Kouzelnická Kouzla

Třpytivý prach *Cerosk bedr* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Materiální magie

Past: Odl - 7 - nic/oslepení na 2k6 kol

Dosah: 3

Rozsah: 10

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 5 kol

Popis:

Toto kouzlo vytvoří mrak třpytivých zlatavých částeček v oblasti účinnosti. Ti, kteří se v zasažené oblasti nacházejí musí úspěšně čelit pasti jinak oslepnou. Navíc se oblast účinnosti pokryje prachem, který nemůže být odstraněn a zůstává třpytivý dokud nevybledne. Prach vybledne za 2k10 kol.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Třpytivý krach
*Finitum Glitterum*
Magenergie: 15 magů
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 pevný předmět lehčí než 100 mincí
Vyvolání: 2 kola
Trvání: do příštího úplňku
Obor: MA

Popis:

Je-li očarovaný předmět během trvání kouzla zničen hrubým násilím (poškozený natolik, že jej není možné použít k původní funkci - což například u meče znamená, že se z něj ulomí kus dost velký na to, aby se z něj stala zbraň nižší váhové kategorie), tak se místo tradičního rozbití na kusy celý změní v oblak třpytivého prachu, který pokryje všechno v okruhu pěti sáhů. Tímto je znemožněno předmět opravit. Třpytky zároveň slouží jako indikátor toho, že byl daný předmět rozbit, a v mnohých případech zároveň označí toho, kdo předmět rozbil (případně o koho se předmět rozbil - pokud byl očarovaný předmět použit jako součást pasti určené k označování vetřelců a zlodějů); Třpytky totiž vlezou všude a jde je jen velmi těžko smést či zamést.


 Uživatel úrovně 5

Konečně zase jedno použitelné kouzlo. Bodejď by ne, když se jedná o překlad kouzla Glitterdust a převed z DnD do DrD.

Docela obstojný převod do DrD, osobně bych ještě přidal, že postavy, které mají při seslání zavřené oči nebudou oslepeny. A pak bych po vzoru dodal, že postava na které ulpěl glitterdust (třpytivý prach), má postih 200% do ukrytí ve stínu a že pomocí prášku jde odhalit neviditelné postavy.


 Uživatel úrovně 0

chtělo by to víc rozepsat


 Uživatel úrovně 5

Zaujímavé kúzlo, ale je dosť lacné.

Dám tomu 3*.

S úctou Igi.