Bestiář

Hadodlak Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 32

Skupina: Lykantrop

Životaschopnost: 9+5

Útočné číslo: 4+ síla zbraně, 9+1 s mazlíčkem/ 8+1 tlama + zvl. schop.

Obranné číslo: 6+zbroj (šaty 7)/ 9 kůže

Odolnost: 14/

Inteligence: 17

Velikost: B/C

Zranitelnost: lykantrop

Pohyblivost: 21/21

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 2000zl v sídle

Zkušenost: 1000

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

(Lidská / Zvířecí podoba)

Příběh

"Uhhhh" Zaúpěl špinavý muž ležící na pohovce v hostinci U zlatého hroznu. Muž ze sebe vydal ještě jeden chrchlavý vzdech, a pak se pomalu posadil a začal vyprávět přihlížejícím hostům svůj příběh.

"Vše začalo toho proradného jara právě zde, kdy sme se vydali do hor, zjisit jetli ještě stále existuje prokletý kult hada Farlacha. Do hor se nás vydalo pět. Já, hraničář Gerchjin, barbarští bratři válečníci Burhaj a Harfuj a hobití mužík Borůvkas.

Zamířili jsme do bývalého chrámu kněží Farlachových. Cesta byla krušná a počasí nám vůbec nepřálo. Téměř po měsíci tvrdého putování jsme dorazili do zatraceného údolí, kde leží Farlachův chrám. Vrchní patra chrámu byla zcela pustá a neudržovaná, nevykazující jakékoli známky údržby. Když už naše pátrání bylo dlouho bezúčelné, pomalu sme se začali vzdávat a chtěli jsme odejít."

V tom se muž rozkašle a vyplivne z úst krvavé hleny. Pak se napije altacierového čaje a se slzami v očích pokračuje ve vyprávění:

"Proč jenom sme našli ty zpropadené dveře! O bože! Vešli sme do nějaké udržované svatyně, tam ale byli hadi, spousty hadů různých velikostí. Burhaj a Harfuj nesnášeli hady, tak je všechny zabili a stáhli z kůže, ale to neměli dělat! Neměli!...

...Po tom co se ztratil Borůvkas, tak nás napadli... Prchali sme chodbou, já a barbaři , ale Gerchjin tam zůstal v obklíčení těch kněží s hadími maskami, ani si radši nechci domyslet co se mu stalo, ale přece sem nemoh nic dělat, dyť Harfuj měl useklou ruku v lokti a sotva běžel a já sem ztratil svou dýku. Ke všemu sme zabloudili v katakombách. A co teprve Borůvkas, když sme ho našli, byl mrtvej a vypadal jako kdyby měl všechny kosti v těle rozdrcené, dyť jaká pekelná ohavnost to mohla provést? My co sme zbyli, jak prcháme tou chodbou tak si všimneme boční chodby, do které sme se ihned pustili. Došli sme až k vysokému muži v plášti, který nás oslovil ať se pokoříme jeho hněvu za nestydatost co sme provedli. Než sem však stačil něco říct, Burhaj vybuchl a s nenávistným pokřikem se vrhl na postavu v plášti se svým palcátem. Postava hbitě odhodila plášť a jediným mocným machem rukou s obmotaným hadem, rotrhl Burhajovi tvář. Ten zakolísal a vystřízlivil. Najednou se stalo něco, co sem v životě neviděl. Postava se na mě podívala a místo lidské hlavy, měla tvář hadí! Za okamžik , černé roucho neškodně sklouzlo po kluzkém těle na zem a postava měla podobu obrovského hada. Burhaj statečně bojoval s hadem. Pak se ale had vzpřímil a udeřil Burhaje do hrudi, a ten pod vahou hada upadl a už nevstal. Pak se Had podíval na mne a já viděl v jeho očích, že je po mně jestli se nevzchopim. Z vypjetim všech sil sem se pokusil o poslední kousek a teleportoval sem sebe a Harfuje před palác. Pokoušíme se dostat pryč. Šli sme příliš dlouho pustinou a Harfuj.. on.. on to už nezvládl..."

