Bestiář

Hvězdný elf Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 38

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 12-36

Útočné číslo: 1 + dýka

Obranné číslo: 3 + 1 (oblečení z vody)

Odolnost: 7

Inteligence: 20

Velikost: B

Zranitelnost: humanoid ale J1/4 K1/2 L1/2 M1/2

Pohyblivost: 17/humanoid

Přesvědčení: neutrální

Poklady: oblečení z vody + unikátní dýka (příp. náhrdelník)

Zkušenost: 12000

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

Chci vám říct o nejlepšim mágovi, o kterym sem kdy slyšel. Jmenoval se Procellarum (to bylo taky jediný co sem od něj slyšel takže asi jméno) a měl takovou moc, že každý kdo s nim přišel do styku zemřel, já a mý kámoši sme ho chtěli okrást o ty jeho cenný věcičky, no nedopadli sme dobře, ale teď o něm, byl obrovskej, modrej a divnej, už-už sem šáhl po jeho měšci když tu přilítl blesk a zabil mýho kámoše na druhý straně, já sem se překutálel někam jinam a už sem viděl další mrtvolu jak byla usmažena ohnivym deštěm a když tu se obrátil na mne, vypálil na mě blesk, kterej mě vodhodil dvacet metrů a On šel dál. A vzduchem se nesl příšerný hluk větru: "Procellarum." Já jedinej tam tehdy nelek a od tý doby dávám od elfů ruce pryč.

Divnej zlodějíček hobit Jarin

Byli jsme zrovna na hlídce, když se přihnala největší bouře, kterou jsme kdy viděli. Stromy se zlomily jako párátka, bouřkové blesky padali všude možně, viděli jsme na horizontu postavu se zvednutýma rukama. Začaly padat meteory, které náš tábor zapálili, zemětřesení zničilo všechny strážní věže, na zem padali ohnivé koule, z rukou postavy na horizontu se řinul jeden blesk za druhým. Někdo v táboře zakřičel: "ta dýka ona je..." nedořekl, jeden dobře namířený meteor ukončil jeho život. Na horizontu přibyli dvě postavy. Někdo křičí: "Prokletá, ona je prokletá, my jsme prokl..." tentokrát blesk ukončil další život. Napadlo mě: ta dýka co jsme ukořistili mohla být prokletá! Musel jsem utíkat z tábora. Tam na kopečku jsem to viděl: tábor o rozloze jednoho stádia byl úplně zničen, jen jsem slyšel hrůzostrašný hlas větru, který mluvil o třech jménech: "Procellarum, Irae, Cirsium!!!" Tři postavy sestoupili do tábora, kde za pomoci blesků zabili ty co zbyli a šli pro dýku, jeden z nich ji vzal, zasunul za ohyb pláště, odešli, konec. Tohle všechno kvůli dýce! Pět set mrtvých kvůli dýce!!!

Bandita Yrmel, jediný přeživší 11 171. milénium


Postava na obzoru,
vztáhla k nebi svou ruku.
Vítr jeho jméno pěl,
statisíce let on měl.

Procellarum vítr pěl,
do všech krajů tehdy zněl.
Šaty z vody utkány,
jako oheň však vzplály.

Bíle světlo zářilo,
vše ihned oslnilo.
Svatá záře k nebi pluje,
až z toho krev v žilách tuhne.

Jeho duše poletuje,
mezi hvězdy teď vstupuje.
Na mrtvé tělo na zemi,
jako pochodně září hvězdy.

Hvězdy mnohá jména mají,
Procellarum jedno z nich zní.
Irae se na přichází podívat,
však si s nimi brzy bude povídat.

Báseň o Procellarově vzestoupení mezi hvězdy 11 172. milénium

Popis

Hvězdní elfové mají tmavou šedo-modrou kůži a bílé vlasy. Jejich tvář je bezvěká, neprojevují se žádné známky stárnutí, vypadají asi na dvacet až třicet let u člověka. Mají příjemný pohled, který je pokud chtějí jako by se díval až do duše. Vyrábí si pláště, které jsou už v samé podstatě magické. Tyto pláště mají modrou barvu a hvězdní Elfové je vyrábí z vody a magie do ní vložené, v pláštích září svit hvězd. Dále používají boty z kůže nebo jemného jakoby hedvábného plátna. Nepoužívají šperky, jenom ženy mají náhrdelník z vody se svitem hvězd, který je tak vzácný, že jakýkoli klenotník by kvůli němu vyhlásil i válku, ale i když jsou vyráběné pomocí magie, nemají žádné speciální schopnosti. Oblečení je opět vyrobené z vody. Hvězdní elfové si vyrábějí nějakou velmi unikátní dýku, kterou potom užívají v boji, dýka má sílu podle žvt. Pokud mají žvt 36 tak do ní zaklejí třetinu své moci takže získává velmi silný útok i obranu. Průměrná dýka při zasvěcení je asi 9+3/-1 a pro člena Rady asi 24+5/6. Další důležitá věc je, že NEPOUŽÍVAJÍ magické hole. K životaschopnosti bych ještě dodal že nejčastější je 12-24 žvt. a členové Rady mají 25-36 žvt. Navíc mají 2útoky za kolo a členové rady 8 útoků za 3 kola(3,2,3atd.), tyto útoky platí jak na magii tak fyzický útok.

