Kouzelnická Kouzla

Odhal mysl *Pedan nurde* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Skupina: Poznávací magie

Past: Roz + Int - 12 - nic/odhalí se

Dosah: 20

Rozsah: 20

Vyvolání: 3 kola

Popis:

Tímto kouzlem odhalí kouzelník 1k6 inteligentních bytostí v dosahu kouzla. Mysl bytosti však nesmí být ovlivněna žádným kouzlem. Je-li inteligentních tvorů v dosahu kouzla víc, zjistí kouzlo přesnou polohu nejbližších z nich. O dalších kouzelník sice ví, ale nezná ani jejich přesný počet, ani polohu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 7

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Odhal inteligenci
*Tymcei intelere*

Magenergie: 10 magů
Dosah: 0
Rozsah: koule o poloměru 20 sáhů
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Skupina: Poznávací magie

Popis:

Toto kouzlo se podobá kouzlu "Najdi zlo" - Po seslání tohoto kouzla se "rozzáří" hlavy všech viditelných, alespoň trochu inteligentních bytostí (tzn. všech s inteligenci alespoň 2). Kouzelník je schopen přibližně odhadovat i jak moc jsou inteligentní - za každých pět stupňů inteligence navíc se záře nahlížených myslí o stupeň zvyšuje (tzn.: rozlišitelné rozsahy jsou 2-6, 7-11, 12-16, 17-21, ...).


 Uživatel úrovně 5

Kouzlo na odhalování například ukrytých zlodějů. Ve své podstatě kouzlo je koncipováno jako nevýhodné - drahé s malým rozsahem. Tedy hru to nenaruší, pouze to dá kouzelník se stihomamem odhalit skrytou postavu. Jsou sice dle mého jednodušší metody jak toho docílit, ale ve své podstatě, kouzlo může někomu pomoci, tedy proč ne:
2*


 Uživatel úrovně 0

až na tu cenu je to ok