Kouzelnická Kouzla

Mimoprostor *Mocharat* Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 38

Skupina: Časoprostorová magie

Past: int-12-nalezeno/nenalezeno

Dosah: 1

Vyvolání: 24 směn

Popis:

Jak jste jistě pochopili toto kouzlo je určeno pro ty nejmocnější čaroděje. Spočívá v tom, že čaroděj si na libovolném místě(pravděpodobně doma) vytvoří speciální místnost umístěnou mimo čas a prostor. Místnost je veliká 3x3 sáhy a vysoká 2 sáhy, do ní si může čaroděj uschovávat libovolné předměty(pokud se do ní samozřejmě vejdou). Kouzlo se projevuje tak, že po seslání se na čarodějem určeném místě objeví dveře, kterými může čaroděj projít dovnitř a po jejich uzavření dveře zase zmizí. Na další zpřístupnění místnosti čaroděj nepotřebuje další magenergii. Nedoporučuje se do místnosti dávat nic živého. Pokud se jiný čaroděj či mág dostane do vzdálenosti alespoň 10 sáhů od místnosti(myšleno od dveří), pak si PJ hodí proti pasti zda místnost vycítí (int-12-našel/nenašel) , pokud ano, mohou se pokusit do místnosti proniknout a to vydáním stejného množství magenergie potřebné na její vytvoření, hod proti pasti (roz+int – 10 – úspěch/nic). Při vytváření místnosti je možné umístit ochranné kouzlo o síle maximálně 50 mágů(např. 2 černé blesky). Po smrti stvořitele místnosti se mimoprostor zhroutí a vše co je v něm uschováno je navěky ztraceno. Dodatek: Po vytvoření mimoprostoru je čaroděj tak vyčerpán, že 3 dny není schopen zaostřit vůli a je prakticky bezbranný.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 38

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Neviditelná kára
*rikša bilti rauj*

Magenergie: 40 magů vyvolání, 1 mag vložení
Dosah: 0
Rozsah: 1 "kára"
Vyvolání: 8 kol; 1 kolo vložení / vyjmutí
Trvání: viz níže
Skupina: ČP

Popis:

Podobá se kouzlu "Neviditelná torna", s tím rozdílem, že omezení jsou následující:
- Rozměry vkládaného: 120x60x60
- Hmotnostní kapacita: 8000 mn
- Max velikost živých tvorů: A (nemohou být uloženi proti své vůli - pokud budou chtít ven, tak se z mimoprostoru "vysypou")
- Kouzelník do velikosti A může do Neviditelné káry vložit sám sebe, avšak pouze dočasně - za jeden vkládací poplatek na 1 kolo (lze průběžně doplácet).
- K naučení tohoto kouzla musí kouzelník znát "Neviditelnou tornu" a dvě další ČP kouzla.

Neviditelný pokoj
*zimmer bilti rauj*

Magenergie: 320 magů vyvolání, 1 mag vložení
Dosah: 0
Rozsah: 1 "pokoj"
Vyvolání: 8 kol na dávku; 1 kolo vložení / vyjmutí
Trvání: viz níže
Skupina: ČP

Pozn.:

"Neviditelný pokoj" je sesílán stejným způsobem jako hraničářská "postupná kouzla" z PPE: Magenergii je možné dodávat postupně, každý den trošku, dokud se nenahromadí potřebné množství. Za každý den sesílání (kromě prvního) se ale celková potřebná magenergie pro vytvoření "Neviditelného pokoje" zvyšuje o 10 magů ("Neviditelný pokoj" vytvářený dva týdny spolkne celkem 450 magů). Za každý den, kdy do vytváření pokoje nebyla vložena žádná magenergie, dojde k vyzáření 10% magenergie již nahromaděné (zaokrouhleno nahoru na celé magy).

Popis:

Podobá se kouzlu "Neviditelná torna", s tím rozdílem, že omezení jsou následující:
- Na udržování "Neviditelného pokoje" je třeba denně vynaložit tolik magů, kolik je kouzelníkova úroveň. Tento magický "nájem" je možné předplácet, avšak maximálně na týden dopředu. uběhne-li 24 hodin bez zaplacení, "vysype" se veškerý obsah Neviditelného pokoje kolem a daný den už není možné do pokoje nic vkládat (Pokoj samotný však bude stále existovat).
- Rozměry vkládaného: 240x120x120
- Hmotnostní kapacita: 64000 mn
- Max velikost živých tvorů: B (nemohou být uloženi proti své vůli - pokud budou chtít ven, tak se z mimoprostoru "vysypou")
- Kouzelník do velikosti B může do Neviditelné káry vložit sám sebe, avšak pouze dočasně - za jeden vkládací poplatek na 1 kolo (lze průběžně doplácet).
- K naučení tohoto kouzla musí kouzelník znát "Neviditelnou tornu", "Neviditelnou káru" a pět dalších ČP kouzel.

Pozn.: Toto kouzlo je možné narušovat kouzlem "Rozptyl kouzla" - Neviditelný pokoj má jakoby 320 životů, a každý úspěšný Rozptyl "zraní" Neviditelný pokoj za tolik životů, kolik magů bylo u daného Rozptylu připlaceno na rušení kouzel (pro každý ždibec takto odebíraných životů se počítá pravděpodobnost úspěchu zvlášť). Kouzelník vždy ví, kolik "životů" má jeho Neviditelný pokoj a opětovným sesláním kouzla ho může "opravit".


 Uživatel úrovně 5

Velmi pěkné kouzlo a námět pro zápletku či tajnou skrýš.

Asi jediné, co bych udělal trochu odlišně je to, že bych každý vstup zpoplatnil například sesíláním 1 kolo a vynaložením dejme tomu 5 magů.


 Uživatel úrovně 0

Pěkné už jsem to v družině použil ale je to taky dost drahé kouzlo takže se stim postavy hned tak nesetkají.


 Uživatel úrovně 0

skvělý kouzlo, jenom jsem nějak nepochopil jak se spouští to ochranné kouzlo, při neúspěchu je v pasti napsáno nic...


 Uživatel úrovně 0

No čo mám dodať?
Proste je to dobré avšak chýba mi tu trocha histórie.


 Uživatel úrovně 0

Místnost, kam se kouzlo sesílá, musí mít rozměry přesně, jako to tam máš napsáno, nebo může být i menší?


 Uživatel úrovně 0

Díval jsem se do pravidel, a tam to není, takže promiň.


 Uživatel úrovně 0

Myslím, že jsem už někde něco takového četl.


 Uživatel úrovně 0

Může do místnosti vstoupit stvořitel nebo ne?


 Uživatel úrovně 0

Je to vynikající kouzlo a není ani nijak dlouze rozepsaný, což se mi líbí a za ty magy, které se do toho musí vložit, to fakt stojí.