Hraničářská Kouzla

Odkliď mršinu Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Skupina:

Rozsah: 1 sáh

Vyvolání: 1 směna

Druh: Klasická

Četnost: kdykoliv

Pomůcky: nic

Popis:

Nalezne-li hraničář mršinu nějakého tvora bílkovinné povahy (nebo jej nedej bože sám zabije) je schopen jeho mrtvé tělo očarovat tak, že bude neodolatelně přitahovat všechny mrchožrouty z okolí (a že jich je všude požehnaně) tak mocně, že do jednoho dne po něm nezbude ani kost.

Vynaložená magenergie závisí na velikosti mršiny. Na odklizení mrtvého tvora velikosti: A - 2 magy, B - 4 magy, C - 8 magů, D - 16 magů, E - 32 magů. Vyvolání trvá jednu směnu a během této doby musí hraničář obejít a „magově poznamenat“ všechny důležité části těla mrtvoly. Dotýkat se jí nemusí, musí však být těsně u ní (to znamená: kdyby natáhl ruku, dotknul by se jí). Kouzlo není možné seslat na dosud živého tvora!

Mrchožrouti počnou svou práci většinou, když je nikdo nevidí, nebo pokud si to alespoň myslí. Dokončí ji v noci; ráno na místě mršiny už nic nezbude. Pokud hraničář sešle kouzlo po západu slunce, mršina zmizí až po noci další. Minimální trvání odklizení je tedy jedna noc trvající od soumraku do úsvitu. (to by však musel kouzlo „Odkliď mršinu“ hraničář sesílat během západu slunce, což na druhou stranu určitě musí být poetické…)

Mršina nezmizí pokud ji bude někdo, ve dne normálně, a v noci za pomoci ohně hlídat. Avšak okamžitě po skončení této stráže se na ni vrhnou mrchožrouti, kteří již netrpělivě čekají opodál. Pokud někdo mršinu přenese, mrchožrouti ji časem stejně najdou a zlikvidují, leda by ji někdo zapečetil (zamknul) v uzavřených prostorách bez mrchožroutů. Pokud mrtvé tělo někdo nějakým způsobem oživí, kouzlo přestává působit.

Kouzlo lze s úspěchem použít skoro všude, avšak v téměř každém světě se najdou místa, kde žádnou faunu (a tedy ani mrchožrouty) nenajdete. V těchto prostředích kouzlo pozbývá účinnosti, neboť zde není nikdo, koho by na potřebnou práci přivolalo. Takových míst je však skutečně poskrovnu, a poslední slovo o tom, jestli se v takovém místě nacházíte, má vždy PJ.

Hraničáři volí toto kouzlo pouze zřídka. Dobře vědí, že na mnoha místech (poušť, savana…) je úplně jedno, zda jej vyvoláte, protože tam po noci nezbude nic tak jako tak. A v jiných případech se prostě spokojí s pomalým, ale jistým během přírody. Nezřídka se však stává, že po proběhlé bitvě (většinou se skřety), která zapříčinila mnoho padlých je tamějšími usedlíky požádán v okolí známý druid, aby už přivolal nějaké ty uklizeče, protože ty potvory se nikomu nechce pohřbívat, a ten smrad z pole se už prostě nedá vydržet…

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 18

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Velmi pěkné kouzlo. Lidé už nemusí stavět spalovny na mrtvá zvířata nyní si to obstará hraničář. Bohužel tu chyběla vyplněná tabulka, což jsem musel udělat já a avytahat to z textu. Díky tomu to má bohužel o jednu hvězdičku méně.