Bestiář

Sucubus Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 58

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: nemá

Útočné číslo: nemá

Obranné číslo: nemá

Inteligence: 0

Velikost: nemá

Zkušenost: 800

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Sféra původu: Laviah
Cíl: krásné, láskou zrazené humanoidní bytosti ženského pohlaví
Doba výskytu: 12 hodin
Oblast výskytu: 100 sáhů
Zkušenost: 800

Na začátku je vždy, jak už to u podobných démonů bývá, nezdařilý pokus nějakého theurga. Cílem tohoto démona je však výlučně hezčí část populace. Jakmile se jednou podaří Sucubovi proniknout do reálného světa, pravděpodobně si nebude svou první oběť příliš vybírat, ale skočí po první příležitosti. Posedlou se může stát kdokoli, respektive jakákoli žena (a nemusí ani splňovat požadavky krásy a zrazení láskou). Z posedlé se stane tak trochu mrcha, která se bude mstít aniž by chtěla… Pokud se v okruhu výskytu vyskytne několik žen najednou, Sucubus vždy zkusí proniknou do mysli té s největší charismou, pokud se nezadaří tak teprve té druhé… Pokud mají obě stejnou charismu, tak rozhodne náhoda. (Poznámka: asi úplně nejlepší by bylo zde operovat s krásou, nikoli charismou, ale parametrem krása v DrD žel bohům nedisponujeme).

Sucubus je jakousi vyšší formou démona posedlosti a má proto také podobné příznaky, ale ve své podstatě se dosti liší. Zatímco démoni posedlosti prahnou jen po určitém zájmu, Sucubus využívá jednoho, aby dosáhl jiný. Navíc dokáže prostřednictvím posedlé působit i na její okolí.

Démon spí, dokud posedlá neuvidí potencionální oběť – humanoidní bytost mužského pohlaví (pravděpodobnost probuzení: 50+3×bonus za charismu potencionální oběti% + 10% v případě stejné rasy). Klidně se může stát, že elfka vyjede po trpaslíkovi, neboť už si nevybírá elfka ale Sucubus (v tom okamžiku se probudivší). Pokud se démon probudí, zvyšuje se charisma posedlé o 3 stupně (i nad 21) a dostane silné nutkání se s obětí vyspat…Pak má posedlá poslední možnost odolat (past int ~ 6+cha oběti). V případě úspěchu, vše zůstane u zasněných pohledů. V případě neúspěchu ovládne démon cele její mysl. Posedlá se pokusí svést svůj cíl: postupuj jako u dovednosti svádění na stupeň dokonale. V případě neúspěchu se okamžitě probudí mysl posedlé, a ona samotná se nejspíše vytratí z dohledu neúspěšně dobývaného cíle a už ho nebude chtít nikdy vidět. V případě úspěchu to nakonec skončí někde v posteli nebo na slámě…

Problém ovšem nastává ve chvíli, kdy Sucubus, poté co si patřičně užije, dostane chuť se zase jednou pomstít a pokusí se svou nic netušící oběť zabít. V tomhle si Sucubus příliš nevybírá a nijak sáhodlouze nic neplánuje, takže pravděpodobně sáhne po dýce, či něčem podobném (rozhodně žádný jed, či kouzla, případně se může pokusit oběť udusit či uškrtit, pokud dýka není). Oběť si hodí na int ~ 6+cha Sucuba. Pokud uspěje, bude se moci bránit. Pokud neuspěje, je okouzlen natolik, že minimálně první ráně rozhodně neuhne.

Po smrti oběti, se Sucubus vzdálí z místa činu a pak teprve démon usne. Posedlá si mlhavě pamatuje většinu, toho co se stalo, až na tu vraždu (či pokus o zabití), a je naprosto vyčerpaná.

V případě několika neúspěchů zavraždit, se může stát, že démon z vlastní vůle změní hostitelku (bude pravděpodobně hezčí než ta předchozí), avšak opět bude nějakou dobu trvat, než ovládne její mysl.

Zvláštní případy

  • Pokud zaměřený cíl neprobudí démona, už si u postavy nehážeme, ani kdyby ji posedlá někde opět potkala.
  • Pokud začne vyhlédnutý cíl, který ovšem do té chvíle neprobudil démona, svádět posedlou, tak se démon v případě jeho úspěchu automaticky probudí.
  • Pokud již vyhlédnutý cíl (v hodu na int uspěl) začne posedlou svádět, má úspěch automaticky zaručen.
  • Pokud se sama posedlá pokusí někoho svést, automaticky se probouzí démon a její hod na int je automaticky neúspěšný.
  • Pokud oběť přežije natolik dlouho, aby začala oplácet útoky (a ubere posedlé alespoň 1/3 životů), Sucubus prchá a už nikdy si nebudeme u daného cíle házet na probuzení. Navíc pokud sám cíl se nepoučil a bude posedlou svádět, Sucubus se nikdy neprobudí.
  • Poznámka k použité terminologii: oběť = ten co má zemřít, nikoli posedlá sucubem.

    Poznámka pro vášnivé nekrotheurgy: Sucuba nelze uměle vyvolat! Rozhodně by to nemělo být dovoleno nikomu z družiny!

    Poznámka pro PJ megalomany: Tento démon by neměl být tolik známý a proto nedoporučuji jej užívat ve velkém množství. Sranda ano, ale ve třetí vesnici už potřetí potkat stejnou potvoru tohohle typu už je spíš nuda.

    Poslední (poznámka) autora: Tento nápad vznikl na potrápení mé družinky a jsem velice zvědav co vy na to. :)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 58

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Pěkný příspěvek. Neměl by však sucubus vyhledávat mužské oběti, zatímco inkubus ty ženské?


 Uživatel úrovně 0

Je to nářez a kdybych mohl hlasovat dal bych 5*


 Uživatel úrovně 0

Já to schledávám jako velice kvalitní příspěvek. Škoda jen, že už nemůžu hlasovat, dal bych za 5*.


 Uživatel úrovně 0

pěkný... ale jakto že jsem to nepotkal???


 Uživatel úrovně 0

dobry napad...


 Uživatel úrovně 0

masakr!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

nymfosadodemon... hustej


 Uživatel úrovně 0

Vyzkousela jsem na nasi druzinku, a bylo to velmi zajimave :-)


 Uživatel úrovně 0

mě se to líbí


 Uživatel úrovně 0

Hodně dobré......