Kouzelnická Kouzla

Deštník *Qert* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Ochranná magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 5 směn

Popis:

Toto kouzlo chrání kohokoliv před deštěm. Lze projít i pod vodopádem aniž by se kouzelník namočil. Kouzlo spolehlivě chrání před jakoukoli kapalinou, takže postava, na kterou je sesláno, může pít jen tekutiny, které měla při seslání u sebe.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Hydrofobní pole
*Sphericum Hydrophobicum*
Magenergie: 45 magů (stojatá voda); 90 magů (tekoucí voda)
Dosah: 0
Rozsah: Koule o poloměru 10 sáhů
Vyvolání: 5 kol
Trvání: 6 směn
Obor: MA + ČP

Popis:

Toto kouzlo vytvoří kolem kouzelníka pole, do kterého zvenčí nebude vpuštěna žádná voda zvenčí. Tato bariéra má tu vlastnost, že nevytváří žádné vzájemné působení na okolní vodu, jako je například síla vztlaková - prostě jen kolem kouzelníka vytvoří "prostor, kde není voda". Vydá-li se kouzelník pod vlivem tohoto kouzla do moře, voda se před ním rozestoupí a on bude pokračovat dál po obnaženém mořském dně.

(Dostane-li se na hloubku větší, než 10 sáhů, potom bude po dně kráčet uvnitř "bubliny" s poloměrem 10 sáhů - atmosférický tlak se uvnitř této "bubliny" nemění - zůstává takový jako těsně nad hladinou vodního tělesa, na jehož dně se kouzelník nachází).

Bariéra vyvolaná za 45 magů působí pouze ve vodě stojaté, maximálně ve vodě se slabým cirkulačním průtokem (jezera a rybníky napájená potokem či říčkou). Jakýkoliv silnější proud tato slabší bariéra propustí.

Bariéra za 90 magů odolává i velmi silným říčním a mořským proudům. Nedokáže si však poradit se silnými proudy koncentrovanými - zatímco například tok řeky dovede tato 90 magová verze odklonit, geothermální gejzíry skrze bariéru bez obtíží proniknou. Stejně tak tato bariéra neochrání před dračími dechy na bázi vodního proudu.

(Undina může skrze obě verze bariéry projít normálně).

"Bublina" tohoto kouzla je průchodná pro tvoty zevnitř (pokud nějací s kouzelníkem cestují - on sám projít nemůže, neboť bariéra cestuje s ním) i z venčí.

"Bublina" sice odstraní vodu z "volného prostoru", nevysuší ale dno, je-li písčitého nebo bahnitého charakteru - potom se kráčí stejně, jakoby na daném místě právě před chvílí nastal odliv (tzn. písek je stále mokrý, bahno je rozbředlé a nohy se do něj boří).

Trvání kouzla je možné prodlužovat opakovaným sesláním. Povrch bubliny funguje jako obří žábry - zařizují výměnu dýchacích plynů mezi jejím vnitřkem a vnějškem (pouze v případech, že by se jednalo o vodu s velmi nízkým obsahem rozpuštěného kyslíku by k tomuto nedocházelo, a výprava pod hladinu takového tělesa by musela počítat s obnovováním vzdušné zásoby).

Světelné podmínky v "bublině" odpovídají hloubce. Díky tomu, že bublina sahá deset sáhů nad dno, bude v daném prostoru o něco světleji, avšak ve větších hloubkách již bude nutné použít vlastní světelné zdroje.


 Uživatel úrovně 5

Je to mnohem silnější než ochrana před deštěm či před bouřkou. Nemám rád duplicitní kouzla nebo kouzla, která úplně nahradí několik již stávajícíh pravidlových kouzel.

Osobně bych kouzlo viděl spíše jako krátkodobé a silné (narozdíl od chodcových dlouhodobých a relativně levných).

Uvedu vlastní předělávku tohoto kouzla, zaměřenou druhým na druhý extrém - komplikovaná mechanika fungování kouzla.




Magenergie: 8 magů
Dosah: dotek
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 2 kola
Trvání: 1 směna
Skupina: EO

Příjemnce kouzla bude odpuzovat od sebe všechny nevázané kapaliny (kromě těch, které měl při seslání u sebe). Místo sil a tlaků od kapaliny bude na kouzelníka působit síly od tohoto kouzla. Neviditelná bariéra mezi kouzelníkem a kapalinami je 10 coulů a tato vzdálenost je snižuje za tlakovou sílu úměrnou 1 atmosféře.

Pro ty co se nevyznají ve fyzice to znamená, že kouzelník se může potopit až do hloubky 100 sáhů, aniž by se namočil. Pro potápění to má nevyhodu, že prázdný prostor kolem kouzelníka podporuje vztlakovou sílu, takže kouzelník by sice mohl dýchat pod vodou, ale je nadnášen takovou silou, že se mu svévolně nepodaří ponořit se. Výhodou je, že pokud se již kouzelník do vody dostane, tak toto kouzlo jej časem dostane na hladinu a kouzelník pod vodou bude moci kouzlit bez omezení (mluvit a docela i hýbat se bude moci).

Jedná se o kouzlo určené pro znalce fyziky, kteří dokáží všechny bonusy a postihy si domyslet a kreativně přijít na mnoho způsobů použití tohoto kouzla.


 Uživatel úrovně 5

Neuviedol si, ako to chráni pod vodou, čo mi dosť chýba. Ako sa to navonok prejaví? Inak je to celkom dobré, trochu to opakuje po hraničiarovi.

Dám 2*.

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

Stejný dotaz jako Gandalv-jak to vypadá pod vodou (např.pokud kouzelník toto kouzlo sešle a pak kočí do vody???).


 Uživatel úrovně 0

To je celkem dobrý.Chrání to i pod vodou?


 Uživatel úrovně 0

Něco jako má chodec.