Kouzelnická Kouzla

Hornungovo tušení *Xotral Hornung * Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Poznávací magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah: 127

Vyvolání: 3 kola

Popis:

Toto kouzlo po seslání zlepší kouzelníkův odhad na počet lidí nebo předmětů v nějaké skupině. Všechny předměty musí být v dosahu kouzla a všechny musí být kouzelníkem viditelné. Kouzelník nemusí přesně vidět úplně všechny postavy ve skupině, stačí jenom základní přehled do velikosti skupiny. Například kouzelník stojící na kopci, může odhadnout počet všech stromů, nebo jejich části. Nemůže ale získat odhad o počtu goblinů v lese se ukrývajících, protože je celá skupina ukrytá před jeho pohledem. Odhad je základně zaokrouhlen na větší počet. Například, pokud je kouzlo sesláno v oblasti kde je 439 jezdců, odhad by mohl být 400. Pokud je jezdců 2670, kouzlo odhadne 3000. A pokud by jich bylo 37 kouzlo odhadne 40. Nakonec, použití kouzla na menší skupinu (která má měně než 10 členů) je tupost. Hormungovo tušení může rychle pomoci odhadnout počet mincí nebo třeba armádních jednotek, takže je často oblíbeno u generálů a peněžníků.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ovocné tušení
*Xotral Mála*

Magenergie: 5 magů
Dosah: Dohled
Rozsah: 1 problém
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: PO (+EU)

Popis:

Jadná se o kouzlo vymyšlené Explodixem, zarytým fanouškem kouzla "Nebezpečné ovoce". Jelikož vyznával tezi, že "Každý problém se dá vyřešit dostatečně velkou explozí", pomohlo mu toto kouzlo vždy celkem přesně odhadnout, kolik nebezpečného ovoce by musel vykouzlit a použít, aby příslušný problém zprovodil ze světa.

Odhad je odvozen od toho, kolik útoků výbušného typu se ÚČ 24 by způsobilo naprostou anihilaci problému. Kouzlo nejprve přidává teoretické výbušné hrušky po jedné, s tím, že pokud by jich nestačilo deset, začne přidávat po deseti (pokud by nestačilo 100, začne přidávat po 100, atd.).


 Uživatel úrovně 5

Nevím, ale mě kouzlo nenadchlo - hodí se možná tak na přepočítávání zlaťáků a možná síly nepřátelské armády. Ale tak jak je to napsáno, tak to zlaťáky ani armádu stejně nespočítá přesně, protože všichni v armádě musí být vidět, podobně tak zlaťáky.

Osobně bych jako PJ povolil počítací odhady i bez kouzla - kdo pracuje se zlatáky tak podle hmotnosti váčku odhadne kolik je uvnitř a podobně tak válečník je schopen odhadnout nejen počty, ale i sílu a nebezpečnost nepřátelské armády.

Pro mě to jen na 2,5* a nechápavé kroucení hlavou, kde se toto kouzlo dostalo k OHZD.


 Uživatel úrovně 0

upřímně řečeno nevím, jak tohle mohlo vyhrát OHZD...ale asi to byla jiná doba :-)


 Uživatel úrovně 0

Hornungovo tusenie je vykradnute z originalnych pravidiel ADnD! Vola sa to Hornungs Guess a az na par uprav v parametroch kuzla je to uplne to iste!!!


 Uživatel úrovně 0

docela užitečný kouzlo


 Uživatel úrovně 0

V dosahu souhlasím s Gandalvem. Jinak se mi to zda docela dobry, hlavne te napad. Mohlo by to byt možna trochu víc rozepsany, ale budíž. Ale 10 magu se mi zda moc. No proste 3*


 Uživatel úrovně 0

Dosah by moh bejt dohled.A ten pčet by se mel zaokrouhlovat aspoň na desítku.Na 1000 je to moc nepřesný.


 Uživatel úrovně 0

Dosah by dle meho nazoru mel byt dohled, 127 sahu mi pipada jako bezmyslenkovita hodnota vycucana z prstu a naprosto zneefektnuje kouzlo... Za 10 magu uz by snad mohla dodat presny pocet... takto hruby odhad si myslim ze dostatecne inteligenti kouzelnik dokaze i bez kouzla... Napad je to dobry i kdyz me by jeho uzitecnost nestala za to abych se ho ucil...