Kouzelnická Kouzla

Ledový dech *Sorvel njutu* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 4

Skupina: Materiální magie

Past: -

Dosah:

Rozsah: 3

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: 3 kola

Popis:

Čaroděj se při sesílání tohoto kouzla předkloní a otevře ústa, z nichž vychrlí oblak bílé mlhy, ze které se na vzdálenost několika sáhů šíří mráz. Je-li tímto oblakem někdo zasažen, přesněji řečeno, každý, za koho si čaroděj "zaplatil" 6 mg, si hází proti pasti Sil + Odl + Roz - 12. Za každý bod, o který dotyčný neuspěl proti pasti má postih -1 na útok i na obranu a o 10 % menší pravděpodobnost seslání kouzla či jakékoliv akce. Jestliže kterákoliv z výše uvedených veličin klesne na 1/3 plné hodnoty (plné, ne původní, tedy pokud měl někdo nějaký postih z dřívějška, třeba za náklad měl z původního útočného čísla 9 jen 6, pak stačí, aby přišel o 3 body a už je na třetině) nebo níže, daná postava je na 3 kola zmražena a nemůže nic dělat. V případě, že na ni někdo útočí, se pochopitelně útok bere jako útok na nehybného protivníka a ještě navíc se zranění způsobená zasaženému násobí dvěma (zaokrouhluj dolů).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 4

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Olejový dech
*Respirum Oleum*
Magenergie: 10 magů
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor / plocha odpovídající rozlité láhvi oleje
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned; 5 kol
Obor: MA

Skupina:

Kouzelník vychrlí množství oleje odpovídající jedné láhvi oleje - Buď jím zacáká jednu bytost, nebo až tolik navazujících čtverců / hexů, kolik by mohl zaolejovat aplikací oleje z láhve. Tento olej je možné normálně zapálit, v kterémžto případě zraňuje za stejné množství životů, jako olej nemagický (1k6+1 životů za kolo). Stejně jako obyčejný olej, i tento hoří dvě kola. Tento magicky vytvořený olej se po pěti kolech rozplývá, a to i tehdy, pokud právě hoří. V tom případě společně s ním mizí i plameny.


 Uživatel úrovně 5

Tady bych řekl, že dosti zásadním způsobem zachrápal schvalující redaktor (hanba mu - nepsal schvalovací kritiku a ještě schvaluje identická díla a ani nekotroluje diskuzi u schválených děl, jinka by si dvou předchozích komentářů jistojistě všiml :))

Přidáno: 9:09:09 27.09.2001
Magenergie: 6 magů za postavu
Dosah: 3 sáhy
Rozsah: dle dodané magenergie
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 3 kola
Skupina: Energetická magie
Autor: Petr Kinšt
Zdroj: http://www.volny.cz/salim/index.html
Průměrné hodnocení: 3.71
Popis: Čaroděj se při sesílání tohoto kouzla předkloní a otevře ústa, z nichž vychrlí oblak bílé mlhy, ze které se na vzdálenost několika sáhů šíří mráz. Je-li tímto oblakem někdo zasažen, přesněji řečeno, každý, za koho si čaroděj "zaplatil" 6 mg, si hází proti pasti Sil + Odl + Roz ~ 12. Za každý bod, o který dotyčný neuspěl proti pasti má postih -1 na útok i na obranu a o 10 % menší pravděpodobnost seslání kouzla či jakékoliv akce. Jestliže kterákoliv z výše uvedených veličin klesne na 1/3 plné hodnoty (plné, ne původní, tedy pokud měl někdo nějaký postih z dřívějška, třeba za náklad měl z původního útočného čísla 9 jen 6, pak stačí, aby přišel o 3 body a už je na třetině) nebo níže, daná postava je na 3 kola zmražena a nemůže nic dělat. V případě, že na ni někdo útočí, se pochopitelně útok bere jako útok na nehybného protivníka a ještě navíc se zranění způsobená zasaženému násobí dvěma (zaokrouhluj dolů).


 Uživatel úrovně 0

proč je to tu dvakrát?


 Uživatel úrovně 5

Toto kúzlo tu už jeden krát je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!