Kouzelnická Kouzla

Bleskosvod *barak sem* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Ostatní

Past: roz~14~!

Dosah: 1

Rozsah: 25

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 1 směna

Popis:

Daný terč se stává magnetem na blesky. Blesky na něj cílené mají o 10% větší pravděpodobnost že zasáhnou.

Na terč však směrují všechny blesky i seslala-li je sama oběť v dosahu, ale s o 10% menší pravděpodobností.

V případě bouřky je navíc v každých pěti kolech pravděpodobnost 5%, že bude zasažena bleskem. V tom případě si hází proti pasti obr+odl-10-2-12/smrt.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Uzemňovač
*Groundium barakum*

Magenergie: 1x žvts + 10
Past: Roz ~ 8 ~ !
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 10 kol
Obor: EU

Popis:

Bytost očarovaná tímto kouzlem přitahuje všechny kouzelnické blesky, které by v okruhu deseti sáhů od ní měly neškodně sjet do země (vzdálenost se počítá od zamýšleného cíle, nikoliv od kouzelníka, který dané blesky sesílal).

V případě většího počtu uzemňovačů jsou blesky přitahovány tím bližším. V případě shody jsou přitahovány tvorem větší velikosti. V případě shody tvorem, s větší životaschopností. V případě shody rozhoduje PJ.


 Uživatel úrovně 5

Úvodní tabulka a první věta popisu je dobrá, chtělo by to asi trochu přidat magenergie a snížit past, ale jinak celkem vyvážené.

Druhý řádek a dál již je pro mě špatně pochopitelný a stravitelný. Bije se zde dosah (na jakou vzdálenost jde kouzlo seslat) a dosah a jakou vzdálenost jsou blesky přitahovány.

Přitahování blesků jsem u jednoho kouzelného štítu také použil - byla tam k% šance v závislosti na vzdálenosti letu blesku od terče, že se blesk přesměruje do terče (50% - 10% za každý další sáh vzdálenosti). Další hod se obvykle prováděl na to, zda blesk daný terč trefil (bez oprav).

Poslední schopnost a to přitahování blesků v bouřce je docela z herního hlediska nesmysl - 1 směna má 60 kol, tedy je třeba provést 12 hodů k% zda cíl nebude zasažen bleskem. Pak je zde ona velká nebezpečnost pasti, která při neúspěchu znamená smrt. Přírodní blesk sice v pravidlech popsán není, ale hrdinu, který má 10x tužší kořínek než běžný smrtelník si dobře dokážu představit, že jej pouze trochu očoudí a sebere životů jako černý blesk (pokud bych byl hodně odvážný tak bledý blesk, v DnD mám dojem přírodní blesk dává za 5k6, pří úspěchu proti pasti nic). Pokud vůbec, tak bych si za tu směnu házel na k% jen jednou a to proti šanci např. 25% na zásah přírodním bleskem (opravy dle prostředí).

Nápad pěkný a dobře použitelný, ale kromě první schopnosti ne zrovna dobře zpracovaný: 2,5*


 Uživatel úrovně 0

Dnes se tomu říká hromosvod.
V každém případě bych se to kouzlo rád naučil (mám mladšího bratra) .
A dal bych možná víc mágů.


 Uživatel úrovně 0

Past mi prijde pomerne brutalni - sice je Roz 14, ale pri neuspechu takovehoto kouzla smrt ???


 Uživatel úrovně 0

Je to hodně použitelné praktické kouzlo, takže nevidím důvod proč nedat 4* :)


 Uživatel úrovně 5

Nebo by taky při vyvolání magenergie určovala, jak silné blesky to má přitahovat.... třeba jenom zelené a nižší, aby ostatní mohly letět tam, kam mají apod.


 Uživatel úrovně 5

Mě se nelíbí jen počet magů... ale jinak je to dobré a hlavně použitelné a zapadající do pravidel (tím myslím prostě to, že to nevykolejí hraní drd na pobíjení skřetů a z dobrodruha to neudělá boha)


 Uživatel úrovně 0

Dobrý, ale takový člověk (nebo elf etc.) je třeba v bouřce dost hendikepován (i když mluvíme o 5%), takže není 7 magů trochu málo? Možná by se do vyvolání mohlo vkládat různé množství magů, a podle toho by mělo kouzlo účinek. Ale jinak fajn, 4*.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý, ale takový člověk (nebo elf etc.) je třeba v bouřce dost hendikepován (i když mluvíme o 5%), takže není 7 magů trochu málo? Možná by se do vyvolání mohlo vkládat různé množství magů, a podle toho by mělo kouzlo účinek. Ale jinak fajn, 4*.


 Uživatel úrovně 0

Jo, a samozrejme, overovani jednou za 5 kol je moc casto, dal bych to tak od 6 kol - 1 smeny, zalezelo by to na druhu bourky...