Kouzelnická Kouzla

Zfalšování *Giklamos* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Ochranná magie

Past: Int - 13 - nic/podlehne

Dosah: 10

Rozsah: 2

Vyvolání: 5 kol

Trvání: 10 směn

Popis:

Tímto kouzlem může kouzelník zfalšovat informace, které se dají získat detekčními kouzly(najdi...). Dokud funguje detekční kouzlo, nachází najde špatnou oblast, postavu nebo protiklad toho, co kouzlo hledá (závisí na PJ).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Falešný cíl
*Objectus falsus*

Magenergie: 15 magů
Dosah: dotek
Rozsah: 1 objekt
Vyvolání: 2 kola
Trvání: Do příštího úplňku
Obor: EO

Popis:

Předmět nebo tvor očarovaný tímto kouzlem bude vyvolávat reakce u všech kouzelnických vyhledávacích kouzel ("Najdi zlo" --> objekt bude zářit), u démonů se schopností oznamovat něčí přítomnost ("Útočný démon proti..." začne svítit / hučet), i u alchymistických předmětů (kouzlo ošálí "Čarovnou rtuť" i "Detekční hůlku", na očarovaný předmět reaguje i "Plášť" jako na nebezpečí)...

Toto kouzlo bývá většinou spíše součástí repertoáru cizích postav, ale i postavy hráčů mohou pro toto kouzlo sem tam najít nějaké uplatnění.


 Uživatel úrovně 5

V DrDchybý ochrna proti poznávací magii, je možno zablokovat démony astrálních sfér, ale není možné zablokovat detekční kouzla. Tedy nápad a použitelnost hodnotím určitě kladně :).

Osobně bych spíše volil magenergii závislou na chráněné ploše.

A dal bych dva možné efekty kouzla:
a) na danou oblast nebude působit poznávací magie
b) když se kouzelník stále na koulo bude alespoň částečně soustředit (aspoń jednu akci za kolo) a bude v oblasti působení kouzla, tak si bude vědom všech poznávacích kouzel, které na oblast působí. Kouzelník pak může oblast pro poznávací magii zfalšovat. A bude záležet jen na druhém kouzelníkovi, zda falešným informacím z poznávacího kouzla uvěří či nikoli.

Na toto kouzlo jde vymyslet mnoho zápletek a zajímavých situací.

Mohlo to být zoracováno lépe, ale jako nápad pro podrobnější zpracování je to hodně dobré:
4*