Bestiář

Tritóni a mořské panny Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Ostatní

Životaschopnost: tr:8, pa:5

Útočné číslo: tr: (+3+6/+2)=9/+2(trojzubec), (+3+3/+1)=6/+1(ocas), Pa: (-1+3/+1)=2/+1(ocas)

Obranné číslo: (0+1)=1(ocas),(0+7)=7(ocas)

Odolnost: tr

Inteligence: 0

Velikost: tr: B-C, Pa: B

Zranitelnost: humanoid, ale H0

Pohyblivost: tr: 14/vodní tvor, Pa: 15/vodní tvor

Přesvědčení: neutrální

Poklady: různé

Zkušenost: 0

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

V mořských prohlubních až na samých jejich dnech rozkládají se království tritónů a mořských panen.

Vzhled

Mořské panny jsou přenádhernými stvořeními ač lidského toho na nich příliš není. Mají dokonalé tělo, jež v bocích přechází do ocasu. Ocas je pokryt řadami malých třpytivých šupinek nejroztodivnějších barev.

Kromě ocasu mají šupinky ještě na vnější straně předloktí. Jejich tělo zdobené skvěle tvarovanými ňadry neposkytuje mnoho prostoru pro výtky, snad jen, nečasto nabývá odstínu šupin na ocase, takže se můžeme dočkat delikátně modré či zelené pokožky.

Obličeji dominují velké oči, menší nosík a výrazné rty povětšinou výrazně rudé. Vlasy jsou také různobarevné. Častým odstínem je čerň, výjimkou není ani rusá či dokonce plavá záplava kadeří.

Tritóni nevypadají jinak. I jejich těla jsou v oblasti boků zužována v ocas s mohutnou ploutví. Stejně mohutné je i tělo. Vždy perfektně vypracované, připomínající antickou sochu. Obličej má často přísný výraz a disponuje čistou antickou krásou. Vlasy si nechávají povětšinou růst dlouhé. Panny mají povětšinou délku(nebo výšku chcete-li) okolo 190 coulů, tritóni jsou ještě mnohem větší a mohou dorůst až k 280 coulům a váha těch největších snadno přeskočí 400 liber.

Oblečení, ozdoby a zbraně

Myslím si, že o oblečení netřeba hovořit. Mořské panny nikdy nepoužívají žádné oblečení a odhalují svá těla v plné kráse. Zato se však zdobí šperky z lastur, mušlí a perel. Občas u nich nalezneme zlaté či stříbrné šperky, to když se potopí loď a nymfy kolem ní tančí, a pak zkoumají její útroby.

To tritóni se šperky téměř nezdobí. Maximálně jeden náhrdelník, více není potřeba. Často ovšem nosí široké pobité pásy z kůží žraloků a velryb buď kolem pasu anebo šikmo přes prsa. Zbraně nymfy nepoužívají, tritóni ale ano. Povětšinou jsou to trojzubce, někdy kopí.

Společenské uspořádání

Mořské panny a tritóni žijí v jakýchsi královstvích. Tato království mají podobu měst vytesaných do útesů ať už korálových či normálně kamenných na dně moře.

Takovému městu vládne král. Je to svrchovaný vládce, velitel stráže a disponuje celou řadou dalších titulů. Odznakem jeho titulu je korálová koruna a trojzubec.

Trojzubec má následující parametry: 7/+3/+3 a má denní magenergii 100 magů, přičemž tato magenergie se používá na sesílání kouzelnických kouzel, dále pak ovládá magii živlů, tzn. Že může jednou denně vyvolat hnutu libovolného živlu. Tato zbraň však působí jen na moři, jinak je to obyčejný trojzubec.

Tritóni a panny mezi sebou neuzavírají žádné svazky.

Magie

Jejich magie je svým způsobem velmi silná. Jde především o počasnickou magii a magii živlů. Největším kouzlem, které ovládají pouze nymfy je Polibek života. Toto kouzlo se praktikuje mezi pannou a tonoucím polibkem, ten pak může pod mořskou hladinou dýchat podobně jako při kouzlu vodní dech 1k6 směn.

Dalšími kouzly jsou kouzla metamorfická umožňující měnit podobu, většinou do podoby rybí.

Staré mořské čarodějnice navíc ovládají kouzla změn druhů do lidské podoby a obráceně.

Jazyk

Jazyk mořských panen je velmi zpěvný a jemný. Dal by se přirovnat k jazyku elfů, ale i ten proti němu působí stroze tvrdě.

Jak bylo řečeno je zpěvný a svým způsobem se i zpívá. I přes řadu odlišností jsou mu schopni porozumět elfové a tvorové ovládající umění starší mluvy.