Tabulka síly dýky podle žvt

129+3/-1
139+3/0
1410+3/0
1510+4/0
1611+4/0
1711+4/1
1812+4/1
1913+4/1
2014+4/1
2115+4/1
2216+4/1
2317+4/1
2418+4/1
2519+4/1
2620+4/1
2720+5/1
2821+5/1
2922+5/1
3022+5/2
3122+5/3
3222+5/4
3322+5/5
3422+5/6
3523+5/6
3624+5/6

Tabulka int podle žvt

1220
1721
2022
2523
3024
3325
3626

Historie

Hvězdní elfové jsou si plně vědomi svého vzniku respektive odtrhnutí od Prvorozených při jejich zrození. Hvězdní elfové se odtrhli od Prvorozených a šli svojí vlastní cestou. Během staletí se naučili dokonale ovládat magii a na sklonku stého milénia od zrození Prvorozených získali už takřka všechnu moc nad magií. Ta je v mnohém změnila. Začali vyrábět magické předměty a získali takřka absolutní moc. Bojí se jich i králové nejsilnějších království.

Na začátku 177. milénia začali stavět jejich město Uppercliff, které bylo celé vytvořeno z magie a v němž sídlí Rada. Pokud by se tam chtěl někdo dostat, musel by projít přes antiprostorový labyrint a protít přes devět nesmrtelných draků uvázaných před městem. Draci jsou skutečně absolutně nesmrtelní, ale jsou svázáni magií tudíž kdokoli by chtěl projít a nebyl hvězdný elf musí projít kolem nich a přežít jejich dračí dechy. Draci jsou přivázáni řetězem z vody, který vytvořili členové Rady. Draci nemohou umřít hladem, žízní, věkem ani zbraněmi, váže je totiž slib, že budou strážit jejich město dokud bude alespoň jeden hvězdný elf. Za odměnu získají takřka neomezenou moc a vše co zbylo po hvězdných elfech.

Město je vydlážděno mramorem, domy jsou z akvamarínu, a hradby z křišťálu, každý elf má dům z diamantu a nábytek z rubínu. Hvězdní elfové sháněli materiál na stavbu 77 milénií tudíž od té doby kdy ovládli magii.

Antiprostorový labyrint je místo, kde je nekonečná prázdnota, jen dvoje dveře na krajích a spousta duhových můstků, které se samy od sebe točí, poletují a přemisťují se. Vzdálenost mezi dveřmi je jedna míle a lávky nemají více než deset sáhů, je to nad lidské síly tento labyrint projít a pokud by někdo spadl čeká ho pád do prázdna na věky věků, pokud tam někdo spadl padá teď a i po konci světa padat bude, nemůže spadnout, nemůže umřít, protože tam neexistuje čas, docela ošklivý konec. Navíc tento labyrint vypadá jako obyčejný mramorový oblouk, jímž musíte chtě nechtě projít chcete-li do města. Oblouk vypadá neškodně a nevypadá jako nějaký portál dokonce ani alchymista nedokáže zjistit cokoliv zvláštního. Mimochodem, podle jejich kalendáře zrovna probíhá 11 172. milénium.

Způsob života

Jsou to vegetariáni, pěstují si různé ovocné stromy a někteří se starají i o obrovské sady, zvířata mají rádi a podporují přírodu jako přirozený prvek světa. Hvězdní elfové žijí především v lesích, ale i dost ve městech. Hvězdní elfové si nestaví domy ani města, ale staví kamenné portály do města Uppercliff. Portály jsou velmi zvláštní věc, jsou to vlastně útvary z pravidelných třiceticípých hvězd. Portály ale nikdo jiný než hvězdný elf nepoužívá a hlavně ani nemůže, neboť neví jak se jejich město jmenuje v jejich tajné řeči a toto slovo je klíčem od portálu. Ve městě Uppercliff všichni žijí, je jich dohromady necelých 100 000 a asi polovina z nich je stále ve městě a čtvrtina prochází astrálními sférami, tudíž po naší zemi chodí asi jen 25 000 hvězdných elfů.

