Kouzelnická Kouzla

Kouzelná ústa *Tyflos* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Časoprostorová magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 1 směna(hodina)

Popis:

Toto kouzlo vtiskne magická ústa do nějakého předmětu. Ta se pak jako ústa jeví a i začnou přeříkávat kouzelníkův vzkaz, jakmile dojde k specifické události. Zpráva může být dlouhá 25 nebo méně slov, může být v jakémkoliv jazyce, který umí kouzelník a může být předříkaná během jednoho kola. Ústa nemohu přeříkávat magická slova nebo příkazy. Ústa dokonce gestikulují tak jako by mluvila - takže kouzlo seslané na sochu způsobí, že ústa sochy se budou pohybovat přesně podle slov, které přeříkává. Samozřejmě kouzlo může být sesláno na kámen, strom nebo květinu s výjimkou zvířat nebo inteligentních rostlin. Kouzlo začne fungovat jakmile je splněna nějaká podmínka, podle toho co určí kouzelník. Některé možnosti jsou: "Mluv na první postavu, která se tě dotkne" nebo "promluv na první postavu, která projde 30 stop od tebe". Příkaz může být tak jednoduchý nebo tak složitý jak si kouzelník přeje, ale mohou být použity pouze vizuální nebo slyšitelné podněty. Př.: příkaz může být třeba i tento: "Promluv pouze tehdy pokud se jeden sáh od tebe posadí prastará žena nesoucí sáček brambor".

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Nehybný posel
*Malach lenoch*
Magenergie: 15 magů
Dosah: dotek
Rozsah: 1 předmět
Vyvolání: 6 kol
Trvání: Do aktivace zprávy / Do zrušení kouzla
Obor: MA

Popis:

Toto kouzlo působí podobně, jako kouzlo "Posel" (viz. PPE), s tím rozdílem, že nositelem vzkazu se stává libovolný předmět (celý předmět se stává poslem). Podobně jako "Posel" předává svou zprávu tomu, koho kouzelník popíše, i vzkaz předávaný s pomocí tohoto kouzla může vyslechnout pouze zamýšlený příjemce, a to ihned ve chvíli, kdy se předmětu dotkne.

Toto kouzlo samovolně z předmětu nikdy nevyprchá - odstraního pouze úspěšné doručení nebo použití rušivé magie.


 Uživatel úrovně 5

Tlampač umí něco podobného, zde jsou mírně možnosti rozšířeny. Trochu mě zaráží, že na původní kouzlo z DrD se nijak neodkazuje ani se na něj nenavazuje (např pro naučení tohoto kouzla je třeba znát prvně tlampač).

Zaráží mě inteligence kouzla, jako by jej ovládal démon astrálních sfér.

Osobně jsem spíše zastáncem toho, že kouzla mají jednoduchý princip a nejsou schopna uvažování a rozpoznávání na takové úrovni, aby dokázala interpretovat "Promluv pouze tehdy pokud se jeden sáh od tebe posadí prastará žena nesoucí sáček brambor".

Pro ty, co nemají všechna pravidla, může být kouzlo hodně inspirující :)

Docelas e divím, že si duplicity s pravidlovým kouzlem přede mnou nikdo nevšiml :)


 Uživatel úrovně 0

zajímavý nápad


 Uživatel úrovně 0

Pěkné PS směna není hodina :-)


 Uživatel úrovně 5

Páči sa mi, že si umožnil stále trvanie, ale nepáči sa mi, že si zvýšil iba dobu vyvolávania a nie magenergiu optrebnú na takéto predĺženie trvania. Je to využiteľné a to všestranne (zastrašenie, vlákanie, informovanie...).

Celkom pekné a krátke, dobrý nápad, dám 5*, lebo ma to oslovilo.

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

To sa mi paci, ale omhlo by to byt dlhsie trvajuce.