Kouzelnická Kouzla

Slepota *Solos* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Vitální magie

Past: Int - 10 - 1 - 3 kola/2 - 12 kol

Dosah: 1

Rozsah: 30

Vyvolání: 2 kola

Popis:

Kouzlo oslepí cílovou postavu, takže vidí pouze šeď před svýma očima. Odstranit účinky kouzla lze jen zaklínadly rozptyl kouzla, zlom kouzlo a hraničářským uzdrav těžká zranění.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Lopota
*Laborum*
Magenergie: 10 magů na hodinu
Dosah: dotek
Rozsah: 1 předmět
Vyvolání: 2 kola
Trvání: Dle dodané magenergie
Obor: ČP

Popis:

Toto kouzlo umožňuje kouzelníkovi zacházet s očarovaným předmětem silou vůle, a to stejně jakoby s ním manipuloval vlastníma rukama - předmět se přitom nesmí od kouzelníka vzdálit na víc, než jeden sáh. Na manipulaci s předmětem se kouzelník musí soustředit - nemůže přitom bojovat, kouzlit ani používat jiné náročnější akce - může však opatrně mluvit, pomalu chodit a vykonávat jednoduché manuální úkony (takže si například může otevřít dveře - pokud se ovšem vyvaruje zbrklých pohybů).

Ačkoliv tu fyzickou složku vykonávaného úkonu za kouzelníka odpracuje magie, kouzlo si přesto vybírá na kouzelníkovi svou daň ve formě "mentální únavy". Mentální únava funguje stejně jako klasická únava (jsou za ní i stejné postihy - ty se sčítají s případnými postihy za fyzickou únavu), avšak je na té běžné únavě nezávislá a neodvozuje se od odolnosti, ale od inteligence.

Tím umožňuje kouzelníkovi s pomocí magie zastat celkem slušný díl práce, které by jinak čistě manuálně byl schopen odvést podstatně méně (kouzelníci nebývají zrovna proslulí svou odolností a tedy i vytrvalostí) - zároveň se však nejedná o trh práce likvidující záležitost, jakou je třeba pravidlové kouzlo "Pomocníčci".


 Uživatel úrovně 5

Kouzla sněžná slepota a Slepota jsou schválena ve stejnou dobu, jsou od stejného autora a jedno je příliš oslabováno (působení jen na sněhu a až za 1 směnu) a druhé je příliš silné (poloviční cena, působí ihned a kdekoli, působí i při úspěchu proti pasti). Chápu odlišnost v jednorázovém kouzlu do boje a trvalejším prokletím, ale nechápu, proč obě kouzla nejsou aspoň vyvážena vůči sobě.

Přesílené, nevyvážené: 0*


 Uživatel úrovně 5

Dosť silné kúzlo, za relatívne málo magov je trvanie kúzla a pasca dosť vysoká! (Kúzelník na 1. úrovni môže takto zabiť pokročilého (za 6 magov) veľmi jednoducho!!! A preto je to veľmi silné!

Takže, dám 1*, nápad nie je zlý, ale zdražel by som to...

S úctou Igi.