Kouzelnická Kouzla

Zmoudření *Veraxtor* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Vitální magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 5 kol

Trvání: 1 -2 směn

Popis:

Tímto kouzlem je možné zvýšit dočasně inteligenci tvora, jehož základní inteligence je alespoň 2. Nejvyšší možný stupeň je 21. Lze jím také zrušit účinky kouzla zhloupnutí.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Zkouření
*Fimidum Cannabidum*
Magenergie: +10 magů na jednotku kouzla "Dým"
Obor: MA

Popis:

Jedná se o nástavbu kouzla dým. Každý do vkročí do oblaku dýmu vyvolaném s pomocí této nástavby, si hází proti pasti: Odl ~ 6 ~ nic / vyhulenost. "Vyhulenost" navozuje stav dobré nálady a mírumilovnosti - jedná-li vyhulená postava s jinou postavou, počítá se, jakoby tato jiná postava měla bonus za charismu +5. U méně inteligentních tvorů snižuje bojovnost o 6. Hrajete-li na přesvědčení, potom mají všechny vyhulené bytosti přesvědčení "Zmatené dobro".

"Vyhulenost" trvá jednu směnu, potom vymizí a zanechá po sobě pouze pocit příjemné ospalosti.


 Uživatel úrovně 5

Než toto, tak to raději nechám jedinou možnost zvýšení základních atributů a to pomocí Welfových lektvarů.

Klidně bych to kouzelníkům povolil, aby mohli mít vyšší šanci na seslání kouzel, ale nějak bych magenergii přizpůsobil, aby byla vyšší než u Welfových lektvarů. Přeci jen Welfovi lektvary jsou jednou ze specializací PYrofora, tedy bych čekal, že kdokoli jiný bude mít zvyšování základních statistik hodně znevýhodněné.


 Uživatel úrovně 5

Zvyšovanie vlastností sa pravidlovo rieši lektvarmi - a má to spústu "háčikov". Nevidím problém zvyšovať ich i kúzlami, ale zaviedla by som obdobné obmedzenia.
čo sa stane po tých 1-2 smenách? môžem ľubovolně naväzovať ďalšími kúzlami? Stačí mať po ruke kúzelníka - a peniaze, ktorými mu platím?


 Uživatel úrovně 5

Dosť silné kúzlo... Mám taký názor, že inteligencia je jedna vlastnosť postavy, ktorú by nemalo byť možné meniť a určite nie za 4 magy na bod... to je trochu málo magov... Ako sa to prejaví? Bude si postava pamätať všetky veci, ktoré sa dozvedela ako "inteligentnejšia", keď kúzlo vyprší?

Môj názor som vyjadril, takže aj moje princípy a preto dám 0*...

S úctou Igi.