Bestiář

Chrobák množivý Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Hmyz

Životaschopnost: viď popis

Útočné číslo: viď popis

Obranné číslo: viď popis

Odolnost: viď

Inteligence: 0

Velikost: viď popis

Zranitelnost: viď popis

Pohyblivost: viď popis

Přesvědčení: neutrální

Poklady: viď popis

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Životaschopnost: 12
Útočné číslo: (+4+4/+1)=8/+1 + zvl.
Obranné číslo: (-1+5)=4
Odolnost: 25
Velikost: C
Bojovnost:12
Zranitelnost:zvíře, ale G1/2
Pohyblivost:11/hmyz
Vytrvalost:26/hmyz
Inteligence:1
Poklady:nic
Zkušenosti:400

Popis:

Chrobák Množivý je jedním z nejzajímavějších výtvorů přírody. Dorůstá do neuvěřitelných rozměrů, jeho tělo bez končetin měří na šířku i na délku 2 sáhy a nohy ho ještě o 1 sáh rozšiřují.
Jeho životní styl je různorodý, žere všechno, co dokáže rozdrtit svými ústními ústroji. Svojí „noru“ mívá na různých místech, od tmavých jeskyň až po kanalizaci velkých měst. Za normálních okolností se dožívá věku do dvou let, ale podle všeho se vyskytují i starší jedinci. Jeho tělo je oválné, hlava splývá s hrudí a je zakončená opravdu silnými „chapadly“, které dokážou rozdrtit i rytířské brnění. Je celý pokrytý tmavohnědou „pokožkou“, která svojí tvrdostí připomíná pancíř. Jeho 6 noh je pevně, ale pohyblivě spojeno s tělem.
Chrobák Množivý dokáže být v souboji velmi nepříjemný soupeř. Útočí kusadly a jeho hlavní snahou je povalit svého soupeře na zem. Z hlediska pravidel se chrobák může pokusit povalit postavu při úspěšném útoku na ní (ubere alespoň 1 život), přičemž si postava hodí proti pasti, použitá vlastnost je obratnost, nebezpečnost je počet životů, které postava po útoku chrobáka ztratila. Při úspěchu postava dokázala odolat, ale životy ztratila úplně normálně. Při neúspěchu se chrobákovi podařilo postavu povalit a ta přišla kromě normálního zranění ještě o stínové životy, jejichž počet je roven rozdílu mezi hodem proti pasti a nebezpečností. Když už chrobák postavu povalil, snaží se o ZAVALENÍ. Jedná se o „útok“, na který chrobák použije 1 akci. Postava si opět hodí proti pasti na obratnost, tentokrát je nebezpečnost 8 a síla zavalí/nezavalí. Když postavu zavalí, tak postava ztrácí tolik stínových životů, kolik má právě v tomto okamžiku chrobák životů. Zavalit může pouze tvora, který je stejně velký, nebo menší než on sám!
Nejhorší věc které se můžou postavy od chrobáka dočkat přijde však až po jeho smrti. 2 kola po tom, co je chrobák mrtev se z něho začnou „prodírat“ jeho „děti“. Z těla mrtvého chrobáka vylezou další 3 trochu menší chrobáci. Jejich hodnoty jsou následující:

Životaschopnost: 7
Útočné číslo:(+2+4/+1)=6/+1 + zvl.
Obranné číslo:(0+4)=4
Odolnost: 21
Velikost: B
Bojovnost:12
Zranitelnost:zvíře, ale G1/2
Pohyblivost:9/hmyz
Vytrvalost:23/hmyz
Inteligence:1
Poklady:nic
Zkušenosti:200

Popis:

Tito chrobáci mají stavbu těla stejnou jako jejich rodič, ale velikost jejich těla je už pouze třetinová.
V „rodiči“ žijí odjakživa, v jistém umělém spánku, při kterém vstřebávají látky potřebné na udržení se při životě z potravy jejich „rodiče“. Přibližně 10 sekund (1 kolo) po jeho smrti dostanou jistý impuls, který je probudí a přirozeným reflexem se ihned začnou prořezávat přes pancíř.
Cestou ven vstřebá jejich tělo překvapivě rychle trochu jedu, který obsahuje pancíř a projeví se to tím, že při souboji mají výhodu útoku jedem. Po úspěšném zasáhnutí protivníka mohou do rány vstříknout trochu jedu a tím ho otrávit. Nebezpečnost jedu je 7 a síla je nic/2k6 životů za kolo. Jed působí 1k6 kol a projeví se 2 kola po vniknutí do těla. (Jedná se o přírodní jed, takže se proti němu dá použít hraničářovo kouzlo „neutralizuj jed“) Tento jed může využít maximálně jednou za život, neboť po prvním použití mizí s těla, ale používají ho skoro vždy hned při první příležitosti.
Pancíř těchto chrobáků již není tak pevný jako u jejich „rodičů“, ale pořád dost.
Když se některému chrobákovi z „druhé generace“ (těch velikosti B :-)) podaří přežít, automaticky se začne chovat jako jeho „rodič“. Také je to všežravec, jediný rozdíl mezi nimi je na první pohled velikost. Dožívá se cca. 1 roku po smrti „rodiče“.
Další vlastnost, je dost podobná jako u „rodiče“, nastává opět po smrti. Znovu v něm totiž žijí menší chrobáci!!! Jsou 4 a jejich vlastnosti jsou následující:

