Kouzelnická Kouzla

Posílení *Firest* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Vitální magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah: 6

Vyvolání: 2 kola

Popis:

Po seslání kouzla je možné zvýšit sílu terče kouzla až na 21.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Vysílení
*Fatiguatum*
Magenergie: 1x žvts +1 magů
Past: Roz+Odl ~ 8 ~ 0
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 8 kol
Obor: Vi

Popis:

Po úspěšném seslání tohoto kouzla se postava, která neuspěje v hodu proti pasti, propadá na nižší stupeň unavenosti dle "Tabulky únavy" (viz. PPP). Uvedené hodnoty platí pro změnu bytosti, která nemá žádný postih za únavu, na bytost se statutem "Unavená". Pro každý další propad platí, že past, proti které si tvor hází, je o 1 nižší, a délka trvání je o dvě kola kratší.

(tzn. pokud by tímto kouzlem mělo dojít ke změně unavenostního statutu z "úplně vyčerpaná" na "vysílená", hází si cíl proti pasti Roz+Odl ~ 5 ~ 0, pokud v hodu proti pasti neuspěje, bude "vysílená" na 2 kola)

Postava, která byla tímto kouzlem zasáhnuta opakovaně, je ovlivněna pouze tím nejvyšším "stupněm" tohoto kouzla, který je na ní momentálně aktivní. Po skončení trvání vyššího stupně se opět projeví nižší stupeň (pokud je kouzlo, které ho vyvolalo, ještě aktivní), a jakmile vyprší trvání všech kouzel, vrací se cíl na svou původní hodnotu.


 Uživatel úrovně 5

Osobně na posílení vlastnosti stačí Melenina krása - to je hezké kouzlíčko hlavně pro RP a jako jedno z mála kouzel i s vtipným ilustračním příběhem.

Při zvýšení síly se jedná o kouzlo hlavně do soubojů a asi nejzajímavější věcí, která u taková kouzla je míra vyvážení. Ale vzhledem k tomu, že není řečeno, o kolik že vlastně kouzlo sílu zvyšuje, tak si můžeme jen domýšlet.

Pokud by to bylo jak v DnD 3.5 (tedy zvýšení stupně síly o +4 do maxima 21), tak by se o kouzlu dalo ovažovat. Ale osobně si myslým, že kouzla jako bull strenght se do DrD zrovna moc nehodí a jsou dobrá jen v DnD, které nemá manový, ale slotový systém kouzlení. Kouzelníkovi dle mého úplně stačí přesílená rychlost, další posilovací kouzla pro ostatní členy družiny dle mého už moc hru neozvláštní...

Dílo je na 1* za nápad, ale jinak je to těžce nedotažené...


 Uživatel úrovně 5

Trochu dosť silné kúzlo!!! Môžeš ju zvýšiť aj na inú hodnotu? Za 5 magov je to príliš lacné a naviac tam nezáleží na pôvodnej hodnote? To je sakra silné a nevyvážené!!

Dám 0* = o ničom a neoriginálne...

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

no zase je to moc kratky a zda se mi to i docela levny na to ze muto zvisi silu na21 ale zas je skoda ze to trva dve kola melo by to podle me trvat jen jedno kolo!


 Uživatel úrovně 0

Do jakého množství se zvyšuje?


 Uživatel úrovně 0

Cžéé?? A vo kolik se vlastně zvyšuje, když AŽ na 21??