www.Dracidoupe.cz


Kouzla


Telepat **ramatkol ramatkol** 
Příprava na tisk (tisknuto 224x)
Přidáno: 23:20:09 28.09.2002
Magenergie:1 mag za 5 kol
Past:Int+Žvt obou ~ 12 ~ 0
Dosah:1 míle
Rozsah:2 tvorové
Vyvolání:4 kola
Trvání:dle magenergie
Skupina:Ostatní
Autor: Stinny
Průměrné hodnocení:3.65
Popis:

Toto kouzlo patří jak do poznávací magie, tak do psychické magie.

Kouzelník je jeden cíl, druhý cíl je tvor s inteligencí alespoň 2, kterého dobře zná a který se sesláním kouzla souhlasí.

Poté si sečtou své bonusy za inteligenci a úroveň a hodí si proti pasti. Pokud uspějí, mají na danou dobu oboustranný kontakt.

Mohou spolu hovořit, musí se však na to oba soustředit. Trvání kouzla po jeho seslání již nelze prodloužit, je potřeba seslat kouzlo nové, při kterém získají bonus k hodu proti pasti +1 (jen pokud sešlou kouzlo do 5 kol od zrušení minulého). Kouzelník může kouzlo zastavit, cíl však ne.
Je-li cíl nebo kouzelník vyrušen, pak kouzlo zaniká a další účinek závisí na druhu vyrušení.

Je-li...

  • na něj promluveno, pak se nic kromě zrušení kouzla neděje
  • do něj strčeno, pak jsou kouzelník, cíl i rušitel zraněni za tolik k6 životů, kolik mělo ještě kouzlo trvat desítek kol (zaokrouhluje se nahoru) PŘÍKLAD: Kouzlo má trvat ještě 16 kol. Do kouzelníka omylem strčí jeho přítel. Všichni jsou zraněni za 2k6 životů
  • na něj neúspěšně zaútočeno, je zranění větší ještě o 1k6
  • na něj úspěšně zaútočeno, je zranění větší ještě o 2k6

Útok na kouzelníka a cíl se bere jako útok na vyřazeného protivníka.

Jak k sobě hovoří, nikdo kolem je neslyší ani je nevidí pohybovat ústy.

Pokud je v dosahu (1 míle) ještě nějaký kouzelník, který toto kouzlo zná, háže si na past Roz~6~vlomení se do rozhovoru/nic. Tento kouzelník se může do hovoru plnohodnotně zapojit, či jen pasivně naslouchat nebo z rozhovoru vystoupit. Pokud tak udělá, již se do něj nemůže vrátit. Pokud se však hovoru účastní (ať již pasivně nebo aktivně), tak na něj platí stejné zranění pro případ vyrušení. Pokud se tento kouzelník nijak neprojeví, tak o něm nikdo z původní dvojice nic neví.

Pokud je nějaká postava pod vlivem Telepatu a někdo na ní zakouzlí další Telepat, je ten druhý bez účinku.

Hlasování

Hlasování u tohoto příspěvku bylo uzavřeno.

Vidět hlasování jednotlivých uživatelů mohou vidět pouze přihlášení uživatelé.

Diskuze

Pro přidání příspěvku do diskuze se musíte přihlásit.

příspěvků. Řadit podle .
  [Předchozí]
Počet zobrazených příspěvků: 1-10 / 25
Ikonka uživatele UnknowN    [pošta] NEW     19:51:02 21.07.2013
Veřejné myšlenky
*Telepaticus publicus*

Magenergie: 2x žvts
Past: Roz ~ 7 ~ !
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 inteligentní tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 5 kol
Obor: PS

Popis:

Cílový tvor začne všesměrově vysílat své myšlenky do éteru, a to do vzdálenosti deseti sáhů. Každý inteligentní tvor v dosahu je schopen je "zaslechnout".

Ikonka uživatele Folcwine    [pošta] NEW     23:22:54 03.06.2010
Na kouzlu se mi líbí, že je oslabeno vůči hraničářské telepatii. Hraničářská telepatie je tak zdlouhavou ale bezpečnou formou telepatické komunikace, kdežto toto kouzelnické kouzlo je sice rychle ale "veřejné" a poměrně nebezpečné.

4,5*

Ikonka uživatele Gondar    [pošta] NEW     20:13:38 23.10.2002
Jo Stinny,docela se ti to povedlo.Já v tom žádný chyby hledat nemůžu,pravidla jsem moc nečet.Vypadá to tak na 4*

Ikonka uživatele zelgaris    [pošta] NEW     15:24:50 09.10.2002
Nevím nevím stinny, ale zaslechnutí kouzel bych tam netahal, protože to dokáže až kouzelník na velmi velké úrovni (16+).