Životaschopnost:4
Útočné číslo:(0+4/+1)=4/+1
Obranné číslo:(+2+4)=6
Odolnost:15
Velikost:A
Bojovnost:8
Zranitelnost:zvíře, ale G1/2
Pohyblivost:6/hmyz
Vytrvalost:17/hmyz
Inteligence:1
Poklady:nic
Zkušenosti:60

Popis:

Jedná se opět pouze o zmenšeninu, která je však o dost obratnější než předtím.
Též žijí nejprve v „rodičích“, tentokrát je to ten chrobák velikosti B a po jeho smrti se do 2 kol „vykoušou“ ven. Na rozdíl od „rodiče“ ale nemají jed, protože „rodičovo“ pancíř ho již neobsahoval.
Způsob života je stejný, dožívají se přibližně půl roku po smrti „rodiče“.
Aby toho nebylo málo, tak i tento chrobák v sobě má další, menší jedince. Tentokrát jich je 10-20 (2k6+8) a útočí ve skupinkách! Hodnoty:

JEDINEC:
Životaschopnost:1-2 životy
Útočné číslo:(-3+4/+1)=1/+1
Obranné číslo:(+3+1)=4
Odolnost:6
Velikost:A0
Bojovnost:3
Zranitelnost:zvíře, ale G1/2
Pohyblivost:3/hmyz
Vytrvalost:8/hmyz
Inteligence:1
Poklady:nic
Zkušenosti:2

SKUPINKA: 10-20 JEDINCŮ
Životaschopnost:10-20 životů
Útočné číslo:5/+1
Obrané číslo:zvl.
Velikost:A
Bojovnost:12
Zranitelnost:B,C,D,G3,I,J,H,K3
Pohyblivost:3/hmyz
Vytrvalost:8/hmyz
Zkušenosti:50-100

Popis:

Jedná se o úplnou zmenšeninu Chrobáka Množivého. Tito chrobáčci se hned po smrti „rodiče“ spojí do skupinky a společně útočí na vše živé okolo.
Dost velkou zajímavostí není útok, ale obrana. Mají sice obrané číslo 2, ale těžko se dá zasáhnout více chrobáků naráz. Při úspěšném útoku vezme postava skupince 1 život (zabije 1 chrobáka). Když chce postava zasáhnout více než jednoho chrobáka, musí hodit alespoň o 6 více na útok, než je obrana skupinky.
To znamená, že když postava hodí o 6 více , zabije dva, když o 12, tak trochu, atd. Kouzla která mají rozsah 1 postava působí vždy pouze na jednoho chrobáka, ne na celou skupinku.
Nejlepší způsob jak bojovat se skupinkou je větší oheň (ne pouze louč). Když je totiž v blízkosti 2 sáhů od skupinky otevřený oheň, snižuje se jejich bojovnost na 5 a snaží se co nejrychleji utéct dostatečně daleko. Na místo, kde ten oheň byl se bez donucení do konce svého života nepřiblíží. Život těchto chrobáčků je krátký, často se nedožijí ani 24 hodin po smrti „rodiče“...

... a po jejich smrti se jim v těle proberou malé larvy, velikost ani ne 1 coul krychlový, z kterých vznikne časem opět Chrobák Množivý velikosti C, ale i přes jejich množství se do konečného stádia dokáží dostat 1, maximálně 2 larvy, z celé generace!!! (mnoho přirozených nepřátel, nepříznivé podmínky...)


Nepreložená poznámka autora:

Život chrobáka od doby, kedy je úplne malý až do doby, kedy dosiahne veľkosť C nechám na PJ, lebo len on vie o všetkých podmienkach, ktorými chrobák prejde. Podstatné je len to, že prežijú nanajvýš dvaja (ako je uvedené vyššie) a musia prejsť štádiom zakuklenia, kedy sú najzraniteľnejší...

