Kouzelnická Kouzla

Písař *Asur* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Psychická magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah: 3

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: 1 směnu

Popis:

Toto kouzlo umožní psát text aniž by se kouzelník dotknul pera. Při diktování hlasem, kouzlo funguje do vzdálenosti, na kterou lze diktát slyšet pouhým sluchem (zřetelně!). Při diktování myšlenkami se musí přidat 4 magy. Text se píše na cokoliv, co určí kouzelník, a jen písmem, které kouzelník zná. Barva písma je vždy černá. Kouzelník si musí před diktátem určit místo textu (př. zeď, kniha, kus papíru, prach apod.), vždy to musí být prostředí ve kterém se dá psát i normálně, proto se nemůže použít pro psaní vodní hladina, vzduch apod.. Písmo takto napsané je stálé jako normální text, ale kouzelník jej může nechat kdy chce zmizet použitím kouzla ,,houba". Za další dva magy lze změnit barvu nebo vzhled písma.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Sípař
*Wheezum Cajzum*
Magenergie: 15 magů
Past: Roz ~ 7 ~ !
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 10 kol
Obor: VI

Popis:

Toto kouzlo způsobí, že cíl se místo mluvení či jakýchkoliv jiných hlasových projevů vzmůže jen na tlumené sípání. Postava nemůže mluvit, kouzelníci se musí obejít bez kouzelných slov, bojovníci nemůžou velet ani řvát, nelze vydávat různé slovní příkazy démonům či vykouzelným bytostem (pokud tedy nejsou schopné komunikovat telepaticky nebo jinak), atd.


 Uživatel úrovně 5

Opět docela zásadně se neshoduje to co je v úvodní tabulce a co je v samotném textu.

Nápad je to dobrý hlavně do hodně magických světů, kde nějaké jednoduché kouzlo umí skoro každé malé dítě.

Kouzlo mohlo být trošku více prošpikováno detaily, např:

Magenergie: 2 magy + 1 mag za 1 stranu velikosti A5 (400 slov)
Vyvolání: 1 kolo
Skupina: Materiální magie

Kouzelník může nadiktovat text peru, které samo napíše text na zadanou podložku (pero, kalamář i případný papír musí kouzelník při sesílání vidět). Kouzelník se pak při diktování může vzdálit natolik, aby samopíšící pero zřetelně slyšelo, co kouzelník diktuje. Jedna strana se pro zjednodušení bude psát 1 směnu.

Text je vždy napsán rukopisem kouzelníka a jen tak kvalitně, jako by jej napsal sám kouzelník.

Bonusy:
Myšlenkové psaní - kouzelník vynaloží dvojnásobek magenergie a pero bude psát to, na co kouzelník pomyslí, aby se napsalo. Při myšlenkovém psaní pero kmitá výrazně rychleji a je schopno stihnout až 4000 slov (10 stran A5)

Psaní bez brku - dvojnásobná cena. Je však stále potřeba kalamář. Text je psán neviditelným kouzelným brkem.

Psaní bez brku i kalamáře - trojnásobná cena - text je vypalován do média, tedy půjde takto spát na papír, perganem či dřevo, ale již nikoli na kov, kámen a podobné materiály. Při psaní bude vidět malá jiskra, která text píše.

Precizní psaní - za každý dvojnásobek magenergie se past na psaní posouvá o 1 stupeň dovednosti k dokonale, ale psaní trvá také dvojnásobnou dobu.

Další náměty:
Neviditelné písmo
Barevné písmo
Svítící písmo
Zpožděné písmo (písmo se bude objevovat a postupně mizet, jak jej bude příjemce zprávy číst)


 Uživatel úrovně 5

Psychická mágia... ???????????? To čo má byť? Vieš si predstaviť, koľko sa dá nadiktovať za 1 smenu? Keď to píše tak rýchlo, ako hovoríš alebo myslíš, tak strašne veľa!!! A to iba za 7 magov.... Dá sa tým napodobniť rukopis? Akým rukopisom to vlastne píše? Prečo máš rozsah 1 kniha, keď sa dá písať na hocičo? Ako sa to napíše čiernou farbou do prachu? (To mi príde divné...)

Príliš veľa poznámok = 0*.

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

Nebylo by lepší ty magy dát podle toho, kolik napíšu???
Přece jen dát 7 magů za tří slova se mi moc nechce...


 Uživatel úrovně 0

Zajímalo by mě, proč jsi to zařadil do oboru psychické magie ?