Kouzelnická Kouzla

Zjisti ovládnutí *Fyklos derabos* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Poznávací magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah: 5

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Po seslání tohoto kouzla pozná kouzelník, zde je mysl tvora, na kterého kouzlo seslal, postižena nějakým psychickým kouzlem nebo démonem posedlosti. Nepozná však, o jaké kouzlo nebo démona se jedná.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Najdi cizí vliv
*Tymcei overmindum*

Magenergie: 10 magů
Dosah: 0
Rozsah: koule o poloměru 20 sáhů
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 2 směny
Obor: PO (+ PS)

Popis:

Po dobu trvání tohoto kouzla je schopen kouzelník vidět reziduální stopy cizího magického vlivu na mysli všech tvorů v dohledu, které nevznikly dříve, než před posledním úplňkem. Dokáže tak zjistit, jestli na bytosti v jeho okolí byla použita psychická kouzla, jestli se je někdo pokusil jakýmkoliv způsobem podrobit (mág, neviděný, démon posedlosti...), či v případě jednoduchých tvorů jestli nebyli ovládnuti nějakou bestií se schopností tyto kontrolovat (pokud kouzelník zahlédne netopýry, které od posledního úplňku ovládl nějaký upír, tak pozná, že s nimi není něco v pořádku).

Kouzelník je schopen automaticky rozpoznat reziduální efekty kouzel, které sám zná. Pokud ho nezná, zjistí pouze, že k nějakému narušení mysli u nahlížené bytosti došlo, bez jakýchkoliv dalších informací.


 Uživatel úrovně 5

Velmi užitečné kouzlo vhodné napřklad ve vyšetřováních, kdy se může zjistit, zda náhodou dotyčný není ovládnut nějakým kouzlem.

Nápadité a použitelné kouzlo, které může hru ozvláštnit: 4*