Kouzelnická Kouzla

Zrcadlo minulosti *Mare kihame* Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Časoprostorová magie

Past: Int ~ 2 ~ vidí iluzi/nic

Dosah: 20

Rozsah: 5

Vyvolání: 1 směna

Popis:

Toto kouzlo vrátí čas jakoby zpět a to o tolik, kolik je do kouzla vloženo magenergie. Kouzlo zobrazí přesně to, co se na daném místě v dané minulosti odehrálo. Je to však jen iluze, takže už nelze nic změnit.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Magenergie: 5 magů za hodinu záznamu
Dosah: dotek
Rozsah: 1 zrcadlo (maximální plocha 5x5 sáhů)
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1 směna
Skupina: PO

Popis:

Toto kouzlo umožní kouzelníkovi v ploše cílového zrcadla vidět vše, co se v něm v uplynulých hodinách (jejichž počet závisí na dodané magenergii) zrcadlilo - jakoby v daný minulý okamžik stál na tomtéž místě a díval se na zrcadlo pod týmž úhlem. Tento záznam může po dobu trvání kouzla volně přetáčet a zastavovat (pokud by si potřeboval podrobně prohlédnout nějaké detaily).

Kouzlo je možné použít i na jiné předměty než klasická zrcadla, kvalita obrazu je potom přiměřená tomuto předmětu. Kouzelníkovi nic nebrání sesílat i na úplně matné předměty, které vůbec nejsou zrcadly v klasickém slova smyslu - nevidí v nich sice odraz věcí které byly kolem daného předmětu, ale vidí barevné změny na povrchu daného předmětu, jak se měnily světelné podmínky v jeho okolí (například pokud před deseti minutami na předmět svítilo slunce, ale pak ho něco na chvíli zastínilo, uvidí kouzelník v "záznamu" předmět ztmavnout a pak se zase rozjasnit).


 Uživatel úrovně 5

Kouzlo s dobrým nápadem, sice bych jej spíše viděl u theurga než u kouzelníka, ale jinak proč ne.

Použitelnost je omezená, což je u podobně mocného věštícího kouzla jen dobře. Tedy z pohledu základní vyváženosti nemám co vytknout.


 Uživatel úrovně 0

Me se to kouzlo libi...A magenergie se mi zda v poradku...


 Uživatel úrovně 0

nojo, celkem dobrý kouzlo, ale chci vidět, jak co udělá kouzelník, když se bude chtít podívat co se to tady před 100 lety odehrálo za bitvu...


 Uživatel úrovně 0

Mam pochybnosti, jestli se jedna o kouzlo casoprostorove. Podle popisu casoprostorovych kouzel by to sice mohlo byt, ale po specifikaci druhu nelze zaradit (zrychleni toku casu, zpomaleni toku casu, zastaveni toku casu, presun prostorem, presun prostorem v nulovem case, postaveni prostoru mimo cas).
Mohlo by se take jednat o kouzlo z poznavaciho oboru magie, tam je ale vyslovne uvedeno, ze tyto kouzla nemohou zjistovat minulost ani budoucnost.
Navrhuji tedy, pokud nebude upresnen obor kouzla, aby bylo stazeno ze seznamu kouzel, protoze muze poskozovat system (narusovat theurgovy schonpnosti).
Me samotnemu se kouzlo libi - nic proti nemu nemam, ale mam opravdu pochybnosti, jestli nenarusuje integritu.


 Uživatel úrovně 0

Áno naozaj pekné.
Ale ide aj o poznávaciu mágiu nie?
No o trošku by som zvýšil cenu.


 Uživatel úrovně 0

docelá dobrý nápad možná bych ale zvýšil cenu


 Uživatel úrovně 0

15 magov za smenu je myslene trvanie kuzla alebo doba, o ktoru vrati cas?


 Uživatel úrovně 0

není co dodat :-)


 Uživatel úrovně 0

Skvělé kouzlo s dobrým využitím, nenašel jsem jedinou chybu