Kouzelnická Kouzla

Vymazanie pamete (SK) *Brine wadesch´ing* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Psychická magie

Past: roz+int~6(12)~0(!)

Dosah: 1

Rozsah: 5

Vyvolání: 3 smeny

Popis:

Toto kúzlo je pomerne zložitým a málo známim kúzlom mentálnej mágie, preto doporučujem PJ-om aby ho sprístupnili hráčom len prostredníctvom dákej úzkošpecializovanej školy mágie, alebo vzácneho svitku.

Kúzlo je postavené na tom že zabráni terču prístup k vštkym spomienkam súvisejúcim s jeho životom. Nejedná sa pritom o veci ako hovorenie alebo chodenie, ide napríklad o všty druhy spomienok na svojich kamarátou, rodinu, predchádzajúci život,... (dačo ako strata pamete po autohavárii).

Táto strata môže byť aj čiastočná a to v tom prípade ak kúzelník pridá 20 magov a určí daáky východiskový parameter, napr. od tvojich 10 rokou, od kedy si ma prvý krát stretol, od vtedy čo si sa 1. krát opil :),... Táto strata pameti je vratná a to nasledovnými spôsobmi:

  1. Čarodej zruší účinky kúzla postave sa vráti pameť ale ešte dva dni ju bude bolieť hlava a na vspmienky si bude spomínať len s obtiažami.
  2. Kúzlo sa dá zrušiť typickým zlom kouzlo, má to však jeden háčik. Čarodej, ktorí to bude chcieť spraviť musí vedieť že postava netrpí stratou pamete prirodzene, čo je dosť obtiažne zistiť keďže si obeť na nič nepametá. Ak to čarodej nevie isto hádže si na pasť Roz~5~0 (rozdiel je medzi čarodejom ktorí zoslal kúzlo vymazanie pamete a čarodejom ktorí sa sanaží kúzlo zrušiť).
  3. Ak postava počarovaná týmto kútlom dôjde do kontaktu s osobou, situáciou, mietom s ktorím ju viaže dáky emotývny zážitok je šanca že sa kúzlo zruší je to hod proti pasti ktorej nebezpečnosť závisí od situácie:
    7- velmy emotývny zážitok (stretnutie z manželkou, detmi rodičmi, miesto rodiného cintorína,...) 9- emotývny zážitok (dobrý priatel, prechodné bydlisko,...)

Na pascu uvedenú pri kúzle si hádže obeť, túto pasť ide zvíšiť o 1 za 10 maágou, 2 za 20 mágou,... Ak by terč uspel aj proti pasti uvedenej v zátvorke, môže terč odvrátiť kúzlo na kúzelníka ide to však len vtedy ak má terč dáke skúsenosti s magiou a vie o aké kúzlo sa jedná.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Mentální záloha
*Magicum backupum*

Magenergie: 2x žvts + 20
Dosah: 0
Rozsah: Jen kouzelník
Vyvolání: 6 kol
Trvání: Stále
Obor: PS

Popis:

Toto kouzlo "zkopíruje" současný stav kouzelníkovy paměti a uloží ho v drobném magickém kousku jeho mysli. Pokud by někdy potom byl kouzelník vystaven jakýmkoliv kouzlům pozměňujících paměť nebo osobnost, lze prostým vyslovením hesla, které kouzelník udal při sesílání kouzla, okamžitě vyvolat a obnovit uložené vzpomínky.

Takto se kouzelník může chránit před mazáním paměti (ať už se to týká různých efektů, které způsobí zapomění nějakých událostí, nebo efektů, které kouzelníka přinutí zapomenout nějaké kouzlo), snižování inteligence a dokonce i případů, kdy by kouzelníkova osobnost byla zcela zničena, ať už s pomocí nějakého destruktivního psychického kouzla, nebo schopnosti na bázi mágovského podrobování nebo mentálního útoku neviděných.

Kouzelník může mít v jednu chvíli pouze jednu mentální zálohu. Mentální zálohu je možné zničit rušivou magií, a k jejímu zničení dojde i tehdy, pokud zemře kouzelníkovo tělo jako takové.


 Uživatel úrovně 5

Komplexnější vymazávání paměti než u kouzla hypnóza - tedy rozšíření repertoáru a možností pro kouzelníka. S mazáním paměti se dá užít hodně zábavy, také je to ošetřeno proti opakovánému užívání kouzla díky pastem na samovolné vzpomenutí apod.

Velmi pěkné a propracované kouzlo: 5*.


 Uživatel úrovně 0

zelgaris: výjimka potvrzuje pravidlo
jen ten rozdíl úrovní u možnosti 2 je určitě naopak. Ale to je jen malá chybka, proč kazit hodnocení


 Uživatel úrovně 0

To samý jako regis.....5*


 Uživatel úrovně 0

Velmi hezké, nápadité, použitelné 5*.


 Uživatel úrovně 0

Myslim, ze je to dobre (v kombinaci s prispevkama), davam 4* (5* davam za vyjmecne originalni veci a dokonale zpracovani)...


 Uživatel úrovně 0

Má to něco do sebe a dobrným směrem to rozšiřuje oblast psychyckých kouzel, pro hráče ale moc využití nevidím pro PJ určitě (nejmíň 2 zápletky by tím šly udělat) přínosné. je to za 4*


 Uživatel úrovně 5

Marigolde, vážně je to tak, myslím že i v pravidlech to nějak tak napsáno je.. prostě sešleš a pokud na cílové osobě je nějaké psychické kouzlo, tak sice nepoznáš jaké, ale prostě se to "zlomí".

Není to jako léčení chřipky o které si myslíš, že je to zánět spojivek, to je něco jiného.

V tomhle je to prostě mgen vs. mgen.


 Uživatel úrovně 5

No zelgarisi..tak to je něco..smekám před tebou...takovou logiku bych nečekal..nic ve zlém samozřejmě...


 Uživatel úrovně 5

Proč by se ta past měla zvyšovat?
Prostě zlom kouzlem lámeš všechno, jenom dáš magy a vono se to samo zlomí, chápeš? Takovou logiku má kouzlo Zlom kouzlo.