Kouzelnická Kouzla

Šílenství *Istrolup* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Psychická magie

Past: Int - 8 - 1k6 směn bolestí hlavy/šílenství

Dosah: 1

Rozsah: 10

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 14 dní

Popis:

Postava, která neuspěje v hodu proti pasti, zešílí. Pokud uspěje, bolí ji jen 1k6 hodin hlava. Jak se šílenství projeví, záleží na PJ. Šílenství lze zrušit zaklínadly zlom kouzlo a rozptyl kouzla.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Fóbie
*Bafikybafus*
Magenergie: 10 magů (50 magů)
Past: Roz ~ 7 ~ !
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 postava
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 10 kol (Stále - resp. do zrušení rozptylem apod.)
Obor: PS

Popis:

Toto kouzlo nasadí cíli do mysli strach z nějakého podnětu. Je-li cíl během doby trvání kouzla tomuto podnětu vystaven, hází si proti stejné pasti, jako při pohledu na Mumii (viz. bestiář PPP): Roz-Int ~ 7 ~ nic / ochromení (bonus za inteligenci se odečítá). Ochromená postava není samostatně schopná žádné akce, je však možné ji pomalu vést, případně nést - ji-li to směrem od podnětu, z kterého má ochromená postava fóbii, tak se tomu nebrání. Při pokusu vést ochromenou postavu směrem *k* podnětu tato postava vzdoruje jak jen může.

Příklady podnětů:

Hadi, pavouci, hmyz, uzavřené prostory, otevřené prostory, krev, magie, tma, oheň, výšky (resp. hloubky), davu lidí, ze samoty, ze zrcadel... (konkrétní podnět volí kouzelník při seslání).

Postavava může mít nevýše jednu kouzlem vyvolanou fóbii - je li kouzlo sesláno opakovaně, potom nová fóbie přepisuje tu starou.


 Uživatel úrovně 5

V pravidlech už máme kouzlo demence (duševní rozštěp), to kouzlo je mnohem lépe napsané než tady toto kouzlo - je popsáno, jaké chování jde očekávat od postiženého.

V DnD je stav šílenství (insanity) dobře popsán - náhodným hodem 1k6 se v každém kole určí, co postava bude dělat (útočit na nejbližší postavu, útočit na nejbližšího nepřítele, utíkat pryč, stát na místě apod.).

Autor tohoto kouzla nedefinoval, co to vlastně šílenství je, takže nejdůležitější část kouzla zde chybý: 1*


 Uživatel úrovně 0

No za 25 magu udelat z nekoho silence to je celkem solidni, mozna by tam chtel dat i Roz. Silenstvi - da se urcit kouzelnikem? neco jako permanentni berserk?


 Uživatel úrovně 5

Trochu divné kúzlo... Čo je to šialenstvo? Ak to určuje nejakým spôsobom PJ a kúzelník nevie, čo tým kúzlom môže spôsobiť, tak si ho nemá prečo dávať...

Príde mi to zbytočné... 1* za nápad.

S úctou Igi.