Kouzelnická Kouzla

Ohnivá vlna *Igni bríí* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Energetická magie

Past: N7, obratnost, uskočí o 5-6 sáhů/ neuhne

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Po pronesení posledního slova kouzla od kouzelníka vylétne vlna ohně vysoká jeden sáh. Vlna letí po zemi až do vzdálenosti 6ti sáhů, kde se rozpadne v oblak jisker. Ohnivá vlna má tvar čtvrtkruhové výseče a pochopitelně míří směrem, který si čaroděj přeje.

Poranění je 2-7 životů, zápalnost –5%.

Za každé 3 úrovně může kouzelník seslat jednu „Ohnivou vlnu“. Všechny jsou vyčarovány naráz a za každou se platí magenergie zvlášť.

Dosvit je 5 sáhů od okraje vlny a dohled je 25 sáhů.Lední a vodní tvorové jsou zraňováni za 2 - 3 násobek. Ohniví za polovinu až třetinu.Zranění způsobená kouzlem jsou ohnivá i kouzelná zároveň.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Tekutý oheň
*Igneum fluidum*

Magnergie: 10 magů za každý načatý sáh krychlový plamenů
Dosah: 50 sáhů
Rozsah: dle dodané magenergie
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1 kolo
Obor: MA

Popis:

Toto kouzlo "zkapalní" jakýkoliv nemagický oheň v požadovaném rozsahu. Zkapalněné plameny se začnou chovat trochu jako olej - například stečou z pochodně a rozlejí se po zemi, nebo se z táboráku rozlejou do okolí. Cestou se však stále ještě trochu chovají i jako oheň, a vše čeho se dotknou, mohou zapálit. Zkapalněný oheň se rozlije po stejné ploše, po které by se rozlil daný objem oleje - tzn. plamen menší pochodně, který by objemove odpovídal půlčtvrtce, by se rozlil do louže o průměru 3 sáhů, což zhruba odpovídá sedmi sáhům čtverečním. "Čtvrtkový" plamen by se tedy rozlil na ploše čtrnácti sáhů čtverečních, a sáh krychlový plný plamenů by se rozlil až po 14000 sázích čtverečních (cca čtverec o straně 118 sáhů).

Rozlité plameny jsou příliš nízké na to, aby způsobily nějaké zranění samy o sobě. Pokud však svým působením něco podpálí, rozhoří se výsledný oheň v plném rozsahu a tyto nové plameny již zraňují normálně.

Plameny se rozlijí jen tam, kam by se za daných okolností rozlil olej na daném místě a v daném množství - tzn. nepotečou do kopce apod.


 Uživatel úrovně 5

Celkem pěkné kouzlo hlavně do RSS.
Nápadně to připomíná Flame Wave z Diabla - a musím podotknout, že celkem dobře přepracovanou pro DrD.

Osobně bych spíše napsal, že za každé 3 úrovně kouzelníka může kouzelník navýšit základní sesílací magenergii o 7 a vlna bude zranovat za další 1k6+1 životy (jde jen o formulaci, ale takto to vypadá, že by mohl seslat několik vln v různých směrech, což už by asi nebylo zrovna to pravé ořechové).

Chválím dosvit kouzla :).

Jak jsou zraňování jací tvorové není předmětem konkrétních kouzel, ale bestiáře (zranitelností).

3,5*


 Uživatel úrovně 0

Za snahu 1*.


 Uživatel úrovně 5

tak to jo


 Uživatel úrovně 5

4 zelgaris: grr, to samý jako u stvoř kamenného hada, toto kouzlo není vloženo celé :o////
Ad 3. úroveň: skus nějak popsat, že každou 3 celou uroveň se ti yvedne počet seslaných vln v jednom kole o jedna .... :o/
J.S.


 Uživatel úrovně 5

Docela dobrý, ale nic originálního. BTW "Za každé 3 úrovně může kouzelník seslat jednu „Ohnivou vlnu“" zní asi tak, jako kdyby mohl každou třetí úroveň seslat jedno tohle kouzlo a pak už nic. Špatně formulované. V popisu píšeš o nějaké vlně ale v statistikách je tam rozsah 0, dosah 0. To asi není schválně a taky , stojí to trochu málo magů.