Kouzelnická Kouzla

Smaž magy *Delete mag* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Energetická magie

Dosah: 1

Rozsah: 20

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Toto kouzlo ubere nepřátelskému kouzelníkovi(jen kouzelníkovi) 1k10/+8 magů.A sesilatel si přičte 30 procent magie ,která byla vysáta nepřátelskému kouzelníkovi.Magenergie se zaokrouhluje vždy nahoru.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Magická sázka
*Magamblingus*

Magenergie: Dle úvahy kouzelníka
Past: Roz ~ 6 ~ ! (viz níže)
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 kouzelník
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: EU

Popis:

Jednoduše řečeno, tímto kouzlem si kouzelník vsadí určitý počet magů na to, že se mu povede na druhého kouzelníka úspěšně seslat toto kouzlo, a současně si od cíle vynutí stejnou sázku za stejných podmínek (magenergie obou kouzelníků v prvním okamžiku kouzla klesá o stejnou hodnotu).

"Výherce" potom získá od toho druhého určitý počet magů zpět. Tento počet je dán velikostí počátečního vkladu a je vydělěn jeho šancí na úspěch v procentech. Výsledná hodnota se zaokrouhluje dolů.

Tzn.: Kouzelník sesílající toto kouzlo na kouzelníka, který je o 4 úrovně výše, má šanci na výhru 10%. Vsadí-li 50 magů, může buď vyhrát (50 : 10%) = 500 magů (čistý zisk 450 magů), nebo zvýšit magenergii svého protivníka o (50 : 90%) = zaokrouhleně 55 magů (protivníkův čistý zisk: 5 magů).

Toto kouzlo nemůže přinutit cílového kouzelníka vsadit více, než kolik má magenergie - je-li tedy toto kouzlo sesláno za víc magů, než kolik jich cílový kouzelník má, je přebytek ztracen a pro zbytek kouzla se počítá s tím, jakoby bylo kouzlo sesláno za právě tolik magů, kolik jich cílový kouzelník v danou chvíli měl.

Toto kouzlo zároveň nemůže vrátit více magů, než kolik činí součet vsazených částek (vyvolávací magenergie x2) a zbývajících magů toho méně šťastného kouzelníka

Tzn.:

Kouzlo za 50 magů si vzalo jako vklad 50 magů od každého, výherce svou výhrou získá 500 magů, 100 z toho tedy jde ze součtu vkladů, zbývajících 400 by mělo jít z magenergie nevýherce, jenomže jelikož ten už má po odečtu vkladu jenom 159 magů, bude celková výhra pouze 259 magů.

Pozn.: Pokud magenergie výherce stoupne nad jeho denní maximum, nic se neděje - může tuto magenergii normálně používat (platí však, že při zaostření vůle jakýkoliv přebytek ztratí).

Varianty: Nad denní maximum to nejde. Nad denní maximum to jde, ale s rizikem velkého plesku. Toto kouzlo nelze ovlivnit magickými efekty ovlivňujícími štěstí.


 Uživatel úrovně 5

Zajímavá varianta by mohlo být kouzlo, které za 2 magy vysaje 1k6 magů a převede je do kouzelníka, tak by mohl kouzelník opakováním sesílám trochu obnovit magenergii o zajatého nepřátelského kouzelníka. Také bych dal past ROZ, zda se to povede či nikoli.

Tak jak je kouzlo napsané, je úplně zbytečné. Vysávání magů je pouze zbytečná matematika, která zlevní kouzlo. Lepší by bylo to kouzlo zlevnit rovnou a na vysávání magů se vykašlat. Dle mého mnohme zajímavěji poslouží mentální souboj.

1,5* za nápad.


 Uživatel úrovně 0

Je to takové... nelogické. Ale je to použitelné, takže to vidím na průměr.


 Uživatel úrovně 5

Je to matematicky nedomyšlené a žádný rozumný čaroďej by to takhle nevymýšlel,ale nápad je zajímavý,leč ohraný.


 Uživatel úrovně 0

Nevim jak vy , ale 5.


 Uživatel úrovně 0

Chce to past nejspíše na roz + int, nebo odl, záleží jna tom jakým způsobem to působí. Také bych doporučil poněkud obohatit ten strohý popis kouzla. Ale jinak to vcelku jde.


 Uživatel úrovně 0

dokonalost :-)))


 Uživatel úrovně 0

Dodám, že tam není žádná past a obránce nemá šanci z toho vybruslit (nehledě na nesmyslnost celého kouzla)


 Uživatel úrovně 0

ved na uberanie magov mame mentalny suboj, ne? ...


 Uživatel úrovně 0

Naprosty nesmysl. V nejhorsim pripade by to vychazelo 1mag za 1mag (dam 12magu hodim na1k10 jednicku takze souperi ubyde 9magu a me pribyde 30% tedy 3magy cili jako by mne ouzlo stalo 9magu a to je jen ta nejmene prizniva varianta pro sesilatele) a to zadny kouzelnik nezvladne. Pokud by chtel nekdo neco takoveho delat at se da na maga a pouziva mentalni souboj :( A uz rozhodne to nema co delat v energeticke magii. 0*