Kouzelnická Kouzla

Sněžná slepota *Mixan filko* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Vitální magie

Past: Odl - 8 - nic/oslabení

Dosah: 1

Rozsah: 40

Vyvolání: 2 kola

Popis:

Sněžná slepota je kouzlo, které se hodí především na sněžné pláně nebo do vysokých hor. Lze ho seslat totiž jen tam, kde se nachází souvislá vrstva sněhu. Tvor zasažený tímto kouzlem oslepne a slepota trvá do té doby, dokud se nedostane někam, kde sníh není. Kouzlo začne působit až 1 směnu po seslání.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Něžná slepota
*Caecitatis tenderum*
Magenergie: 20 magů
Dosah: 0
Rozsah: Kouzelník
Vyvolání: 2 kola
Trvání: 6 směn
Obor: PS

Popis:

Toto kouzlo z kouzelníkova vidění odfiltruje všechny věci příšerné a nebezpečné, které by jen prostým spatřením mohly ohrozit správné fungování tak sofistikovaného nástroje, jakým je kouzelnický mozek.

Kouzelník pod tímto kouzlem nevidí věci jako nechutné zombie a mumie, závratě vyvolávající propasti (včetně případné vřelé lávy na jejich dně), oči baziliška, zákeřné iluze (bonus proti pasti na rozpoznání iluzí +5), hypnotizující barevné poutače pozornosti (zenerovy karty apod.). Místo hmotných rušivých elementů vnímá pouze prázdnou bílou plochu, nehmotné a iluzivní rušivé podněty vnímá jako poloprůhledný bílý stín.


 Uživatel úrovně 5

Skutečná sněžná slepota je mám dojem o tom, že vyschne povrch oka. Tedy není třeba sněhu, ale mrazu.

Kouzla použitelná jen v určitých oblastech chválím a dají se najít dobrého uplatnění jak pro ozvláštnění různých končin světa, tak k ozvlštnění taktiky boje v různých zákoutích.

Moc se mi nepozdává součásná podmínka pro jisté prostředí a skutečnost, že kouzlo začne působit až za směnu. Dle mého to zbytečně až moc snižuje použitelnost kouzla...


 Uživatel úrovně 5

Celkom zaujímavé, páči sa mi to odkázanie sa na sneh, ale akým spôsobom to oslepí a prečo práve sneh?

Dám 2*, nie je to preborné kúzlo...

S úctou Igi.