Kouzelnická Kouzla

Osten dikobraza *Oresk kidub* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Vitální magie

Past: Roz + Odl - 10 - slepota/slepota a smrt

Dosah: 1

Rozsah: 5

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Osten dikobraza oslepí každého tvora. Pokud cíl uspěje proti pasti, jde jen o obyčejnou slepotu, ale pokud neuspěje, oslepne a za 1k10 dnů umírá na béžový zákal. Obě slepoty lze léčit zaklínadly zlom kouzlo a rozptyl kouzla, slepotu achátovým talismanem i hraničářským kouzlem uzdrav nemocného a smrtící slepotu trojnásobným sesláním kouzla uzdrav nemocného.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Béžový zákal
*Cataractus Beigia*
Magenergie: 1xžvts + 10 magů
Past: Roz+Odl ~ 7 ~ 0
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 2 kola
Trvání: Stále
Obor: VI

Popis:

Na cíl, který neuspěje proti pasti, je přivolán "Béžový zákal". Postižený začne trpět občasnými výpadky vidění trvajícími jedno kolo. První den dojde k jednomu výpadku (24 hodin po seslání kouzla), každý další den se četnost výpadků zdvojnásobuje (2 den 2 výpadky v odstupu 12 hodin, 3 den 4 výpadky v odstupu 6 hodin...), a to až do dne patnáctého, kdy se odstup mezi nástupy výpadků sníží pod 10 sekund (14 den je odstup mezi nástupy výpadků 10,546875 sekundy, tedy mezi každým výpadkem je zhruba půlsekundová pauza, kdy postižený vidí. Patnáctý den je odstup mezi nástupy 5,2734375 sekundy, a tedy druhý výpadek začíná dřív, než ten první skončí).

Béžový zákal lze odstranit kouzly "rozptyl kouzla", použitím achátového talismanu a hraničářským kouzlem "uzdrav nemocného".


 Uživatel úrovně 5

Jedná se o kouzlo bez pasti, což u podobných vyřazovacích kouzel je pro mě nepřípustné, aby se účinkům kouzla nešlo nějak rozumně vyhnout. Vhodné pro oslepení kohokoli a čehokoli (včetně draků). Tedy v tomto zpracování nepoužitelné.

V Dračím doupěti již kouzla na oslepení jsou, ale vždy se dá nějak bránit (zavřením víček či hodem proti pasti). Z mého pohledu je to tedy za 0*.


 Uživatel úrovně 5

ÚPLNE TOTÁLNE NEUVERITEĽNE SILNÉ A LACNÉ KÚZLO!!! Veď to zabíja!!! A takú postavu na 1. úrovni to zabije skoro na 100%!!!

Hrozne silné, dám 0*, lebo takúto silu kúziel nepodporujem...

S úctou Igi.