Kouzelnická Kouzla

Ohnivý dech *Igneum verex* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Energetická magie

Past: -

Dosah: 4

Rozsah:

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 3 směny

Popis:

Toto kouzlo umožní vydechnout z úst oblak ohně. Oheň zraňuje vše živé v rozsahu kouzla za 4 - 24 životů. Kouzelník musí oheň vydechnout do 3 směn, jinak je sám zraněn za 4 - 24 životů.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ohnivý dech
*Ignea spiro*
3 magy za směnu
Dosah: dotyk
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 3 kola
Trvání: dle dodané magenergie
Obor: EO

Popis:

Kromě toho, že toto kouzlo umožňuje bez obtíží a zdravotních následků dýchat jakkoliv horký vzduch, způsobuje také to, že příjemce kouzla automaticky vdechuje část všech plamenů, které ho v daném kole zasáhnou, což se projeví snížením veškerého zranění ohněm o 1 život.

Takto vdechnuté plameny se v těle příjemce kouzla kumulují, a je možné je zpětně vydechnout: Postava, která má nadýchány alespoň čtyři ohnivé životy může použít "Zvláštní útok - Ohnivý výdech". Tento útok (použitelný v "nulovém čase") způsobuje za každé celé čtyři pohlcené ohnivé životy zranění 1k6 životů, a to cíli na sousedním hexu / čtverci.


 Uživatel úrovně 5

Toto bych označil za povedenější EU kouzlo. Na hexovém papíře to znamená aspoň nějaké zpestření.

Spíše než 4x2x2 sáhy bych ale volil kónický rozsah (podobně jako u rachejtlí se směrovým výbuchem), nebo čistou čáru (např 1x1x6, zde je ale na hexovém papíře možná směrovost jen do základních 6 směrů).

Doporučuji se podívat na mnohem lepší kouzla tohoto typu v DnD 3.5 (a přebírat odtamtud): např. Burning hands a Lighting bolt


 Uživatel úrovně 0

vše řečeno Níže


 Uživatel úrovně 5

Povedal by som, že by dobrodruhovia nemali mať právo používať "dračí dech", aj keď slabší a inak pomenovaný. A naviac iba za 10 magov... to je málo...

Dám 1*, príliš silné...

S úctou Igi.