Bestiář

Gepard Zlatavý Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 22

Skupina: Zvíře

Životaschopnost: 5

Útočné číslo: 4/+1 (drápy) + 6/+1 (tlama); 4/+1 + 4/+1 nebo 4/+1 + 6/+1 (útok při skoku)

Obranné číslo: ( 2 + 5 ) = 7

Odolnost: 15

Inteligence: 1

Velikost: C

Zranitelnost: Zvíře

Pohyblivost: 20/šelma

Poklady: nic

Zkušenost: 250

Bojovnost: 10

Síla mysli: 0

Popis:

Tento gepard je jedním z nejkrásnějších kočkovitých šelem vůbec. Jeho tělo je dlouhé a protáhlé zakončené dlouhým ocasem. Má velmi vyvinuté svaly končetin, kožešina má zlatavou barvu a jsou na něm také černé tečky, které ve dne vyzařují za pomocí slunečního světla jakousi magicky vypadající zář, tato kožešina je pro něj častou nevýhodou, protože skoro každý král ji chce vlastnit. Je velmi obratný a ještě více rychlý. Má velké dlouhé smrtící zuby. Podle popisu těch, kteří ho viděli, vypadá za běhu jako nějaký plamen. Za běhu je Geparda kvůli jeho obratnosti velmi těžké zasáhnout šípem nebo jinou střelnou či vrhací zbraní, proto každý, kdo ho chce zasáhnout, musí hodit k% do 15. V noci Gepard loví jen zřídka, protože jeho kožich září jako hvězda a není těžké si ho všimnout.

Loví jenom když má hlad, ale když je loven, tak zabije kohokoliv, kdo se mu postaví do cesty. Svou kořist loví rozběhem a prudkým skokem ( k% pod 50% úspěch na povalení, jinak 90%), při kterém většinou oběti vyrve kus masa, nebo přinejhorším zlomí vaz… proti pasti - Síla + obratnost = ~ 14 ~ sražení/zlomený vaz.(smrt)

Při sražení postava, která má bonus na obratnost více než +2, může již druhé kolo útočit, Postava, která má bonus +2 až postih -2 může útočit do čtvrtého kola, ale musí hodit k% pod 60% a každé další kolo se zvětšuje možnost úspěchu o 10%. A postava, která má postih -3 až -5, si většinou už házet nemusí :-), ale kdyby, tak 6 kolo, když hodí k% pod 60, tak může útočit, jinak se pravděpodobnost úspěchu také zvyšuje každým kolem o 10%. (Pro kritiky- chápejte, že když vás povalí taková příšera, a ještě při takové rychlosti, tak se jen tak nevzpamatujete.)

Tento gepard se nejčastěji vyskytuje na nějakém velkém prostranství, nebo nejlépe na polopoušti. Žije v malých skupinkách a loví maximálně po dvou. Gepard má svůj význam i pro alchymisty, protože každá tečka na jeho kožichu skrývá 5 magů. Mimochodem každý gepard má na svém těle kolem 550 teček….. (a to už je něco! nemyslíte?)

Živí se především masem – samozřejmě je na vrcholu svého potravinového řetězce. Mívá jedno až dvě mláďata ve vrhu. Samice geparda rodí jednou až dvakrát za život. Protože se nerozmnožuje tak často, jsou mláďata velmi vzácná. Od jejich útlého narození se o ně stará a chrání samice a samec je učí boji. Kožešina mláděte geparda má ještě větší moc, než kožešina dospělého jedince, každá tečka skrývá 10 magů. Proto je o mláďata velký zájem. Mláďata nejsou schopna sama zaútočit. Vývin mláděte trvá několik měsíců. Gepard neumí plavat, ale nedělá mu problém ve vodě namočit tlapu, aby si chytil nějakou tu rybu, protože ryby přímo zbožňuje. Je ochočitelný pouze, když je od narození s postavou, která si ho chce ochočit a nikdy neochutná chuť lovu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 22

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Já bych mu dal větší pohyblivost,nejmíň 25 , protože je to přece nejrychlejší šelma.


 Uživatel úrovně 0

Vůbec nechápu, kde se v jeho tečkách ta magenergie vzala. A kdyby jí tam bylo tolik, tak by ho už theurgové dávno vyhubili. Co taky loví, když žije v polopoušti a k udržení svého těla při síle asi potřebuje dost masa?


 Uživatel úrovně 0

To s těma magama je extrémně ujetý: Představ si že se popálí a všechna magenergie se vyzáří do prostoru(2750)-V Hirošimě a Nagasaki by mohli závidět. Tolik magů nemá ani drak! (Na t s tím drakem přišel Herr general Kintos) Jinak fajn.