Potrava

Přece si nemyslíte, že nymfy mají svá krásná těla a tritóni své úchvatně svaly z mořských řas. Ne, ačkoli mořské řasy samozřejmě tvoří přirozenou součást jejich jídelníčku jsou to především masožravci. Živí se rybami, korýši a mořskými savci.

Ryby apod. nikterak neupravují a jí je syrové. Je potřeba říci, že to není nikterak krásný pohled, jak křehká nymfa rve zoubky tuňáka. Avšak tato strava jim jak se zdá prospívá a tento druh se dožívá vysokého věku.

Rozmnožování a stáří

U rozmnožování se nechci příliš zdržovat. Bylo totiž do nedávna skutečnou záhadou až nedávno se přišlo na to, jak se to vlastně děje.

Panny se s tritóny prostě třou- jako ryby. Panna pohlavně dospívá asi ve dvaceti letech, tritón v patnácti. Jak vidno tritóni dospívají a vyspívají mnohem rychleji.

Třou se většinou na nějaké skalce nebo útesu. Tritón oplodní jikry mlíčím, a pak plody nějakou dobu střeží. Jikry se postupně vyvíjejí asi jako ryby a postupně rostou. Po roce již mají téměř metr a vypadají jako zmenšená kopie tritónů a mořských panen.

Ač je vždy nakladeno několik tisíc jiker přežije vždy nanejvýš deset mladých. Naštěstí se nymfy stejně jako tritóni mohou třít několikrát v životě.

No a sex? Tritóni a mořské panny se uspokojují především orálním sexem, a není výjimkou že často i s příslušníkem stejného pohlaví. Vždy jen od pasu nahoru a často na útesech či an pobřeží.

Tritóni se dožívají 100-150 let, panny až tří set. Navíc je třeba říci že nymf se rodí více než tritónů.

Výskyt a zvyky

Vyskytují se především v teplých vodách tropických moří, občas i v oceánech mírného pásu a zřídkakdy v ledových mořích.

Panny často vysedávají na skaliscích nádherně zpívají, nejednou takto ztroskotala loď, když námořníci unešení jejich zpěvem zapomněli na nebezpečí útesů.

Řadu panen to dokonce baví a lákají námořníky zcela úmyslně.

Tritóni jsou velmi čestní a moudří a snaží se s pomocí delfínů a některých mořských panen nešťastné lodníky zachraňovat.

Příbuzné druhy

Dlouho jsem hledal než jsem nalezl zmínky o mořských čarodějích a čarodějnicích. Jsou to mocní mágové znalí jak zákonů čarodějnictví tak theurgie. Vypadají podobně jako nymfy a tritóni, ale jejich těla se nezužují do ocasu, ale připomínají ponejvíce tělo chobotnice.

Závěrem

Pokusil jsem se o výčet těch známějších i méně známých faktů o tritónech a mořských panách či vílách. Pokud naleznete určité nesrovnalosti ve své literatuře nechám se rád poučit, neboť má knihovnička je v pravdě nedostačující a nemůže se rovnat obsahem ani kvalitou svazkům čarodějným a zaklínačským.

Tedy spokojte se s tím málem a doufám, že se něco i přiučíte.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Jaká pak výtka, že ňadra mořské panny jsou namodralá, nazelenalá? Mě to přijde docela roztomilé. Ale to je věc názoru 8-)

Pokud se živí syrovými rybami, neprotáhla by se jim čelist jakou našich předků, neandrtálců?

Zajímalo by mě, zda při “tření“ zažívají zástupci obou pohlaví orgasmus?

Jinak je to pěkné a motivující.


 Uživatel úrovně 5

Nathaelen. o díky ti za zastání bohyně:-))


 Uživatel úrovně 5

Trochu bys mohl rozvést tu magii, ale jinak je to moc pěkné.
Mufik: Když nevíš o co jde, tak NEHLASUJ!!!


 Uživatel úrovně 0

Pekné veľmy pekné. 5*


 Uživatel úrovně 0

je tam nekdo


 Uživatel úrovně 0

Prosím vás o malou radu kde si můžu přidat ten obličej jako má třeba Aaron prosím kde to najdu napište


 Uživatel úrovně 0

Ahoj jak se vede?


 Uživatel úrovně 5

Aaron. všetko bude..jen vyčkejte:-)))


 Uživatel úrovně 0

me ta kultura ani tak nezajima...Spis by mi slo o technickou stranku ( viz ma zprava z 16:50:41 27.12.2003 )


 Uživatel úrovně 5

Aaron: zatím na to posečkejte...a kladte své dotazy dál..dojde doplnění v ČaE..jako tritóni a mořské panny-kultura...