Důležité je taky vědět o pohlavním dimorfismu například v charismě, ale i ve způsobu používání magie. Charisma je 12-15 u mužů a 18-21 u žen. Muži používají hlavně tvrdá útočná kouzla, jimiž vyčistí bojiště během několika kol, jejich oblíbenými kouzly jsou třeba smrtící koule a veškerá ohnivá kouzla. Ženy využívají spíše obraná a útočná nezranující kouzla, ale milují třeba blesky (hlavně černé :D).

Důležitou částí způsobu života je vstoupení mezi hvězdy: velmi staří členové rady někdy obětují svůj pozemský život a vstoupí mezi hvězdy, jejich duše žije dále a sleduje události na zemi, ale již nemůže zasahovat.

Psychologie

Tak nejdříve co to hvězdný elf je, hvězdní elfové to jsou malé skupinky nejlepších mágů, kteří chodí po světě. Nejraději mají hvězdné noci. Jsou o něco menší než Vznešení elfové. Jsou přáteli s Kaldorei, což jsou prastaří a moudří noční elfové-ochránci lesů. Mnohé z nich vyučují moudrosti a důvtipu, nadané jedince naučí mnoho užitečných schopností. Vyučují jak neutrální, tak i dobrou a zlou stranu. Věří že musí být neutralita mezi silami, to neznamená, že chtějí nekonečný mír, i když o něj v omezené míře usilují, znamená to že chtějí udržovat i dobro i zlo ve stejných silách a na uzdě aby válka mezi nimi nezničila svět. Hvězdní elfové NIKDY nezaútočí na jiného hvězdného elfa a nemají mezi sebou žádné spory ani problémy.

Obyčeje

Vždy o novu se scházejí na nějakých tajných místech, protože tehdy jsou hvězdy nejjasnější. O takovém sněmu si povídají o kouzlech, které za ten měsíc pozorovali a jejich myšlenky formují magii, nad touto formací magie dohlíží vševidoucí rada, která má nad magií absolutní moc, vševidoucí v tom smyslu, že ví o všem co se děje s magií. Mají na mysli hlavně neutralitu a tak vytváří obraná kouzla, narušují smrtící magii, vytváří antinekromantská kouzla apod. Někdy udržují přátelské vztahy se Vznešenými elfy, ale jen pod jejich zvláštním kouzlem (něco mezi iluzí a metamorfózou -> postava vypadá a všechno poukazuje na to že to je obyčejný elf), aby nebyla jejich totožnost prozrazena, jenom pokud se strhne boj tak se ukáže hvězdný elf ve skutečném světle, ale skoro nikdo nepodal přesnější zprávu o tom jak vypadají nebo něco podobného, většinou protivník buď umřel nebo rychle utekl.

Někdy se stane že se narodí elf s tmavší kůží než obvykle s větší zálibou v noci a ve hvězdách než je u elfů obvyklé. Tehdy je téměř jasné že je to potomek jednoho ze hvězdných elfů. Tento potomek má až několikanásobně větší předpoklady k magii než normálně.

Hierarchie

Rozdělují se na tři skupiny kde jsou muži i ženy rovnoprávné. Tyto skupiny jsou děti, dospělí a Rada. Děti jsou od 1 do 500 roku života, po skončení poloviny milénia jsou dospělí. Někteří, asi 1 ze 100, dospělých dostane šanci stát se členem Rady, která má v rukách magii, členů rady je 111. Jejich hlavním úkolem je opatrovat magické tajemství a vzhledem k jejich síle to asi vždy budou dělat. Nemají žádné uspořádání žijí absolutně intuitivně a neutrálně, mají tak rozvinutou psychologii, že je to úplně ideální soužití. Dospělí po svém zasvěcení mají žvt 12 a int 20, poté se vylepšují v magii a získávají lepší životaschopnost a inteligenci.

O třech členech rady už byla řeč, ano latiníci si přijdou na své. Jsou to Procellarum, Irae a Cirsium, tři z členů rady, jsou takřka všemocní, například Procellarum jednou zničil celé království, protože na elfy vytáhli ve zbrani za účelem zničit a vyrabovat jejich město. V ten den se jim postavil jen jeden elf, Procellarum a vyhrál, ba dokonce beze zranění.

