Kouzelnická Kouzla

Zbroj *Normol* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Ochranná magie

Past: -

Dosah:

Vyvolání: 3 kola

Popis:

Kolem kouzelníka se vytvoří silové pole, které mu vytvoří OČ 5. OČ se nezvyšuje, pokud bylo původně lepší než 5, ale platí lepší z těchto dvou. Kouzlo vydrží 5 útoků, úspěšných i neúspěšných, ručními, střelnými nebo vrhacími zbraněmi, ale ne kouzly.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ozbroj
*Armamentum*

Magenergie: 8 magů / bytost
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: Bytosti schopné používat zbraně
Vyvolání: 1 směna
Trvání: 3 hodiny
Obor: MA

Popis:

Tímto kouzlem, které je v podstatě takovou variací na kouzlo "Napískání si" (viz. PPE), může kouzelník přičarovat libovolnému množství bytostí v dosahu kouzla do ruky magicky stvořený palcát (parametry jako obyčejný tabulkový palcát z PPZ).

Pro takto vytvořené zbraně platí stejná pravidla, jako pro předměty vytvořené s pomocí kouzla "Napískání si", s tím rozdílem, že palcát nemizí poté, co se vzdálí na více než 5 sáhů od kouzelníka, ale když se vzdálí na více než pět sáhů od toho, komu byl přičarován do ruky.


 Uživatel úrovně 5

Koukám, že tady to už vzdal i Igi :)

Je to přepis mage armor z DnD, avšak se obávám, že v pravidlech již protějšek kouzelného brnění je a dle mého i lepší (má to vedleší efekty). Takže toto kouzlo proč ne, hráčům kteří nechtějí složitosti toto kouzlo může vyhovovat více. Líbí se mi princip jako u chodcova meče - obrana není vztažena na kola, ale do počtu obran:

3*

Asi jediným nedostatek vidím v absence délky trvání (např 3 směny), ale ani to nevadí, protože když kouzelník usne, všechna aktivní kouzla přestanou působit (čili i toto).


 Uživatel úrovně 0

chudy bez napadu kazdej dokaze zkombinovat magickej stit a nevidtelnou zbroj!