 Uživatel úrovně 0

Zajimave... mozna i proto, ze mam slabost na kockovite selmy...
Co bych mela jako pripominky uz bylo recene prede mnou...


 Uživatel úrovně 0

Velmi zajímavé, ale nerozumím proč jsi jim dal tolik magů.Dál proč skoro vyhynuly, a kdyby měla tak málo mláďat už dávno by nebyl.Ale jinak GOOD!


 Uživatel úrovně 0

Je to hodně heslovitě... Četl jsem to 10x a na po desáté to už něco do sebe má... a gepard je mé obliíbené zvíře... + - jsou tam chyby, ale zas tak špatný to není.... tak asi za ....3


 Uživatel úrovně 3

Prosím všechny autory, aby než nějakou nestvůrku hodí na tento server, proti ní postavili pár modelových družinek a vyzkoušeli si, jak to dopadne. :-)


 Uživatel úrovně 8

O mrtvých (vyhynulých druzích spíše) jen v dobrém. Takový magický poklad nemá šanci na přežití - a králové nosící jeho kožich se sami musejí obávat theurgů usilujících jim o život, kvůli kusu jejich žužmelínu.

Při náhodilých genetických odchylkách, kdy u některých mláďat dojde ke shluknutí několika teček do jedné dochází pak určitě ještě v břiše samice k samovolným explozím, které spolehlivě samici zabijí. Také požáry savan jsou značným nebezpečím...

Past na zlomení vazu je nesmyslná - proč by si měl někdo pádem lámat vaz, nebo resp. by to mělo být obvyklé zranění? Pokud by gepard chtěl lámat vaz, pak by musel za tímto účelem vykonat nějakou akci - např. snažit se uchopit hlavu do tlap a pak držením a vlastní vahou lámat vaz - past by tedy byla opodstatněná, pokud by gepard zasáhl oběma tlapami, i tak se mi zdá dost vysoká.


 Uživatel úrovně 0

No... popis byl zajímavý, ale takový svítící kožich s takovou kopou magů to mně dostalo, když k tomu přidám výtky níže zmíněné a svou dobrou náladu, tak je to na *
Cum cultu et mente felici Naj II.


 Uživatel úrovně 0

jezisi priteli, cos to proved?
Podivej se zpet na sve dilo a rekni: jsi s tim paskvilem vazne spokojeny?
a) gepard je stvoreni rychle a obratne, ale ROZHODNE nema velikost C.
V behu ma sice velkou rychlost, ale to prave snizuje jeho obratnost. V takove rychlosti napriklad zatocit je otazka ne metru, ale desitek metru.
Takze sam uznej, ze kdyz nekdo bezi rychle, ale rovne, tak se do nej prece trefuje lip.
Tim nechci rict, ze by mel byt bonus na zasah, ale taky ne zadny postih.
b)kdyz ma kozich zlatou barvu, tak by mel notabene ve dne zarit spis on a ne ty CERNE tecky, i kdyz jsou magicke, ne?
Dale, proc kozich ve tme sviti? Rika ti neco pojem evoluce?
Takovy druh, i kdyz predatora by proste nemel sanci na preziti, bud by ho vybili jini predatori, nebo by se prizpusobil.
Priroda neni blbec, tak mi rekni, co ma za smysl vytvorit neco se sviticim kozichem? Navic, kdyz mu to sviceni jen prekazi.

c) Tecky.......alchymistuv raj, zive si predstavuji obrovske chovne farmy s temito zviraty.
A ver mi, ze by to delali.Uz nikdy by nebyl problem pro alchymistu ziskat magicke suroviny. a vis, co by to znamenalo?
Zkazu sveta. jedine, co deli svet od zahuby je to, ze alchymiste dost te magie nikdy nemaji!!! a ted by ji meli.
Vzdyt ty jsi prave timto prizpevkem znicil cely svet8-))))

d) utok skokem. no promin, ale i kdyz bych vzal to, ze pri nehozeni si na past postava umira, coz je dost drsny na zvire, za ktere je 250 zkusenosti.
Ale co tam dela to cislo 14???? takze tim chces rict, ze postava, ktera ma soucet bonusu za silu a obratnost dohromady +4(coz je dost, to ma jen ten nejsilnejsi valecnik, nebo nejobratnejsi zlodej) ma jen 10% sanci, ze to prezije?
Buh chran vsechny dobrodruhy, protoze jak na to tak koukam, tak co skok, to mrtvola8-)))

Tak...ver mi, ze moct dat zaporne hodnoceni, tak to udelam, protoze takhle jsem jeste rozcarovanej snad nebyl
Rav!!!