Kouzelnická Kouzla

Sleduj *Horugas* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Poznávací magie

Past: viz. níže

Dosah: 1

Rozsah: 1

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 1 směna

Popis:

Tímto kouzlem může kouzelník "sledovat" jednoho tvora. Při sesílání kouzla musí tvora přesně popsat nebo musí vědět, kde se nachází, a to s přesností na desítky sáhů. Během trvání kouzla se musí kouzelník stále soustředit. Pokud bude vyrušen, kouzlo přestává působit, stejně jako v případě, že se tvor vzdálí na více než na jednu míli od kouzelníka. Po úspěšném seslání kouzla se kouzelníkovi v mysli vynoří "obraz" sledovaného tvora. Obraz je jedno sáhový kruh kolem bytosti. Kouzelník vidí, slyší a cítí vše uvnitř kruhu. Ihned po úspěšném seslání kouzla si sledovaný tvor hodí proti pasti Roz + Int - 7 - pozná / nepozná, že je sledován. Pokud proti pasti uspěje, má pocit, jako by ho někdo neustále pozoroval. Pokud však toto kouzlo nezná, bude si pravděpodobně myslet, že se za ním někdo plíží.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Pátrač
*Malakuk*

Parametry: Jako "Posel" (viz. PPE)

Toto kouzlo sdílí společný rys s kouzlem "Posel" - vytvoří drobného ptáka - sojku, který se pokusí najít kouzelníkem určeného tvora, a najde-li ho, tak se vrátí a podá kouzelníkovi zprávu o jeho poloze. Z důvodu této zpáteční cesty může sojka hledanou osobu hledat jen v poloviční vzdálenosti oproti té, na jakou by byl drozd schopen doručit zprávu, avšak pokud cíl nenalezne, vrací se i navzdory neúspěchu zpět ke kouzelníkovi, kterému oznámí že hledaný tvor se v dosahu nenachází.


 Uživatel úrovně 5

Zajímavý nápad pro omezené sledování.

Osobně bych kouzlo ještě více opepřil tím, že v době seslání musí kouzelník svůj cíl vidět.
A jak dodal figralf, klidně bych trvání kouzla nechal prodloužit za dodáni dodatečné magenergie.

Jako drobnůstku bych dal možnost mága si hodit na past ROZ 10, zda pozná přímo toto kouzlo a pokud ano, může se skrze kouzlo napojit přímo na šmírujícího kouzelníka a začít mentální souboj. Tuto informaci by čarodějové běžně neměli.


 Uživatel úrovně 0

možná bych tam dal že za zvýšení ceny jde zvýšit trvání kouzla


 Uživatel úrovně 0

No, tu past bych o 1 zvýšil.


 Uživatel úrovně 0

Zase něco jako má druid