Kouzelnická Kouzla

Mentální štít *Zafert krul* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Ochranná magie

Past: -

Dosah:

Vyvolání: 3 kola

Trvání: 5 hodin

Popis:

Mentální štít ochrání kouzelníka před mentálním útokem nebo podrobováním. Je vidět, že s rostoucí zkušeností se toto kouzlo stává snadnějším.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Magenergie: 30 magů za snížení o 1 stupeň
Dosah: dotek
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 3 kola
Trvání: 1 den
Obor: EO

Popis:

Toto kouzlo vytvoří kolem cíle bariéru, která mágům ztěžuje podrobování. To se projeví tak, že mág útočící na danou bytost je dle "Tabulky vzdáleností" (uvádí maximální vzdálenost, přesnost, a maximální tloušťku překážek - viz. PPP) posunut o tolik řádků výše, kolik je dáno seslílací magenergií tohoto kouzla.

Př.:

Mág na 19-22 úrovni může útočit podrobováním maximálně na vzdálenost 2 mil, musí vědět, kde se jeho cíl nachází s přesností 200 sáhů, a mezi ním a cílem nesmí být překážka silnější než 5 sáhů kovu nebo 50 sáhů skály.

Pokud by tento mág chtěl zaútočit na postavu chráněnou tímto kouzlem seslaným za 60 magů, může tak učinit maximálně ze vzdálenosti 300 sáhů, s přesností 30 sáhů, a nesmí mezi ním a cílem být překážka silnější než 10 coulů kovu nebo 1 sáh skály.

Pozn.: Nejzazší mezí, na kterou lze podrobování omezit, je první řádek - Maximální vzdálenost 25 sáhů, mág musí při podrobování vidět do očí. Kouzlo takto přímý kontakt odstínit nedokáže.


 Uživatel úrovně 5

Tady se odkáži na kritku, kterou jsem psal u kouzla "Ochrana před mágem" od stejného autora.

U tohoto kouzla se mi nelíbí několik věcí a celkově bych doporučil se podívat na Ochranu před mágem, než na toto kouzlo.

Trvání 5 hodin a 4 magy na seslání jsou velmi levné na to, že to z mágovi odvaří jeho nejsilnější schopnosti.


 Uživatel úrovně 0

Trochu levný, na to, že to vyřadí nejsilnější mágovu zbraň!


 Uživatel úrovně 0

Souhlasim s elfkamem.Kouzelník je docela silná postava (sm).


 Uživatel úrovně 0

hmmm ... zaujimave kuzlo ... celkom sa mi to paci, je to fakt dobre ... este otazocka, nedalo by sa zosielat i na ine postavy? ved nie len kuzelnik sa potrebuje chranit pred mentalnym utokom ... co ty na to peto?