Kouzelnická Kouzla

Hadí oko *Kotu mivas* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Psychická magie

Past: Int - 5 - nic/ochromení

Dosah: 1

Rozsah: 3

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: 2 -7 kol

Popis:

Po seslání kouzla oči kouzelníka jakoby zesklovatí a ustrnou. Inteligentní tvor, který do nich pohlédne si hodí proti pasti a pokud neuspěje, je ochromen na 1k6+1 kol. Nemůže útočit, bránit se, kouzlit, dokonce ani mluvit.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Baziliščí oko
*Ain Basiliskum*
Magenergie: Žvts +1 magů
Past: Int ~ 7 ~ !
Dosah: 30 sáhů
Rozsah: 1 tvor s inteligencí > 2
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: VI

Popis:

Toto kouzlo je částečným úspěchem kouzelníků, snažících se zduplikovat efekt pohledu baziliška a stvořit kouzlo "Baziliščí oči", žel navzdory snažení těch nejlepších z nich se jim nepodařilo dostat se dál než na poloviční účinek.

Pro použití tohoto kouzla platí stejná pravidla, jako pro použití baziliščího pohledu: Kouzelník musí mít v danou chvíli možnost pohlédnout svému cíli do očí. Ten tak nesmí mít oči zavřené či zakryté, nesmí být otočen zády, nebo jakýmkolicv způsobem oslepený. Stejně jako baziliščí pohled, toto kouzlo funguje pouze za světla.

Pokud kouzelník úspěšně sešle toto kouzlo, je cíl zredukován na polovinu svého maximálního počtu životů - tam kde pohled obou baziliškových očí zabíjí úplně, jedno baziliškovo oko způsobí, že je cíl jenom napůl mrtvý. Pokud cíl uspěje v hodu proti pasti, kouzlo se obrátí proti kouzelníkovi.

Pokud však kouzelník nepohlédl do očí své oběti přímo (ale například přes zrcadlo), snižuje se past kouzla na 5 a v případě neúspěchu se kouzlo proti kouzelníkovi neobrací.


 Uživatel úrovně 5

Chybý jakákoliv vazba na životaschopnost terče (jak v magenergii, tak v pasti). Chtělo to celkově více rozepsat.

V DnD paralyzované postavy se sice nemohou vůbec pohnout, ale duševně nejsou nijak ovlivněni, takže klidně mohou nadále ovládat již seslaná kouzla a mohou sesílat kouzla bez pohybové a mluvené složky. V DrD by mohl zkusit kouzelník sesílat kouzla s velkými postihy, mág podrobovat či vést mentální souboj a podobně.

Petr Kinšt má celkem hodně nápadů, ale v drtivé většině z nich ustrnul na půli cesty k hotovému dílu.

1*


 Uživatel úrovně 0

Chtelo by to rozepsat ...


 Uživatel úrovně 5

Čo ak sa kúzelníkovi do očí pozrie niekto iný? A ako prinútiš postavu, aby sa ti pozrela do očí?

Myslím, že paralizujúce kúzla sa nájdu aj iné a lepšie... 1*.

S úctou Igi.