Kouzelnická Kouzla

Stopař *Salumer* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Poznávací magie

Past: Roz - 9 - 0

Dosah: 1

Rozsah: 10

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Kouzelník sešle toto kouzlo na jeden předmět v dosahu. Po dobu trvání bude vědět, v jaké vzdálenosti a kterým směrem se předmět nachází, pokud nepřekročí vzdálenost mezi nimi jednu míli. Proti pasti se háže pouze tehdy, je-li předmět v něčím vlastnictví. Cena kouzla je nejméně 3 magy, doba trvání se určuje po hodu proti pasti.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Najdi trajektorii
*Tymcei trajektorum*

Magenergie: Minimálně 10 magů (viz. níže)
Dosah: Dotek
Rozsah: 1 předmět
Vyvolání: 2 kola
Trvání: Alespoň 1 hodina (viz. níže)
Obor: PO

Poté, co kouzelník tímto kouzlem očaruje nějaký předmět, je schopen ve vidět zářivou světelnou stopu všude tam, kudy se očarovaný předmět pohyboval.

Za deset základních magů je schopen po dobu jedné hodiny sledovat toliko pohyb očarovaného předmětu od chvíle, kdy byl očarován.

Dále je možné připlácet deset magů za každou další hodinu sledování, nebo lze připlatit tu samou sumu za zviditelnění světelné stopy předmětu z doby *před* sesláním kouzla - každých deset magů stačí na zobrazení jedné hodiny historie pohybu předmětu.

Kouzlo tedy kromě klasického sledování umožňuje i zpětně zjistit, jak se daný předmět dostal na místo, kde je teď (tzn. při použití na střelu z kuše trčící ze zad zavražděného vám kouzlo při dostatečném magenergickém poplatku ukáže, z které střechy ta střela přiletěla).


 Uživatel úrovně 5

Toto sledovací kouzlo také považuji za jedno z těch lepších. Při správném použití se s tím dá udělat mnoho, například najít sídlo zlodějů tím, že se se kouzelník nechá dobrovolně okrást o předmět se sledovacím kouzlem.

Osobně bych pro dosah - dotyk, aby pak nevznikali situace, kdy kouzelník si takto na dálku označí předmět na osobě a pak osobu jen sledoval. Pro hru mi přijde lepší, když kouzelník musí vymyslet, jak předmět ke sledovanému dopraví.