Hraničářská Kouzla

Kouzlo Neklidu Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 28

Skupina:

Magenergie: 5 magů(+1mg za každé 3 sáhy nebo prodloužení trvání o 1 kolo)

Rozsah: 1 sáhů

Druh: Klasická

Četnost: -

Pomůcky: -

Popis:

Tož sedím jednou na číhané a dávám pozor aby mi ani myš neproklouzla.Vím sice že mě zdejší druidka nemá ráda ve svém lese,ale jest sa musí,ne?A najednou slyším jak se něco blíží.Zbystřil sem zrak a sluch aby mi to nezdrhlo.Ale tu mě začalo cosi svědit v oku.Poškrábu sa a ono to škrábe furt.A naráz to začlo aj v uchu a nose...To se jen tak nevidí.A ono to nepřestávalo.Byl sem doškrábaný,poštípaný aj dolechtaný,ale žádného komára či něco onakého sem kolem sebe nezmerčil.Tož zdrhám z toho lesa co mně síly stačí a najednou to skončilo.Zrovna když sem z hvozdu vyběhnul.Tak sem sa otočil a vidím kousek ode mě druidku.Radši sem vzal nohy na ramena.No a jako zákusek sem dostal doma od taty po hubě,že nenesu žádné maso

Barbar Hrudka-po 1. pivě v hospodě U Plesnivé ponožky

Jak vidíte druidka použila Kouzlo Neklidu.Projevuje se neustálým svěděním, škrabáním, lechtáním, brněním a ostatními otravnými "prkotinkami". Daná oběť se musí škábat a drbat dokud kouzlo nepřestane působit.Obvykle přitom nezůstane v klidu a potichu.Oběť si ale háže na past: odl ~8~ kouzlo nepůsobí /výše popsané účinky.Při boji je toto kouzlo těžko využitelné, protože se hraničář musí plně soustředit na svůj cíl.Pokud ale sám nebojuje a sešle kouzlo na někoho bojujícího jistě to pro něj nebude žádná výhoda.Samozdřejmě také musíme vzít v potaz, že postava v plátové zbroji, která se nemůže podrbat bude mít velké mínus.Detaily nechávám na PJ, ale klině bych to vyřešil jak ztrátou soustředěnosti tak malou ztrátou na životech. Při sesílání kouzla nemusí hraničář svou oběť vidět, musí však znát její přesnou polohu. Základní doba trvání je 6 kol.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 28

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Tak, máme tu další kouzlíčko… 1)Nějak se mi nezdá rozsah… Myslím, že by bylo lepší, kdyby to působilo na všechny osoby, vzdálené řekněme do 10 sáhů od místa seslání. 2) Vyvolání 0 je špatně, vždy je minimálně alespoň jedno kolo. 3) Nezadána skupina kouzla, dle vlastního uvážení jsem kouzlo řařadil do ostatních druidských kouzel. Pokud je autor proti, nech se mi ozve do pošty a já to přeřadím do skupiny dle jeho uvážení. 4) Povídka se mi líbí a docela mě i zaujala. 5) První věta popisu je nešikovná. Jelikož popis popisuje účinky kouzla, není vhodné odkazovat popis na povídku. 6) Pleteš si pojmy, v povídce i v popisu se zmiňuješ o druidce a o hvozdu, a následně o hraničáři. Vzhledem k nezadání skupiny a nejasnosti pojmů, není jasné kdo smí kouzlo sesílat, tohle by bylo potřeba ujasnit. 7) Musí se hraničář/druid soustředit na obět po celou dobu kouzla? Z textu to není jasné. Závěrem: Kouzlo má skvělý nápad, obrovský potenciál, nicméně autor kouzlo odflákl, což velice snižuje kvalitu tohoto kouzla. Spousta skvělých nápadů, které kdyby se více rozvinuly, učinili by z kouzla skvělý příspěvek. Bohuežl se tak nestalo, proto je hodnocení takové jaké je.