Pak muž upadl do milosrdného spánku......

Popis

Hadodlaci jsou lstviví, proradní a zakeřní tvorové, jež prahnou po bohatství a moci. Podobně jako Tygrodlak žije rád v luxusu a lenoší. Hadodlaci žijí většinou v horách, nebo jejich blízkosti, ale také mohou obývat nějakou džungli, kde si mohou podmanit nějaký domorodý kmen, který může hadodlaka pokládat za boha.

Hadodlakův vzhled v lidské podobě

Hadodlak je štíhlé, vysoké postavy, má černé ulízané vlasy, lstivý lesk v tmavých očích a nemocnou barvu v obličeji.

Zvl. schop.: Útok za pomoci mazlíčka, popis dále... Hadodlak má při tomto útoku parametry 9+1-1.

Hadodlakův mazlíček
životaschopnost: 2
ÚČ: 4+1tlama +zvl.schop.
OČ: 5 tělo
odolnost 8-1
velikost: A
zranitelnost: zvíře
pohyblivost: 14+1
inteligence: 2-4
poklady: kůže za 15+2k10zl
zkušenosti:30

Je to hádek stříbrné barvy o délce šedesáti coulů. Není nijak zvláštní, ale hadodlak ho velice miluje a s jeho pomocí dokáže účinně zaútočit. Útok probíhá tak, že si hadodlak obmotá kolem paže mazlíčka, který se velmi rychle kroutí a při tom zběsile kouše a plive jed. Je nutno podotknout, že oba jsou v boji velice sehraní a jejich útoky jsou koordinované, nikoli zmatené. Hadodlak ho odkládá velice vyjímečně a většinu času ho má různě obmotaného na těle (kolem pasu, na ramenou, většinou je schovaný pod pláštěm).

Zvl. schop.: Jed, odolnost ~4~ ochrnutí na 10 kol / nic.

Hadodlakův vzhled ve zvířecí podobě:je to obrovský pětisáhový had o poloměru třiceti coulů. Had má v tlamě dva veliké zuby napuštěné smrtelně nebezpečným jedem. Do hadí podoby se přeměnuje právě dvě kola.

Zvláštní schopnosti v hadí podobě:

Smrtelně nebezpečný jed, past odolnost ~ 6 ~ 1-6/8-18 životů

Stisk: hadodlak se zakousne a následně se snaží obtočit kolem těla oběti a začít ji drtit. Oběť si hází proti pasti obratnost+síla ~ 9 ~ bude lapena/ vyvlíkne se. Drcená oběť se nemůže bránit a útočit může pouze jednoruční zbraní a to v případě, když zbraň držela již před útokem. Toto drcení ubírá oběti každé kolo právě čtyři životy. V průběhu tohoto útoku má hadodlak pro boj s ostatními protivníky postih -1k ÚČ a -2k OČ. Obět se může pokusit vyškubnout, to je past síla ~ 10 ~ vysvobodí se/ drtí stále. Oběti se někdo může pokusit pomoci, pak se síly sčítají, ale past zůstává stejná.

Útok pádem: hadodlak se vzpřímí do výše dvou sáhů a pádem může pochroumat oběť. Ta si hází proti pasti obratnost ~ 7 ~ hadodlak se netrefí a zraní se za 2 životy / hadodlak postavu zalehne za 6-11 životů. Tohoto útoku hadodlak používá proti nepřátelům v plátové nebo rytířské zbroji, do kterých se nemůže pořádně zakousnout.

