Kouzelnická Kouzla

Poplach *Askero* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Ochranná magie

Past: -

Dosah: 30

Rozsah:

Vyvolání: 10 kol

Trvání: 1 den

Popis:

Pokud je kouzlo Poplach vyvoláno, reaguje na oblast, na kterou kouzelník kouzlo seslal, na přítomnost jakékoliv bytosti větší než je normální krysa. Oblast účinnosti může být portál, část podlahy, schody atd. Jakmile jakákoliv nestvůra, která nezná heslo, které zadá kouzelník při seslání kouzla, vstoupí do dané oblasti nebo se jí jen dotkne, začne Poplach zvonit a to tak, že toto zvonění může být zaslechnuto do vzdálenosti 60 s jen kouzelníkem nebo jinou postavou jím určenou. Tato vzdálenost se zkracuje o 1 sáh za každých 20 c zdi. Kouzlo přestane zvonit po jednom kole.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Poplach
*Askero*

Magenergie: 25 magů
Dosah: Dotek
Rozsah: 1 předmět
Vyvolání: 3 kola
Trvání: Do příštího úplňku
Obor: EO

Popis:

Toto kouzlo vytváří podobný efekt jako alchymistický předmět "Plášť", s tím rozdílem, že v tomto případě kouzlo vydává ostrý jekot (případně jiný zvukový signál dle přání sesilatele) v případě, že se někdo přiblíží k očarovanému předmětu s úmyslem udělat cokoliv, co sesílající kouzelník při sesílání kouzla specifikoval jako důvod poplachu (pokud jako důvod k poplachu v případě dveří určil "Někdo se pokusí otevřít násilím nebo paklíčem", a někdo bude chtít jen tak zkusmo vzít za kliku, tak se poplach nespustí).

Kouzlo funguje pouze tehdy, je-li daný objekt skutečným cílem těchto úmyslů - tzn. pokud by se někdo pokusil reprodukovat s pomocí tohoto kouzla efekt "Pláště", tím, že by jako spouštěč poplachu označil situaci "někdo bude chtít tento plášť probodnout", nebude kouzlo fungovat - případní vrazi totiž chtějí probodnout nositele, plášť je jim přitom tak nějak ukradený.

Oproti tomu, jako ochrana měšců před zcizením je toto kouzlo ideální.

Dosah ochrany je 10 sáhů, zkracuje se stejným způsobem jako u "Pláště". Sicco může použít svou schopnost "Antiplášť" k tomu, aby se spuštění poplachu vyhnul.