Kouzelnická Kouzla

Oprava končatín *An Vhar ze mi Krva* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Vitální magie

Past: odol - 8 - mrzák/zdravý

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 6 kol

Popis:

Toto kúzlo je velmi mocné kúzlo vitálnej mágie a aby ho vedel kúzelník správne použiť musí ovládať aspoň 5 vitálnych kúziel (inak hrozí že bude kúzlo chybne zoslané napr. ruka s 1 prstom). Pomocou tohoto kúzla môže kúzelník pomôcť postavám ktoré prišli o niektoré časti těla a prežili to (žiadne hlav!). Po zoslaní kúzla sa vytvorý požadovaný orgán na mieste kde sa má nachádzať, tento orgán je nefunkčný a na pacienta je nutné ešte 15 dní zosielať 3 krát dene kúzlo uzdrav ťažké zranenia, ak sa tak nestane orgán bude nefunkčný ale citlivý začne hnisať prípadne odumierať meso čo pacientovy bude spôsobovať neznesitelnu bolesť a nebud zostávať nič iné ako takýto orgán amputovať. Po tejto dobe si postihnutý hodí proti pasti ak uspeje môže orgán normálne používať ak neuspeje orgán mu ostane ale je akoby mrtvy (chromá ruka,...). Pasť ide zmenšiť o 1 za každých 20 mágou pridaných naviac. Príklad prípravy pacienta: Povedzme že postava v boji prišla o ruku. Pred pouzitím kúzla treba pahýl upraviť, ak rana zarástla treba presne zrezať koniec pahylu (to isté aj pri rozdrvených končatinách), tejto procedure sa dá vyhnúť len ak je ruka odťatá čistým rezom (nie odkusnúta, odtrhnutá,...) a ešte sa nezahojila. Na takto upravenú končatinu sa zošle kúzlo podla višie uvedeného postupu. Ak pacient neuspel v hode proti pasti ostane mu chromá nepohyblivá ruka ktoru nebude vedieť ovládať ale na dotyk bude citlivá. Ak pacient bude chcieť (čo velmy pochybujem) môže si dať ruku odrezať a opakovť pokus o vyčarovanie novej ruky.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Magická protéza
*Mago no osu protetico*

Magenergie: 2x úroveň (životaschopnost) cíle za "kloubní patro"
Dosah: Dotek
Rozsah: 1 neúplná končetina
Vyvolání: 10 kol
Trvání: Stále
Obor: VI + MA

Popis:

Toto kouzlo doplní pahýl neúplné končetiny o tyto chybějící kousky. "Magickou protézu" je možné seslat pouze na pahýl již ošetřený a zahojený (nelze sesílat na rozcupovanou a krvácející ránu). Kousky doplněné tímto kouzlem zůstávají magické, a i když se z nich stane živá součást těla příjemce, přesto je na první pohled patrné, že se nejedná o končetinu původní - kůže je popelavě šedá a svaly působí nepřirozeně hranatým dojmem.

Magenergie potřebná na seslání kouzla závisí na tom, jak moc z dané končetiny chybí. K popisu poškození nám slouží právě "kloubní patra" - u ruky to vypadá následovně: Došlo-li k poškození prstů nebo záprstí, ale zápěstí je nedotčené, je to první kloubní patro. Pokud poškození sahá přes zápěstí až na předloktí, ale loket jako takový je nedotčený, je to druhé kloubní patro. A pokud je paže přerušená kdekoliv výš, je to třetí patro. Obdobně to funguje i u nohou.

Magická protéza zůstává ve své podstatě věcí stvořenou kouzlem, a je jí tedy možné odčarovat pomocí kouzel na bázi "Rozptylu kouzla".

Magická protéza je s životem svého příjemce spojená stejným způsobem, jako původní končetina - jakékoliv zranění utržené v protetické oblasti se na příjemce přenáší ve stejné míře, jakoby to protéza nebyla. Navíc ale tato protéza přenáší i zranění typu N - za každá tři úplně nahrazená kloubní patra se příjemcova zranitelnost typem N zvyšuje o 1/4.


 Uživatel úrovně 5

Osobně jsem také zastáncem toho, že léčení je doménou hraničářů. Tedy kdyby kouzlo bylo přeřazeno k hraničáři, neměl byc s ním problém. U kouzelníka je takovéto léčící kouzlo sporné, ale asi bych to nechal i kouzelníkovi (s tím, že by to uměl i hraničář, ale za méně magů).

Je to hezký způsob, jak navrátit ztraconou končetinu - je to krůček k navrácení, ale je nadále třeba delší rehabilitace, což se do DrD hodí.

Za mě by to bylo za 4*


 Uživatel úrovně 0

2 Maglor: Myslím si, že toto kouzlo částečně zasahuje do materiální magie a sice vytváření organické hmoty. Vzhledem ke kombinaci tohoto, vitálí magie, magenergetické náročnosti a rekonstrukci toho, co již existovalo, se domnívám, že toto je plně v čarodějově kompetenci, tedy, co se týče pravidel.
Jinak perfektní kouzlo, využitelné, moc se mi líbí, dávám 4*.


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s killmanem.


 Uživatel úrovně 0

Mě se to líbí a myslím, že kouzelník dokáže magií cokoli, tedy i léčit, hraničářovi by to jenom mělo jít lépe.


 Uživatel úrovně 5

Prečo je to len hraničiarske kúzlo podla teba? V tomto kúzle kúzelník nič nelieči on len vytvorý dočasne ruku zvišok robý hraničiar (kňaz)? Ale je to tvoj názor a ja ťa za neho kameňovať nebudem :).


 Uživatel úrovně 0

Toto je moc hezky napsane, a autor se snazi narocnosti kouzla, zastrit to, ze jde o hranicarskou magenergii, ale to proste nejde... Z toho vyplyva i me hodnoceni, nezlobte se na mne, ale tohle kouzlo proste nemuze byt vytvoreno... Autorovi se omlouvam, ale nemohu dat jine hodnoceni.


 Uživatel úrovně 5

Noeh: to nieje o tom, že bude pasovať na zahojenú končatinu to je o tom že to kúzlo vytvorý novú končatinu.

Almad: bez hraničiara by si kúzelník neškrtol ono to čo robý kúzelník vlastne nieje hojenie len vytvorenie funkčnej protézi :)) zahojí to hraničiar (kňaz,...)


 Uživatel úrovně 5

suhlasim s almadom ... a hrozne rad by som videl ako niekto s mečom (nie samurajskym a pod) dokaze urobit cisty rez a pekne odseknut ruku ... nehovorim ze to nejde ale rad by som to videl ... a tiez by som rad videl ako niekto nareze zahojenu ranu tak aby pasovala na odseknutu koncatinu .... :-)) ***


 Uživatel úrovně 0

konečně něco co mi spraví mojí ubohou ručičku... (hnusnej obr)