Hraničářská Kouzla

Povolej 2 Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 39

Skupina:

Magenergie: 50 magů

Vyvolání: 3 kola

Druh: Klasická

Četnost: 1 mezi dvěmy úplňky

Pomůcky: níže

Popis:

Druid je člověk s veskrze kladným vztahem k přírodě a zvláště pak ke svému ekosystému. Proto ho mají rády i stromy a rostliny a pomáhají mu, odtud pramení druidova síla. No a když je druid v nebezpečí pomohou mu. Díky tomu vzniklo i kouzlo Povolej. Tímto kouzlem druid přivolá duchy stromů. Je jich 1k10+5 a budou druida bránit před nebezpečím. Pokud druid použije toto kouzlo k útočné činnosti proti komukoliv či obranné činosti proti tvorům lesa bude na něj s 50% pravděpodobností sesláno kouzlo Nenávist lesa a to navíc za jeho vlastní magenergii.

Krátká vyvolávácí doba proto, že pokud by na něj útočil někdo po tři směny jak bylo uvedeno minule byl by mrtvý než by je vyvolal..

Stromové přízraky je možno vyvolat pomocí listí. Je třeba v ruce rozdrtit dva listy stromu.

Takto lze vyvolát duchy: Dubu, Vrby.

Duch Dubu

žvt:3
ÚČ:5/+1(dotek)
Oč:(+4+0)=4
Odl:20
Zran:Magický tvor
Poh: 15/nemrtvý
Zt:50

Duch dubu má nazelenalou barvu a je průhledný.Vypadá značně pokřiveněa tak může i zastrašovat(je to jako seschlý hýbající se strom). na hlavě má listí, které vzájemně připomíná vlasy.

Duch vrby

žvt:2
Úč:5/+1(dotek)
Oč:(+6+0)=6
Odl:20
Zran: mag. tvor
Poh: 16/nemrtvý
zt:50

Duch vrby vypadá jako duch zabarvený do hněda ale na halvě má jakoby masku z kůry vrby s obrazci zpod které spadají kadeře listí.

Jsou to dva základní archetypy.Takto je možno stvořit ducha libovolného stromu. Ale pozor!Duchové typu vrby budou mít o2 vyšší charakteristiky u vody nebo v blízkosti mokřad. Naopak duby a ostatní o dvě vyšší v hlouby lesa nebo v jeho přirozeném poměrně suchém prostředí.
Bude-li tomu naopak charakteristiky duchů se objeví ale jejich stupně budou o jedna nižší.

Duchové budou bojovat dokud nepřítele nezaženou(nebudou ho pronásledovat), nebo nezabijí(ale raději ho jen přivedou do bezvědomí) nebo nezemřou. Jejich trvání je až do té doby než skončí boj a druid bude v bezpečí.

Toto kouzlo jsem přepracoval a omlouvám se těm, kdož si na něj budou činit nárok jako vymyšlení, ale to co tam bylo předtím bylo slabé.
Doufám, že se Vám to bude líbit.

Rady pro druidy i PJ: Duchy lze vytvořit i jiných stromů, podle zadaných vzorů. Dále není zas tak těžk=é utvořit třeba duchy vody, písečné duchy a tak podobně podle ekosystému v němž se vyskytují, čímž dáváte možnost i druidům jiných ekosystémů a upotřebujete toto kouzlo i pro asterion.Hodnoty by měli být podobné jen bue asi méně typů... Věřím tomu, že toto kouzlo vnese do vašic h her nový náboj, a že se bude líbit.

s úctou Marigold

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 39

author_nick:

Diskuze