Boj:

Hadodlak je ve zvířecí podobě velmi silný a je si toho velice dobře vědom. Hadodlak dokáže velmi střízlivě odhadnout nepřátelské síly a když usoudí, že by boj pro něj mohl být nebezpečný, raději se pokusí s postavami domluvit a přemluvit je různými lži atd. Ve lhaní a intrikaření je hadodlak opravdový mistr. Pokud přesto dojde k boji, přeměnuje se hadodlak do zvířecí podoby. Pokud se však boj pro hadodlaka nevyvíjí dobře, zbaběle prchá nějakým tajným tunelem (které jsou vytesány přesně ve velikosti jeho hadího těla a kterých má ve svém sídle hodně), s nastraženými pastmi, aby ho nebylo možno pronásledovat. V lidské podobě hadodlak obvykle nepoužívá žádnou zbroj ani zbraň (místo ní má svého mazlíčka). Pouze při vyjímečných událostech jako jsou různé obřady, lovy nebo přehlídky si vezme šavli a nekovovou zbroj.

(Pokud by se vám hadodlak zdál příliš slabý, může ho chránit jeho stráž. Stráž ber jako "hadolidi-válečníky" kolem 5 úrovně).

Dík za pozornost.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 32

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

U inteligence 17 není nutné psát o bojovnosti. Ta se týká tvorů do int. 8 (včetně)...


 Uživatel úrovně 0

proč nemůže nikdo pomoc oběti když je drcena


 Uživatel úrovně 0

Mohlo by to být lelpší!


 Uživatel úrovně 0

Zajímavé.


 Uživatel úrovně 0

Chybí mi tu akorát jeho bratranec přes 24 koleno OVCODLAK a bylo by to skvělé.... :-)


 Uživatel úrovně 0

Dobré


 Uživatel úrovně 0

Mne sa to celkom páči.


 Uživatel úrovně 8

Ale možná to někdy použiju - bude veselé, až v horách najdou jeho lidské svlečky :o).


 Uživatel úrovně 8

Jak již zde bylo řečeno - je zvláštní, že tento dlak je ve své zvířecí podobě plazem. V okamžiku přeměny tedy navíc dojde i k celkové změně v hospodaření s teplem - hadi jsou tvorové studenokrevní - proto mne docela překvapuje, že si tak oblíbil hory, kde je ve zvířecí podobě dosti nepoužitelný - obecně jeho aktivita pak vzrůstá s teplotou prostředí (v horách bývá obvykle nižší, pokud není dokonce pro hady limitující). Tloušťka těla je přehnaná - takový had skoro není schopen škrtit - vhodné by bylo srovnat s našimi hady - i při takové délce bude tloušťka dosahovat stěží 20 cm. Útok pádem je vlastnost přitažená za vlasy, ne-li zcela nemožná - myslíš si, že tento obézní tvor se vyšplhá do takové výšky a někdo si stoupne k němu, aby měl náhodou šanci na něj spadnout, myslíš si, že jeho potenciální protivník bude stát přímo u něj - aby měl takový pád smysl?
Vztyčování těla u hadů není útočný prvek, ale hrozba silnějším protivníkům. Útok hadi vedou z polohy S, aby dosáhli maximální rychlosti (která mj. také počítá s oporou)


 Uživatel úrovně 0

Milý Thulpire,

Jak zde již bylo řečeno, nápad je to vskutku povedený, ale k vlastnímu příspěvku bych měl několik důležitých připomínek. Začáteční povídka je podle mého špatně napsaná, používáš špatná spojení, pro příklad třeba uvedu černé roucho NEŠKODNĚ sklouzlo- jak může roucho neškodně padat? Dále se tam zmiňuješ o nějakém kultu, tak bys to mohl také vysvětli, něco o tom napsat. I když povídka příspěvku něco přidává, je lepší ji vůbec nepsat, pokud to není pořádně dotažené a chytlavé. Vlastní popis je chabý, moc si toho nedokážu představit. Chtělo by to více zajímavostí, zvláštních schopností apod....také se tam zmiňuješ o rituálu, takže bys mohl pro spestření nějaký rituálek popsat. Za nápad ---, za spracování *, takže to máš za ** .-)
S úctou Grim