Kouzelnická Kouzla

Valivá koule *Jareto pore* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Energetická magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah: 127

Vyvolání: 3 kola

Trvání: 10 kol

Popis:

Po seslání kouzla se objeví koule zlatavého ohně o poloměru 2 sáhy. Ta se začne valit terénem a vše živé, co se do ní dostane ztratí 11 - 16 životů za každé kolo pobytu v kouli. Kouzelník může koulí pohybovat rychlostí 20 s/k nebo může určit směr pohybu. Na řízení koule se musí soustředit, ale útok na něj není útokem na kouzlící postavu, avšak stále není možné se bránit. Koule může být i menší, ale spotřebu magenergie to nijak neovlivní.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ohnivý Zával
*Kululů eš*

Magenergie: 15 magů / kouli
Dosah: 10 sáhů (vyvolání); 100 sáhů (udržování)
Rozsah: dle dodané magenergie
vyvolání: 1 koule 1 kolo
trvání: 3 kola
Obor: EU + MA

Toto kouzlo je předstupněm pro kouzlo "Ohniví koně". Po seslíání vzniknou do vzdálenosti 10 sáhů od kouzelníka koule zlatavého ohně o poloměru až do 2 sáhů (maximálně mohou být tak velké, aby se vešly do daného prostoru, například chodby).

Koule způsobí zranění za 2k6 životů ohněm všemu, čeho se dotkne. Kromě bytostí, které by jí stály v cestě, zapaluje i dřevěné podlahy nebo luční kvítí (podle toho, kde se zrovna valí).

Tyto koule se pohybují rychlostí 10 sáhů za kolo. Kouzelník může soustředěním kontrolovat jejich trasu, v jednom kole však koulí může otočit nejvýše o 90°, nekontrolované se kutálejí přímo, směrem určeným při vyvolání. Ačkoliv koule budí zdání hmotnosti, samy o sobě hmotné nejsou - pokud narazí na překážku, která je menší než ony samy, tak ji "obtečou". Je-li však překážka příliš velká, rozpadnou se.

Tyto ohnivé koule je možné během jejich existence zničit - Mají zranitelnost C, N a K (ledová) a mají právě jeden život. Kromě toho jsou zranitelné vodou - je-li na ně vychrstnuta voda v množství odpovídajícímu kyblíku vody (nebo dostanou-li se do kontaktu s vodním elementálem undinou), tak se zasyčením zhasnou.


 Uživatel úrovně 5

Flaming sphere z DnD, avšak ani zčásti natolik dotažené:

http://www.dandwiki.com/wiki/SRD:Flaming_Sphere

Spíše než po tomto díle bych použil originál z DnD, který bych převedl do DrD (přiřadil magenergii). Stálo by mě to méně práce a dopustl bych se méně chyb.


 Uživatel úrovně 0

moc malá cena ya takové yranění, krátkou dobu vzvolání, dosah a trvání.


 Uživatel úrovně 0

Ee


 Uživatel úrovně 5

Príde mi trochu divné, že nie je kúzelník ako kúzliaca postava. Navyše je to dosť silné a neuviedol si ako určíš dobu pobyto postavy v guli...

Dám 1* za nápad...

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

za tyhle magy docela tvrdy no ale to vyvolani vetsinou upodobnejch kouzlech docela zalezi na dobe za jakou ho vyvolas aq natohle by si musel byt pripraven dost dopredu jinak je to na prd ty zraneni jsou podle me taky dost velky s ohledem na magenergii a nemluve o ty dobe trvani!


 Uživatel úrovně 0

dost silný WOW, to zkusim na učitelku.



 Uživatel úrovně 0

Trochu silné a nebezpečné kouzlo za tak málo magů, ne?