Kouzelnická Kouzla

Spánek *Sagurilom* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Skupina: Psychická magie

Past: Odl - 6 - usnul/nic

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 1 směna

Trvání: 1 spánek

Popis:

Toto kouzlo umožňuje jakýsi polospánek, který je však plnohodnotný. Dá se použít tak, že při cestování (i pěšky, ale pod dohledem přátel) na koni, na voze apod., se postava za normální čas plnohodnotně vyspí. Zároveň však může chodit, řídit koně, ale ne složitou cestou (posuzuje PJ). Tato postava spí, ale část vědomí stále sleduje cestu, tzn., že se probudí při zřejmém nebezpečí úplně.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 7

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Náměsíčnost
*Somnambulantus*
Magenergie: 2xŽvts
Past: Int+Roz ~ 7 ~ 0
Dosah: dotek
Rozsah: 1 spící humanoidní postava
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1-3 směny
Obor: PS

Popis:

Toto kouzlo se podobá kouzle "Hypnóza" (viz. PPZ) - umožňuje slovními příkazy ovládat jednu postavu. Ovládaná postava však nedovede jednat samostatně, příkazy tak musí být strojově jednoduché. Náměsíčná postava se pohybuje s rychlostí, grácií a elegancí ospalé zombie, nemůže tedy vykonávat ani příkazy vyžadující značný díl obratnosti nebo rychlosti (může něco nést nebo podržet, ale nebude schopná útočit, někam šplhat, nebo provádět drobné ruční práce). Navíc má náměsíčná postava stále zavřené oči, což dále limituje škálu činností, které může v tomto stavu provádět.

Podobně jako v případě kouzla "Hypnóza" očarovaná postava nevykoná vyloženě sebevražedný příkaz. Je však možné ji navést tak, aby například spadla ze schodů apod.

Je-li očarovaná postava v momentě skončení kouzla stále na nohou, podlomí se jí kolena a skácí se na zem. V tu chvíli však již spí přirozeným spánkem, je tudíž možné, že se tímto pádem postava probudí.


 Uživatel úrovně 5

Při porovnání s chodcovými kouzly je jasné:
a) toto kouzlo nepatří ke kouzelníkovi
b) oproti jiným podobným pravidlovým kouzlům je toto silné

Osobně pro kouzelníka mi sedí více kouzla jako alarm a podobně.

1* za snahu


 Uživatel úrovně 0

No za 12 magu je to celkem silny - je tam nejaka vyssi past pokud nechce cil, aby toto kouzlo na ni bylo seslano? Vnima okoli? nebo je jakoby namesicna? rozepsat


 Uživatel úrovně 5

Na 12 magov veľmi silné kúzlo... Za jazdy na koni, pri chôdzi... Príde mi to príliš, lebo plnohodnotne sa vyspať, keď sa ti svalstvo unavuje chôdzov alebo vyrovnávaním stability na koni???

Dám 0*, je to veľmi silné...

S úctou Igi.