Bestiář

Skurut-hai Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 36

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 5

Útočné číslo: +3+SZ

Obranné číslo: +1+KZ (+1+2)=3 kůže

Odolnost: 19

Inteligence: 15

Velikost: B

Zranitelnost: humanoid ale A1/2,B3/4aN1/2

Pohyblivost: 17/HUMANOID

Přesvědčení: zákonné zlo

Poklady: 200/20

Zkušenost: 330

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Historie

Skurut-hai vznikli teprve před 350-ti lety, přesto stihli krví popsat mnoho stran v knize historie. Vznikli v černé zemi Mytág, kde mocný temný mág Xemofenes magicky skřížil elitní jednotku skřetů se svými nejlepšími válečníky. Po té Xemofenes napadl Jižní Mytág (poslední knížectví nedotčené zlem a dosud odolávající jeho armádám). Vytáhl s 10 000 Skurut-hai proti knížecímu městu Erech, tenkrát se tomu všichni smáli, že proti hradbám knížecího města s šesti tisíci knížecích rytířů nic nezmůže s pouhými 10 000 skřetů. Kníže ani nepožádal spojence o pomoc v domnění, že Xemofenese rozdrtí (a možná i zabije) ještě než dojde k hradbám. Měl vskutku dobrý plán: Přepadnout skřety přes den, kdy spí zalezlí v dírách a nejsou schopní boje. Netušil však, že proti sobě nemá obyčejné skřety, ale 10 000 Skurut-hai, kterým slunce nevadí. A tak brzo po víchodu slunce začala hrozná bitva. Když večer zacházelo slunce, bylo již město v obležení a z knížecí jízdy nezbyl jediný voják (i sám kníže padl). Když ráno slunce vycházelo zbylo z knížecího města jen hořící trosky.

A tak začali Skurut-hai krví psát své dějiny.

SPOLEČENSKÉ USPOŘÁDÁNÍ

I když je to už 350 let válek Skurut- hai jakoby neubývalo, naopak. Množí se totiž skutečně rychle ( i když byli vytvořeni pomocí magie, množí se normálně (pohlavně) ), ženy jsou těhotné pouhé tři měsíce a rodí jednoho až tři potomky. Xemofenes již samozřejmě nežije, ale to Skurut-hai nevadí,protože sami pokračují v budování a ůdržbě jeho temné říše. Volí si mezi sebou nejsilnějšího jedince, kterému říkají Velký Skirit a ten je vede. Jejich společnost je tvořena přísným řádem a všichni skurut-hai „ drží při sobě“. Skurut-hai si dobře rozumí se skřety a spojují se s nimi, za to však nesnášejí gobliny a orky.

VZHLED

Vypadají skoro jako lidé s vrásčitou, nahnědlou rohovitou kůží, se skřetím obličejem a rudýma očima a nehtama. Vlasy mají většinou černé a mastné. Vysocí sou něco o kolo 170 coulů a váží něco o kolo 2 000 mincí, celkovým vzhledem připomínají přerostlé skřety s trochu lidštějším výrazem.

Do bitvy se zásadně malují válečným pomalováním.

SNÁŠENLIVOST SLUNCE

Tím, že byli Skurut-hai vytvořeni z části z lidí ztratili veškeré omezení na slunečním světle, i když tmu mají přece jen radši ( pokud bojují v naprosté tmě mají +1 k ÚČ i OČ ). Mají dokonalé vidění ve tmě a infra vidění do patnácti sáhů.

NĚKOLIKANÁSOBNÉ ÚTOKY

Každý Skurut-hai dokáže útočit dvakrát za kolo a v naprosté tmě dokonce pětkrát za dvě kola.

RODOVÁ ZBRAŇ

Nejoblíbenější zbraní Skurut-hai je meč bastard, s nímž mají bonus za rodovou zbraň.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 36

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to dobré, je na tom sice co zlepšovat ale to nevadí je to krátké stručné výstižné já bych to hodnotil 4* protože je to ještě nedokonalé a nápad není vlastní(to vůbec neva)


 Uživatel úrovně 0

Hmm, nic moc.Rozpracovanější by to rozhodně mohlo být.


 Uživatel úrovně 0

je to dobrý určitě to použiju


 Uživatel úrovně 0

No, mě se to líbí, i když je to obšlehlé z PP.... Ale to nic.... Aspoň si s tim dal práci...Né jako ostatní, kteří si říkaj ,,hmm, to je dobrý´´ no, a když to pak někdo zpracuje, píšou samý nadávky a kritiky.........


 Uživatel úrovně 0

jo je to použitelný pěkný


 Uživatel úrovně 0

Možná,že ses měl víc inspirovat Tolkienovým Skurutem.


 Uživatel úrovně 0

gugílek
Nooo skoro....
To je ale jedno byl to takovej první zbrklej pokus...
Nehodlám na tom dál pracovat a jestli to nekdo použije (po nákejch úpravách nebo i bez nich) tak budu jen rád že to nebylo úplně zbytečný.

Joseph
Jo OHZD by to asi nevyhrálo :>


 Uživatel úrovně 0

Omluva, pán prstenu ne! "Ale skoro..." : )


 Uživatel úrovně 0

No, opravdu slabé.


 Uživatel úrovně 0

Pěkný nápad,(pán prstenů, co?) až znovu na to odbité spracování!
Rodová zbraň-mohl jsi jim vymyslet vlastní,teť se budou hádat s barbarama : ).
Jo Aziiiyyy, jen tak mezi náma zkus se poradit s kamarádama, od toho je přece máááš......