Poznámka překladatele:
Stejně jako minule Vás prosím o nehodnocení pravopisu, ale jenom obsahu tohoto skvělého příspěvku.

( Český překlad by Lord Gamestars )

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to moc složitá bestie.Zkoušel jsme ji dát do dobrodružství a proti tomu hlavnímu družina bojovala asi třičtvrtě hodiny pořád z nich vylejzaly další a další nechápu jak se do sebe můžou vejít s hlavního C...vylezou 3 menší chrobáci B to je kravina by se tam vůbec nevešlo je asi jasný že musí mít nějaký vnitřnosti atd..... a když se nahazuje na životy tak to je fakt hustý mno dávám *2* ale jako už to asi nepoužiju


 Uživatel úrovně 0

Na tomto tvoru se mi nejvíc líbí že nebezpečnější než on sám je jeho smrt.Takže jednoduše podle mne je tento článek celkem pěkně spracovany a je to super bestije !!


 Uživatel úrovně 2

Fafrin Vok atd.:Takovehle ohodnoceni..........timto zpusobem by vsechno melo nulu!Tohle si zaslouzi rozhodne vic.Davam ***,me se to celkem libi i pres nektere nedostatky.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad. Škoda, že to není dotažené více. 3*


 Uživatel úrovně 5

Alcator: To je tiež dobrý systém, už som sa pár krát vyjadroval, že ja som to vôbec nedomyslel a pokazil som to, ale stále si myslím, že by to mohla byť príšerka, ktorú môže PJ použiť, len si ju možno doplní o nejaké veci, hlavne teda buď o to, že je to magický tvor alebo trochu zredukuje tie počty. Nemyslím si, že to už cez diskusiu vytiahnem na dokonalý príspevok, čo už sa určite nedá a tak skrátka, keď už som sa pár krát vyjadril k tomuto problému, nechám ho už tak, skrátka neviem, že ako to opraviť...


 Uživatel úrovně 0

Vracim se sem po delší době-rozhodl jsem se že vysvětlím onu nereálnost.
takže krátce-Do jednoho chrobáka velikosti C (živ. 12) se prostě nevlezou tři chrobáci velikosti B (živ. 7) + další důležité životní orgány pokud se nejedná o chrobáka, který je uvnitř větší než z venku...
Pokud ano, pak se jedná o magického tvora a ve zranitelnosti ti chibí N


 Uživatel úrovně 3

Některé druhy žab plodí potomky tak, že je mají nejprve pod kůží na zádech. Během klubání tato mláďata (kterých je cca tucet a jsou stokrát menší (objemově) než matka) matku svým klubáním zahubí (částečně ji sežerou, částečně ji "roztrhají").

Všimni si - N mláďat znamená NxN menší velikost.

Tato tvoje matrioška je nedomyšlená i po té stránce, že potomci potomků jsou v těle ihned, nevznikají až po vyklubání
(Myšleno: UberBrouk má v těle tři mláďata. Ti ale mají každý v těle 4 VnoučkoMláďata a ta mají každé v těle 10-20 SuperMláďat. Takže nejenom že se mláďata živí z těla UberBrouka, ale současně musí UberBrouk uživit i 12 Vnoučkomláďat a zároveň 120 až 240 supermláďat. Jinak řečeno, jenom čtvrtina potravy je spotřebována Broukem, zbytek zkonzumují tři generace potomků v jeho těle.)

Správně by to mělo být tak, že po vylíhnutí Mláďat se jim v těle začnou pomalu vytvářet jejich VnoučkoMláďata, ta se ale dotvoří až po 1 měsíci. atd.


 Uživatel úrovně 0

no našloo by se tam pár věcí který by se měly poopravai a něco málo by se tam mohlo přidat... :)


 Uživatel úrovně 5

Skorpion:
Je naozaj pekné, že si sa v diskusii rozhodol mi dať 3*, ale zabudol si na jednu podstatnú záležitosť... Nedal si mi ich!!!!! :-)))))


 Uživatel úrovně 0

Když se na to podívám z biologického hlediska, tak omdlévám. Protože jsme ale na fantasy serveru, tak se nebudu dívat z hlediska biologického, ale fantastického. Když jsem si přečetl 1. ostavec příspěvku, chtěl jsem ti chtěl dát 1*, protože to bylo neoriginální, když jsem ale začal číst odstavec druhý, zpozorněl jsem, protože to začalo být velice originální! Nicméně těch "porodů" tam, podle mého vkusu, bylo moc, takže ti dám 3*.

Pokud budeš v budoucnu hýřit podobnými originálními nápady, máme se na co těšit!

Skorpion