvolávání si kouzelník do zavřených pěstí "přelije" počet magů, které chce do tohoto kouzla vložit. Poté je otevře a magenergie se vyzáří ve formě menších blesků (ty se vytvoří pouze okolo jeho zápěstí).


K magenergii: min. počet mg pro seslání je 1mg
max. počet mg (čili i past) je 10mg


K dosahu: všichna inteligentní stvoření, co to vidí


Past: INT (počet dodaných mg) osoba je ohromena kouzelníkovou silou, bude tedy s kouzelníkem jednat s patřičným respektem a konflikt nebude (pakliže se nebude jednat o její život) vyvolávat/osoba není příliš ohromena, ví, že kouzelníci umí i lepší věci, než takovéto předvádění se...


K pasti: osoby, co viděli někdy kouzelníka v "akci" mají na past bonus +2, osoby, co toto kouzlo již někdy viděli mají na past bonus +5 (bonusy sa nesčítají!!!)


Pozn.: toto kouzlo tu již jednou bylo, tohle je, doufám jeho lepší verze...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Stroboprostor
*Hye strobom*

Magenergie: 10 magů / kolo
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: kouzelník
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: dle dodané magenergie
Obor: ČP

Popis:

Toto kouzlo částečně destabilizuje kouzelníkovy prostorové souřadnice sadou druhých prostorových souřadnic. Následkem toho se kouzelník začne téměř současně vyskytovat na dvou místech zároveň, což vede ke zvláštnímu stroboskopickému poblikávání kouzelníka na obou těchto místech, přičemž jedno je původní pozice kouzelníka, a to druhé je místo kdekoliv v okruhu 10 sáhů (kouzelník však musí přesně vědět, jak toto místo vypadá).

Hlavním efektem tohoto kouzla je to, že každý útok, kouzlo, nebo zvláštní schopnost cílená na kterýkoliv z kouzelníkových stroboskopických obrazů, má pouze poloviční šanci na to, že kouzelníka úspěšně zasáhne (pouze pokud by oba stroboskopické obrazy byly zasaženy nějakým plošným efektem, se tato šance nepůlí).

Vedlejším efektem je to, že akce prováděné kouzelníkem mají šanci 50%, že budou uskutečněny jedním stroboskopickým obrazem, a šanci druhých 50%, že budou uskutečněny druhým stroboskopickým obrazem. Tzn. pokud třeba kouzelník udělá "krok", pohne se pouze jeden z obrazů, a který to bude, se určí náhodně.

Pokud kouzelník v tomto stavu sesílá nějaké kouzlo, má obvyklou šanci na seslání pouze tehdy, pokud se cíl nachází v dosahu z míst obou stroboskopických obrazů. Pokud je cíl v dosahu pouze z jednoho místa, šance na úspěšné seslání se půlí.

Obdobná situace platí i tehdy, pokud kouzelník v tomto stavu útočí zbraní. Pokud by se ale vyskytla situace, že v zamýšleném směru útoku a v dosahu zbraně je nějaký vhodný cíl pro *oba* stroboskopické obrazy (např. jeden strob. obraz stojí přímo před jedním skřetem, a druhý strob. obraz stojí přímo před druhým skřetem), potom je šance 50%, že kouzelník zaútočí na prvního skřeta, a šance 50%, že kouzelník zaútočí na druhého skřeta.


 Uživatel úrovně 5

Na získávání respektu již je kouzlo hrom a blesky, přijde mi mnohem uvěřitelnější a lépe představitelné.

Toto kouzlo má sice docela propracované mechanismy, ale není moc uvěřitelné (mám podobný postoj jako Maglor).


 Uživatel úrovně 0

Induzkfalfovo prasatko: Nejde mi o 5*, pouze o to, co ti na tom tolik vadilo...


 Uživatel úrovně 0

Je to fakt divný. Ostatně, v pravidlech je kouzlo Zastrašení. Pravda je, že je strašně šitský a drahý, ale je v děsnym nepoměru s timhle.
Ale máš pravdu, bylo to trochu moc drsný, fakt sorry. Nicménš hodnocení je 4* a na 5* by se to stejně nedostalo.


 Uživatel úrovně 0

Vcelku cool, nemam co dodat. Wise and straight, co viac si mozme priat.


 Uživatel úrovně 0

Maglor: Velice moudre, velice dobre, repka +1... (sam bych udelal v tvem pripade totez...)...


 Uživatel úrovně 0

cmech6: to bych musel vzit pouze napad udelat kouzlo, kterym zastrasim... zbytek je pro mne nepouzitelnej a jelikoz to neni muj napad, bylo by to neco co je delane umyslne a to u mne nedopada dobre ja musim tvorit svevolne ja se musim na neco podivat a musi my zacit letat myslenky hlavou, jinak to nema cenu. Takze to predelavat nebudu. Komu se to libi at si to pouziva, kazdopadne u mne by to neproslo (u meho PJ taky ne) protoze je to dle mne nerealne.


 Uživatel úrovně 0

Maglor: Tak to zkus predelat a posli to sem... (zlobit sa nebudu, naopak...)...


 Uživatel úrovně 0

Elleas: ja bych to rekl jinak... skoda, kdyby se to udelalo poradne mohlo to byt kouzlo ktere by resilo situace mlaceni v hospode apod.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý. Myslím, že tohle kouzlo řeší situaci bezdůvodného či odůvodněného mlácení v hospodě.