Bestiář

skřet - ( klan GHUR - HAI ) Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 41

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 4

Útočné číslo: 4 + síla zbraně

Obranné číslo: 3 + kvalita zbroje + (výjmečně štít )

Odolnost: 14

Inteligence: 8

Velikost: B

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: 10/ humanoid

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 5 3000/10 doupě

Zkušenost: 180

Bojovnost: 10

Síla mysli: 0

Popis:

Tento skřet, se vyskytuje v 5 členných, maximálně 50 členných skupinkách.

Tito skřeti jsou o poznání chytřejší, než skřeti obyčejní, a proto se nazývají klanem GHUR – HAI. Tento klan si vždycky rád buduje své teritorium a nerad o něj přichází (a kdo taky jo, že? :-)). Každou skupinu vede jeden vůdce, který většinou nosí plátové brnění, to ale platí až u více než 10 členných skupin.

Každý skřet tohoto klanu měří až 2 metry a na tváři má kromě jizev z bitev a rvaček také namalované jakési znaky, připomínající polovinu slunce, přes které jdou 3 pruhy, to ale nic nemění na jejich ošklivosti. Jsou velmi krutí a žijí kočovným životem. Jedí převážně sušené maso a občas dostanou chuť na člověka. U tohoto klanu není nikdy král, ale vedoucí ano, protože vedoucí u nich rozhoduje jen kam půjdou a král by se jim mohl plést do života… Tito skřeti jsou vyšlechtěni jedním krutým kouzelníkem z elfů a z obyčejných skřetů, proto jim nevadí světlo a jsou trochu chytřejší. Ve tmě vidí opravdu skvěle, protože zdědili po obyčejných skřetech infravidění. Rádi plení vesnice a někdy se jich sejde tolik, že si troufnou i na hrad. Dokážou se dorozumívat divnou hrdelní řečí, ale už jí jde trochu rozumět. Všichni z klanu nejsou jenom bojovníci, ale jsou mezi nimi také dobří kováři. Jsou schopni vyvraždit celou vesnici jen pro trochu medoviny nebo vína. Vyskytuje se mezi nimi také skupinka, která má počet 150 skřetů a jejich vůdce má dokonce rytířskou zbroj. Tato skupina sídlí na hradě a kdo se dostane na jejich území padne buď do zajetí, nebo bude zabit.

Tento klan nesnáší od přírody obyčejné skřety. Někdy mezi ním vypukne hádka a v tu chvíli začne rvačka, proto se někdy vyskytují jen 5 členné skupiny. Klan má jakousi oblibu ve střelných a vrhacích zbraních, proto je vždycky nejmíň jeden skřet ze skupiny jakýsi zbrojnoš, který nosí šípy a oštěpy s hvězdicemi, kdyby někomu náhodou došly. Tento klan věří v nějakého Boha války, kterého si sami vymysleli. Vždycky ho před bitvou uctívají a dávají mu dary v podobě různých oltářů a sušeného masa. Když se mezi nimi najde někdo, kdo by snad měl něco proti jejich Bohu, pokusí se ho hned zabít…

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 41

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Přípomíná mi to "Lord of the Rings".Jen byli pozměněny jména, ze "uruk-hai" na "Ghur-hai".Krom toho mi tu chybí třeba nějaké hlubší rozdíly mezi skřety, prostě nic moc.


 Uživatel úrovně 0

dostají chuť na lidské maso... to je v pořádku. A dostají občas chuť i na sebe navzájem?

Věří v nějakého Boha války?! To mu nemůžeš ani vymyslet jméno? Když kvůli jeho cti tvý skřeti na potkání zabíjejí... Když si nevážís své práce ani ty sám, jak si jí mají vážit ostatní?...


 Uživatel úrovně 0

Na začiatku píšeš, že majú teritorium, onedlho, že sú kočovníci. Tak sa rozhodni. Ale aj tak mi to tak trochu pripadá a z Pána prstenov. Prepáč mi to, ale mňa to veľmi nezaujalo. :(.


 Uživatel úrovně 0

Promiň, ani tu 1* ti nemůžu dát-hlasování je již uzavřeno.
Teuricias


 Uživatel úrovně 0

Píšeš, že žijí ve skupinách po 5. To se moc nějakým potyčkám nebo přepadením asi nedá říkat bitvy. Jinak 1* za snahu.


 Uživatel úrovně 0

Píšeš, že si budují své teritorium, ale o kousek níže je uvedeno, že žijí kočovně. To nejde k sobě.
Teuricias


 Uživatel úrovně 0

Co dotat tohle je jen další pokus o skřetí rasu, kdy už toho ti lidi nechaj?


 Uživatel úrovně 0

1 hvězda za snahu
skřety já moc neholduju


 Uživatel úrovně 0

Zajímavej příspěvek. Nepřehledný a nezáživný při čtení. Nevím co bych mohl dodat, snad jen to, že ostatní kteří přispěli do diskuze to vystihli přesně.


 Uživatel úrovně 0

Chybi tomu neco, co by z toho udelalo neco vic nez polozku se seznamu potvor na potkani..