Ikonka uživatele Maglor    [pošta] NEW     23:01:46 05.10.2002
Stiny: eh to je trouchu rana, nedokonlost je uchvatna. Muj predpoklad byl, ze magenergie je pouzita k tomu, aby nasla cil a aby mezi cilem a kouzelnikem vytvorila jakysi "komunikacni kanal", ale tak jak jsi mi to podal ted je magenergie pouzita pouze jako "zesilovac" a pak uz tomu vubec nerozumim. Pokud je to jen zesilovac tak nevim proc past na inteligenci a uz vubec nevim jak komunikuje cil nekouzelnik (nehranicar). pokud to nefunguje jako zesilovac tak... ja nevim skus mi prosim jeste trochu osvetlit ten princip.

Ikonka uživatele Erkenel    [pošta] NEW     20:05:59 04.10.2002
Myslím, že je to dost použitelné kouzlo a hlavně o něm bylo přemýšleno, což se o některých říci nedá.
Kdyby takhle vypadali všechny příspěvky...

Erkenel.

Ikonka uživatele Stinny    [pošta] NEW     15:36:07 02.10.2002
když vložíš více magů, tak tě to bude víc bolet (ano opravdu zraňuje magenergie).
Zapomněl jsi na čarodějovu schopnost zaslechnutí kouzel. Probíhá tam mentální vlna, ale není to vlna čisté magie, je v ní celý ten rozhovor. Kouzelník, když se kouzlo naučí, dokáže tento "šum" přeložit do své řeči (někdy - závisí to na jeho úrovni). Kouzlo je levné hlavně kvůli tomu, že je nedokonalé - není tam žádná ochrana proti zaslechnutí (kouzlo dá tu schopnost cíli, aby šumu porozuměl a byl jím schopen mluvit (na určitou dobu). Celý rozhovor probíhá prostě "v prostoru", je to jako když přijdete do velké haly a začnete tam po sobě řvát cizím jazykem nebo šifrou. Ostatní vám možná neporozumí, někteří třeba ano, ale ty to na nich nepoznáš.
Nemůže podruhé vstoupit? To jsem tam dal jako omezení, už ale nevím proč ...
Každopádně ti děkuji za kritiku, máš rep. up.

Ikonka uživatele Maglor    [pošta] reputace: 1
nedohledatelné: +1
NEW     11:12:13 02.10.2002
Hmm, zajimave trochu neprijemne je, ze to odsouva dalsi moznost vyuziti hranicare do pr...., ale to pominme. Zraneni je dle meho nazoru zbytecne velke, vzdyt tam nezranuji magy (mozna, ze jsi to tak myslel, ale nevim proc), ale sok mysli z necekaneho ukonceni a ten bude stejny at bylo vlozeno kolik chces magu cili at to ma trvat jak dlouho chce.

jakykoliv kouzelnik, ktery kouzlo zna v dosahu jedne mile se moze vloupat???? to je blbost jak pozna, ze tam probiha telepaticky prenos, ani magova, ani myslenkova sila neni tak velka, aby byla zjistitelna do dosahu jedne mile, to by musel byt mistr psychicke magie. A proc by kouzelnik nemohl po vystoupeni z rozhovoru podruhe vstoupit? vzdyt je to tak snadne...

neberte to ze chcu prudit, ale i kdyz se to nezda tak magie ma nejake zakonitosti a logicnosti, ktere vsichni s obrovskou preciznosti pokrucujete a nicite.

Adanedhel: magie nezná mezí BLBOST magie zna mezi a to velmi prisnych.

Ikonka uživatele Gandalv    [pošta] NEW     19:14:46 30.09.2002
Je to propracovaný. * * * *

Ikonka uživatele zelgaris    [pošta] NEW     18:07:01 30.09.2002
počkej počkej, kontakt slovy nebo myšlenkami, stejně je to jen v hlavách těch dvou, tak je to snad úplně jedno nebo ne?

a to iluzorní léčení by nemuselo být vůbec špatné, fungovalo by to ale spíše na principu určité sugesce - seugesce pocitu zdraví a iluze by zamaskovala krvácející rány a pod.

  [Předchozí]


Soutěže
O Hlavu Zlatého Draka


News
Aktuality
Novinky
Bugfix


Vzhled
Family Silver
Historic
Simple Ancient Dark
Simple Ancient Light
Simple Evolved Dark
Simple Evolved Light
Timmothy Gold


Komunikace
16 přihlášených uživatelů
 
Chat (0 online)
Moudrá Sova
Fórum
Ankety


Control
Registrace
Nick:
Heslo:
 
Zapomněl jsem heslo


Doupě jinde
Na PragoConu
last.fm
Facebook

Vygenerováno za 0.77153205871582 sekund.
© 2002 - 2009 Almad a James Timqui, design © 2002 by Almad.
DrD, Dračí doupě a Altar jsou ochranné známky společnosti ALTAR
Všechna práva vyhrazena. Žádná část těchto stránek nesmí být reprodukována, publikována ani jinak
využita bez svolení Redakce serveru DraciDoupe.cz nebo svolení autorů jednotlivých příspěvků.
Novinky je možné sledovat pomocí RSS kanálu. Toto je verze 1.
Verze 2 je v přípravě a vývoj můžete sledovat na informačních stránkách