Kouzelnická Kouzla

Najdi hyperprostor *Wujtiro hapro* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Poznávací magie

Past: -

Dosah: 4

Rozsah: 5

Vyvolání: 2 kola

Popis:

Pomocí tohoto kouzla může kouzelník zjistit, zda bylo někde v rozsahu kouzla použito některé z teleportačních kouzel (hyperprostor, portál…). Toto kouzlo však zachytí pouze teleportační kouzla "stará" maximálně jednu směnu. S vynaložením dalších 3 magů kouzelník zjistí i směr, kterým bylo kouzlo použito. Mistři časoprostorové magie pak umí určit i přibližnou vzdálenost, na kterou bylo kouzlo použito.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Najdi hyperprostor
*Tymcei archom*

Magenergie: 10 magů
Dosah: 0
Rozsah: Koule o poloměru 20 sáhů
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 2 směny
Obor: PO

Popis:

Toto kouzlo funguje podobně jako kouzlo "Najdi zlo" (viz. PPE). Pro kouzelníka zviditelní místa, kde byla od posledního úplňku narušena struktura prostoru s pomocí transportních časoprostorových kouzel (všechny druhy hyperprostoru, portálová kouzla...) nebo s pomocí theurgických "bran" - kouzelník každé takovéto narušení prostoru vidí jako zářivý "kaz" - prasklinky a cucky roztrženého a znovu sešitého prostoru. Pokud kouzelník sám zná kouzlo, které tento kaz způsobilo, pozná i o jaké se jednalo.

Jakmile kouzelník takový kaz uvidí, může se pokusit dané kouzlo zduplikovat. Stačí aby na daném místě sám dané kouzlo seslal a odhadnul magenergii, za jakou toto kouzlo bylo sesláno (stejný princip jako u kouzel s neurčitou magenergií) - nemusí mít absolutně žádnou představu o cílové destinaci, a přesto se díky možnosti sledovat tento kaz v takovém případě uvažuje, jakoby přesně věděl, kde se destinace nachází.


 Uživatel úrovně 5

Použitelnost zbytečně sráží na minimum omezení času, kdy kouzlo ještě něco najde.

Kdyby se dalo pomocí navýšení základní magenergie zjistit i starší kouzla, tak by to mělo o něco lepší použitelnost.

V tomto stavu je kouzlo na nic 0*, ale po menších úpravách by se z toho dalo udělat aspoň trochu využitelné klouzlo - 2*.


 Uživatel úrovně 0

hmmmm ... neviem si dost dobre predstavit, kedy by som toto kuzlo mohol pouzit...

pan autor nemozes mi to nejako ozrejmit? vdaka...