Kouzelnická Kouzla

Oslabení *Chetros* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Vitální magie

Past: Roz - 7 - nic/oslabení

Dosah: 1

Rozsah: 6

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: 3 -8 kol

Popis:

Po seslání kouzla se síla terče, který neuspěl v hodu proti pasti, sníží na 1/-5.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Stim-trik
*Dopingatum*
Magenergie: 1x žvts +5 magů
Dosah: dotek
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 10 kol
Obor: VI

Popis:

Postava ovlivněná tímto kouzlem se posouvá o stupeň výše v rámci "Tabulky únavy" (viz. PPP). Pokud unavená není, začíná postupovat směrem k opačnému konci únavového spektra - získává bonusy odpovídající obráceným hodnotám příslušného protistupně (př.: je-li postava "anti-unavená", má bonus +1 k síle a obratnosti). Opětovným sesláním kouzla se kromě navýšení stupně anti-únavy prodlužuje trvání kouzla (maximální stupeň kterého je takto možné dosáhnout je "úplná anti-vyčerpanost"). Jakmile kouzlo skončí, klesá stupeň únavy o tolik, o kolik byl navýšen. Zpět na původní hodnotu se vrací tempem 1 stupeň za směnu. Pokud by během odeznění účinků měl stupeň únavy postavy klesnout pod "vysílená", prodlužuje se místo toho doba, po jakou bude toto následkové vysílení trvat, a sice o jednu směnu za každý stupeň nad ten, který postavu posunul na "vysílenost".


 Uživatel úrovně 5

Síla na 1/-5 znamená pro většinu postav vyřazení nebo alespoň těžké postihy (za naložení). Představoval bych si tedy magenergii závislou na životaschopnosti cíle a možná i s pastí s vykřičníkem.

Kouzelník dle pravidel dle mého má již mnoho kouzel jak vyřadit nepřítele z boje, proto nějak nevidím důvod, nasekat X podobných kouzel, které akorát působí trochu jinak (ale výsledek je v drtivé většině případů totožný - vyřadí nepřítele z pobe.

Toto je slabší verze vyřazení (na kouzelníky například nemusí působit vůbec) a asi jediná, proti které se dá aspoň nějak bránit (kouzelník nebude s sebou brát kopu nesmyslů).

Nápad ***, ale uplatnitelnost a rozšíření repertoáru stávajícíh kouzel je to jen *.


 Uživatel úrovně 5

Silné!!!

Dám 1* za nápad...

S úctou Igi.