Magie

Tak tohle je u hvězdných elfů asi nejzásadnější téma, mají obrovskou moc nad magií. Každý hvězdný elf zná všechny kouzla a asi dvacet oblíbených kouzlel. Na oblíbené kouzla mají 100% úspěšnost a na ostatní 80%. Magenerie je další zvláštní téma. Hvězdní elfové čerpají energii z okolí, ze síly myšlenek, ze síly přírody, ze síly chaosu i ze síly řádu. Mají žvt*20 magů a čerpat magy mohou kdykoli, čerpání trvá jedno kolo a během této doby načerpá asi 6k10 magů. Mají taky dvě "svoje kouzla": Hluk větru; stojí je to 10 magů + 5/kolo; způsobuje hluk větru, který nese jeho jméno a způsobuje zastrašení jako bojovník s char. 3. Druhé je dračí mír; stojí 100 magů, trvání 6hod, rozsah kruh 1 míle; toto kouzlo způsobuje že žádný tvor velikosti D a výše nemůže zaútočit, ale není možno na něj v této době útočit, jinak je kouzlo promarněno. Navíc může druhé kouzlo naučit hvězdný elf jiného kouzelníka, pokud mu tento kouzelník nějak pomůže.

Dodatek

Hvězdní elfové vždy rozpoznají magenerii(jakoukoli), typ magenerie (kouzel., hranič., alchym.), kouzlo a jeho statistiky. Mají infravidění, sice mnohem horší než trpaslík, ale má ji. Mají velmi dobrý zrak a vidí i velmi malé detaily. Nejsou sice moc odolní, ale tvůrci magie musí být dosti silní, když ji dokáží přetvářet. Postava je vytvořena možná jako zadavatel nějakého úkolu, rozhodně ne na boj, pokud teda nejsou hráči mosochisti vyžívající se v umírání. Jsou poměrně vzácní, ale můžou postavám pomoct, jinak bych nedoporučoval s ní bojovat níž než na 15 levelu, ale i to je sebevražda. No jen si přečtěte úvodní povídky.

Vezměte třeba v potaz, že právě zasvěcený hvězdný elf má magii 240 magů a dýku 9+3/-1 :D, tudíž je to velmi nebezpečný nepřítel, ale za ty předměty to stojí (dýka + oblečení z vody(lze použít i pod brnění a dává KZ +1) + u žen i náhrdelník). Navíc jsou všechny předměty od hvězdných elfů nezničitelné, ale oblečení a náhrdelník lze proměnit v louži vody pomocí rozptýlení magie. Ceník: dýka(podle PJ a žvt.); oblečení 900zl; náhrdelník 12000-120000zl).

Promiňte že nepoužívám jednotky DrD: Stadium je 1/10 římské míle, římská míle 1000 dvojkroků, stádium je 100 dvojkroků, no, hmm, umíte si to představit, ne?

Životaschopnosti hvězdných elfů z povídky: Procellarum 36; Irae 33; Cirsium 29.

Pokud chce někdo přeložit jména elfů tak mi to pošlete do pošty.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 38

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Me se ta postava libi a rad bych si zani i zahral tak to zkuzte nejak zpracovat i jako postavu pro hrace.


 Uživatel úrovně 5

Aldarix: asi jsi neuvědomuješ na jaký bázi byla tato postava stvořena.
to už ybch rovnu mohl udělat rasy:
-demigod
-god
-more-than-god


 Uživatel úrovně 0

Supr, zkus to zpracovat jako hratelnou rasu pro hráče. Pak by to bylo bezva, hrát za bytost jakou jsi popsal. Nic tak dobrýho jsem neviděl.


 Uživatel úrovně 0

Možná to má svoje mušky ale mě to zaujalo.........


 Uživatel úrovně 5

Až na pár maličkostí.....


 Uživatel úrovně 5

Elltar: přesně tak... po nějakém přemýšlení (a delším hraní) jsem zjistil že magie jako taková je moc velý zvýhodnění.... a tohle je jen zveličený


 Uživatel úrovně 0

Hmm. Zdají se mi až moc zvíhodnění oproti všem jiným tvorům. Ale jinak je to dobrý.


 Uživatel úrovně 5

Nathalen:
hmm díky, hierarchii nemají, všichni jsou přibližně stejně silní
hmm bojužel nejde.


 Uživatel úrovně 5

Trochu mi to připomíná Božskou radu. (Jednou už jsem tu někde napsala, že Tolkien vytvořil Elfy tak trochu jako pozemské anděly. Tak tohle je vyšší řád) Protiřečíš si lehce v tom, že Rada nemá hierarchii, a přitom ti tři mají takřka neomezenou moc. Ale jinak se mi to vážně moc líbí.
PS: nedalo by se něco dělat proti takovým jako je ten D-VH ??? Třeba zakázat přístup?


 Uživatel úrovně 5

neexistuje to je pravda ale ta iluze "ideálu" tu je...