Kouzelnická Kouzla

Najdi knihu *Uma sedo* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Poznávací magie

Dosah: 127

Rozsah: 127

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 3 kola

Popis:

Kouzlo najde knihy s libovolný heslem nebo knihy na určité téma.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Kniha života
*Libri Vitae*

Magenergie: 2 x žvts
Past: Roz + Int ~ 7 ~ 0
Dosah: dotek
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 3 kola
Trvání: 10 kol
Obor: PO

Popis:

Tímto kouzlem vyvolá kouzelník přízračnou "knihu života" cílového tvora, kterou vidí pouze dotyčný tvor a sám kouzelník. Jedná se o zhmotněný přepis celé historie daného tvora, od fyzického narození až do současnosti, a to v takové formě, jaká je pro kouzelníka nejsrozumitelnější (jazyk a písmo, které nejlépe ovládá, a jeho oblíbená větná skladba), kniha samotná má potom rozměry 30x60x10 coulů.

Kouzelník nahlížející do této knihy si může nechat vypsat libovolnou jednu hodinu života dané bytosti - vypsání událostí této hodiny trvá jedno kolo, a kouzelník musí přesně specifikovat, o jakou hodinu se má jednat, a to dle časového systému, na jaký je zvyklý (tzn. v našich podmínkách by to bylo například "Ukaž mi události mezi 14:25 a 15:25 ze dne 14.9.2003").

Kniha přitom detailně popisuje pouze to, co dotyčný dělal, vůbec však nepopisuje jeho myšlenky. Do určité míry popisuje i to, co se dělo kolem něj, ale jen pokud to mělo nějaký vztah k akcím dotyčného (tzn. například "...sebral balík, který vypadl z okolo projíždějícího poštovního vozu...", ale už ne "...letmo zahlédl, jak z vozu vypadl nějaký balík, ale měl svých starostí dost a tak to pustil z hlavy a šel dál...").

Pokud byl daný tvor ve vymezeném čase v bezvědomí (ať už spal, nebo byl omráčený), nebo pokud byl pod vlivem nějakého kontrolu přebírajícího kouzla (hypnóza), nebo pokud je poskytování informací o nějaké události ze života dané bytosti jakkoliv sféricky blokována, je text popisující daný časový úsek vycenzurován (má podobu černého obdélníku).

Kouzelník může během trvání kouzla po sobě zobrazit i více stránek - vždy se však každá vypisuje jedno kolo. Kolik informací bude kouzelník schopen z knihy vstřebat, záleží pouze na tom, jak rychle umí číst a jak dobrou má paměť.


 Uživatel úrovně 5

Pěkné kouzlo pro CP-knihovníka nebo zapomětlivého kouzlníka (často kledá svou kouzelnou knížku). Je to drobnůstka, která určitě potěší a mě osobně nevydí strohost, použít se to nějak dá i takto: 2*


 Uživatel úrovně 0

je to such a vonicem takze 1*


 Uživatel úrovně 0

Omlouvám se a lituji,že jsem sem to kouzlo dával...napsal sem z vlastní iniciace,ale debilně,zbrkle a hrozně.Chtěl sem to kouzlo rozpracovat a v pomatení smyslů sem ho sem vrazil takhle....


 Uživatel úrovně 0

Musim ti bohužel oznámit, že tohle kouzlo sem už čet. Tys ho asi čet taky ale moc si ho nepamatuješ, protože tam je dost rozvedený. Souhlasí i název. Pokud tě to opravdu napdlo samotného, tak promiň. I tak neni moc posaný a já dávam 1*.


 Uživatel úrovně 0

Souhlasim se Zlegem s tim, ze bych i trochu pridal magy.


 Uživatel úrovně 5

Docela dobrý nápad, ale jelikož nemám vůbec přehled o tom, jaká tady už jsou kouzla, tak bych řekl, že je to i docela originální mutace kouzla najdi předmět. Ale bohužel musím dát jen 2 hvězdičky, protože dosah je dost nesmyslný a měl by se IMHO zvedat s rostoucí zkušeností kouzelníka (sesilatele), tak samo rozsah. Hodilo by se, kdyby jsi takto sepsal více variací poznávacích kouzel a dal to ke kouzelníkovým schopnostem jako třeba "Variace poznávacích kouzel" nebo "Hledám, hledáš, hledáme ... najdeme".