Kouzelnická Kouzla

Změň tekutinu *Madef toloko* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Materiální magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 3 kola

Trvání: 5 +1k6 kol

Popis:

Toto kouzlo změní jednu tekutinu na stejné množství nějaké jiné nemagické kapaliny (voda, krev, víno, olej, ovocná šťáva atd.). Aby kouzlo fungovalo, musí se kouzelník dotknout tekutiny, nestačí aby se dotkl pouze obalu. Kouzelník musí nově vytvářenou tekutinu znát.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Zaměň obsah
Magenergie: 3 (10) [30] magů
Dosah: dotyk; 10 (10) [100] sáhů
Rozsah: viz níže
Vyvolání: 1 (1) [3] kola
Obor: ČP

Popis (3 magy):

Toto kouzlo mezi sebou zamění obsahy dvou malých "nádob" stejné velikosti (zhruba do velikosti tuplákového korbelu piva). Termín "nádoba" je přitom myšlen velmi volně - kromě dvou skutečných nádob (sklenic, pohárů, flakónků...) se může jednat též o váčky, drobné skříňky, či kapsy v oblečení. Jedné "nádoby" se kouzelník musí dotýkat, druhá musí být v dosahu kouzla.

Přesun se zdaří pouze tehdy, pokud hmotnost lehčího z obou obsahů není menší, než 90% hmotnosti toho těžšího obsahu (tzn. pokud jeden obsah váží 10 mincí, může se hmotnost toho druhého obsahu pohybovat v rozemzí od 9 mincí do 11,1...1 mincí)

Popis (10 magů):

Za 10 magů je kouzlo schopné zaměnit obsahy tvarově si odpovídajícíh nádob do objemu maximálně 1 sáh krychlový. Jinak platí vše, co pro 3 magovou verzi.

Popis (30 magů):

Za 30 magů je kouzlo schopné ovlivnit tak velký prostor, že je možné zaměňovat obsahy celých místností. Místnosti musí být architektonicky shodné - dveře, okna, výlenky ve zdech... to vše musí být na stejných místech. Jinak platí vše, co pro 3 magovou verzi.


 Uživatel úrovně 5

Kdyby to byla trvalá přeměna, tak bych ji řešil asi podobně jako jsem psal u kouzelnického kouzla "Transmutace kovu" od stejného autora.

Ale narozdíl od trasmutací kovu bych trvalé transmutace viděl jen nerad, protože tekutina není jen jeden prvek, ale konkrétní sloučenina. Těžko pak bych vysvětloval některým hráčům, že alchymistické lektvary může umíchat jen alchymista a nikoli je vyčarovat kouzelník a že napalm ani jiné tekutiny jeho postava nezná.

Kouzlo (přeměna) je naštěstí časově omezena, takže je to v pořádku.
Použití to nějaké má:
Kouzelník může pít víno, které semu v žaludku změní zpět na vodu a tím machrovat, jak přepije krolla apod.

Ale moc dalšího mě nenapadá, jak vtípek je to dobré, ale na trvalé kouzlo, které bude asi jen zavazet v kouzelnické knize, je to spíše poslabší (nebo nemám dobrou představivost :)).


 Uživatel úrovně 0

Nechci říkat to co jiní ale je to dobrý :-)


 Uživatel úrovně 5

Trochu mi príde silné premeniť 1 čtvrtku vody na nejaký jed, s ktorým sa už kúzelník stretol a jeho pomocou otráviť aj väčšinu strážnikov v hrade priliatím do studne... (To je iba príklad, ale tá zmena je dosť silná na 10 magov... ???).

Inak je to dobré, ale vadí mi tá sila, obmedzil by som to napr. na cenu kvapaliny a tríslušné množstvo... 2*.

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

není to špatný


 Uživatel úrovně 0

není to špatný


 Uživatel úrovně 0

není to špatný


 Uživatel úrovně 0

není to špatný


 Uživatel úrovně 0

není to špatný


 Uživatel úrovně 0

není to špatný