Kouzelnická Kouzla

Magická pavéza *Gigonas magikum* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Ochranná magie

Dosah: 1

Rozsah: 2

Vyvolání: 2 kola

Popis:

Po zakouzlení tohoto kouzla se před kouzelníkem objeví neviditelná plocha, která kolem kouzelníka vytvoří půlkruh tak daleko, jek si bude kouzelník přát(avšak pouze do max. vzdálenosti). Nikdo kromě kouzelníka a jeho oborů tuto plochu nevidí. Tato plocha pak chrání kouzelníka před střeleckým útokem - tzn. dává mu bonus na obranu proti střeleckému útoku +15 a proti kouzlům snižuje pravděpodobnost seslání o 50%. Pavéza se natáčí stejně s kouzelníkem - vždy je její nejvysunutější bod přesně před kouzelníkovým nosem - kouzelník toto kouzlo musí sesílat vždy před sebe.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Reversní štít
*Magomágen in reversum*

Parametry: Jako "Magický štít" (viz. PPZ)

Popis:

Toto kouzlo je obrácenou verzí kouzla "Magický štít" - Pravděpodobnost zásahu kouzelníka bleskem se o polovinu zvyšuje, útoky střelnými a vrhacími zbraněmi mířené na kouzelníka mají o 7 vyšší ÚČ, a útoky zbraněmi pro boj tváří v tvář mají o 5 vyšší úč (dračí dech ale toto kouzlo nijak neovlivňuje). Podobně jako u "Magického štítu" se tyto opravy vztahují pouze na útoky vedené zepředu. Současně s tím je ale kouzelník benefitován stejným způsobem, pokud těmito způsoby sám skrz "reversní štít" útočí.

Toto kouzlo se hodí zejména pokud je kouzelník momentálně mimo nebezpečí a může si dovolit na úkor obrany posílit svůj útok.


 Uživatel úrovně 5

Dle mého názoru ne zrovna nápadité kouzlo - podobné tu již v pravidlech je. Bonus +15 do OČ proti šípům bych ještě i pochopil, ale naprosto mi uniká 50% snížení šance na seslání kouzlel za pouhé 2 magy. Pochopil bych snížení šance na trefu blesky, ale nikoli samotné seílání kouzel (leda pro chráněného kouzelníka).

Asi bych kouzlo nechal spadnout do zásuvky "autor psal do odesílacího formuláře". V popisu se mluví o proměnlivém poloměru, na konci textu o špičce nosu a v úvodní tabulce se poloměr nijak neřeší. Asi to bylo myšleno tak, že kouzelník si může vybrat, zda bude chráněn jen on (dosah 0), nebo i pole 1 kolem nebo 2 pole kolem (a tím může ochránit celou družinu). Ale chtělo by to závislost magenergie na rozsahu.

Vyváženost kouzla (magy vs účinky) je hodně mizerné - kouzlo je moc levné.

Nápad s půl kružnicí je celkem dobrý a dá se s ním hlavně v RSS dobře vyhrát.

Celkem za zpracování bych to viděl na 1*.


 Uživatel úrovně 0

coze mas rozum za dva magy na kolo a plus patnact na obranu proti sipum a o50% snizi pravdepodobnost sesilani ale to by kouzelnik musel byt vni ne jinak by to bylo 50% na pohlceni kouzla?


 Uživatel úrovně 0

Zajímavé a docela použitelné.